Голям разход на E91 320d
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- drago9205
- старши ентусиаст
-
- Кара: F10 535xi, MHD stage 2, xHP stage 3
- Мечтае да кара: без да се ядосва
Re: Голям разход на E91 320d
Taruno написа:пс. хора нали не си пускате парното от момента на тръгване?
Аз не си правех труда да го спирам, но след като видях какво влияние има започнах да го спирам или да го оставям на най-ниската степен първите 5-10 мин.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
drago9205 написа:Taruno написа:пс. хора нали не си пускате парното от момента на тръгване?
Аз не си правех труда да го спирам, но след като видях какво влияние има започнах да го спирам или да го оставям на най-ниската степен първите 5-10 мин.
Е иначе джама ще се запоти

- Zahari87
- Потребител
-
- Кара: E91 330xd
- Мечтае да кара: M3
Taruno написа:Zahari87 написа:drago9205 написа:Zahari87 написа:И за да не пиша нов пост бих искал и аз да попитам , за колко време е нормално да загрее колата, защото моята достига 90 градуса с парно, ама след 30-40 минути каране по задръствания... някакви идеи? Дали е от големия термостат, защото до 50-60 градуса стига сравнително бързо или има и друга причина? Колата е е91 2006 330ХД
Ами, колега ние в една друга тема наскоро дискутирахме същото и имаше много различни мнения и вариации. Като цяло аз имам нужда от около 10-15 мин ако НЕ карам градско или карам тип "околовръстно, но в София в час пик имам нужда от 30-40 мин каране в трафик, за да загрее оптимално, установих след доста тестове, че парното влияе супер много и ако го пусна на 3-4-5 загрява доста по-бавно в градски условия (а ако е загряла почва да сваля). Също така установих, че на празен ход много бавно вдига температура. Мисля, че това генерално си е проблем на дизелите - студеното ги мъчи откъм загряване, от край време си е така, но имах някакви надежди, че видиш ли като е нова кола трябва да вдигне от раз 90 градуса независимо от условията
Мерси колегаАз карам от лагера до 4-ти километър всяка сутрин и дори като стигна колата е на 77-79 графуса, което ми беше странно. На обратно пак същата работа. Дали затова ми дава 15,7 разход по компютър? Реално с един резервоар от 61 литра минавам максимум 420 км, което ми се струва много. Дали е защото я карам на "къси" разстояния и не може да загрее според теб?
За този маршрут трябва да ти е загряла колата, стигаш ли въобще 90 градуса.
пс. хора нали не си пускате парното от момента на тръгване?
Ами сега тъкмо я карах до пловдив и през цвлото време държеше 68-75. Само като я настъпя сериозно качва и после пак сваля...Чак като стигнах и паркирах качи на 97. Даде ми среден разход 9.4, като съм я карал на автопилот със 150..Може би трябва да видв термостатите или може и от друго да е?
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Zahari87 написа:Taruno написа:Zahari87 написа:drago9205 написа:Zahari87 написа:И за да не пиша нов пост бих искал и аз да попитам , за колко време е нормално да загрее колата, защото моята достига 90 градуса с парно, ама след 30-40 минути каране по задръствания... някакви идеи? Дали е от големия термостат, защото до 50-60 градуса стига сравнително бързо или има и друга причина? Колата е е91 2006 330ХД
Ами, колега ние в една друга тема наскоро дискутирахме същото и имаше много различни мнения и вариации. Като цяло аз имам нужда от около 10-15 мин ако НЕ карам градско или карам тип "околовръстно, но в София в час пик имам нужда от 30-40 мин каране в трафик, за да загрее оптимално, установих след доста тестове, че парното влияе супер много и ако го пусна на 3-4-5 загрява доста по-бавно в градски условия (а ако е загряла почва да сваля). Също така установих, че на празен ход много бавно вдига температура. Мисля, че това генерално си е проблем на дизелите - студеното ги мъчи откъм загряване, от край време си е така, но имах някакви надежди, че видиш ли като е нова кола трябва да вдигне от раз 90 градуса независимо от условията
Мерси колегаАз карам от лагера до 4-ти километър всяка сутрин и дори като стигна колата е на 77-79 графуса, което ми беше странно. На обратно пак същата работа. Дали затова ми дава 15,7 разход по компютър? Реално с един резервоар от 61 литра минавам максимум 420 км, което ми се струва много. Дали е защото я карам на "къси" разстояния и не може да загрее според теб?
Ами сега тъкмо я карах до пловдив и през цвлото време държеше 68-75. Само като я настъпя сериозно качва и после пак сваля...Чак като стигнах и паркирах качи на 97. Даде ми среден разход 9.4, като съм я карал на автопилот със 150..Може би трябва да видв термостатите или може и от друго да е?
100% сменявай двата термостата с оригинални + нов антифриз, да знаеш че в следващите 3 години няма да се занимаваш

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Zahari87 написа:Taruno написа:Zahari87 написа:drago9205 написа:Zahari87 написа:И за да не пиша нов пост бих искал и аз да попитам , за колко време е нормално да загрее колата, защото моята достига 90 градуса с парно, ама след 30-40 минути каране по задръствания... някакви идеи? Дали е от големия термостат, защото до 50-60 градуса стига сравнително бързо или има и друга причина? Колата е е91 2006 330ХД
Термостати и то и двата и възможно най-скоро

- Zahari87
- Потребител
-
- Кара: E91 330xd
- Мечтае да кара: M3
Ясно, значи като се върна ги сменям веднага, мерси
А дали ще падне и разхода според вас?

- qnik
- Потребител
-
- Кара: E91 320d
- Мечтае да кара: Самолет
Аз днес покарах доста градско и през цялото време едва вдигаше 70 градуса, а като моментен разход не пада под 13
а и днес си смених маслото и всички филтри и незнам как да ги ресетна да не ми излизат за смяна на компютъра 

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
qnik написа:Аз днес покарах доста градско и през цялото време едва вдигаше 70 градуса, а като моментен разход не пада под 13а и днес си смених маслото и всички филтри и незнам как да ги ресетна да не ми излизат за смяна на компютъра
https://www.youtube.com/watch?v=LVc2JlgKGe0

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
qnik написа:Аз днес покарах доста градско и през цялото време едва вдигаше 70 градуса, а като моментен разход не пада под 13а и днес си смених маслото и всички филтри и незнам как да ги ресетна да не ми излизат за смяна на компютъра
Честито термостати и двата

- qnik
- Потребител
-
- Кара: E91 320d
- Мечтае да кара: Самолет
Благодаря отново...смених ги и двата термостата и сега подържа нормална температура 

25 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2