Разход на масло.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
Re: Разход на масло.
Карам е87 N46b20 бензин.Като я купих колата и сложих Кастрол 5w30.За хиляда километра ми изгори около 2 литра масло.Смених гумички на клапаните и сегменти за 10хил.км маслото и грам не го е пипнала.Колата е на 160 хил.км реални. 

WaCkY написа:Карам е87 N46b20 бензин.Като я купих колата и сложих Кастрол 5w30.За хиляда километра ми изгори около 2 литра масло.Смених гумички на клапаните и сегменти за 10хил.км маслото и грам не го е пипнала.Колата е на 160 хил.км реални.
браво, това е супер ,но не бьрзай да се радваш ,може после да почне да бута масло.
- WaCkY
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 120i
- Мечтае да кара: M POWER
На този мотор ресурса му е 150хил.км.След това гумичките и всички уплатнения се скапват.Мотора започва да тече от всякаде и да гори масло.Това се дъжли на високота работна температура на която работи.В един руски сайт пише че на всеки 70хил км се сдухват уплатниея и гумички на клапаните.
Колега, задкормилното устройство преди вас е подавало повечко газ и е допринесло за известни амортизации. Разход на антифриз и масло не трябва да има. Погледнете си водната помпа, защото най- вероятно е тръгнала преди гарнитурите и радиатора. А 100- 200 грама масло на 9000 километра говори за тръгнали гумички на клапани, с които може да изкарате поне още две, три години ако не търсите червената зона... Руснаците не са по- напред от нас да знаете. Да говорят за ресурс на двигателя от 150 хиляди не е коректно. Нашият форум е на добро ниво.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
гумата написа:Колега, задкормилното устройство преди вас е подавало повечко газ и е допринесло за известни амортизации. Разход на антифриз и масло не трябва да има. Погледнете си водната помпа, защото най- вероятно е тръгнала преди гарнитурите и радиатора. А 100- 200 грама масло на 9000 километра говори за тръгнали гумички на клапани, с които може да изкарате поне още две, три години ако не търсите червената зона... Руснаците не са по- напред от нас да знаете. Да говорят за ресурс на двигателя от 150 хиляди не е коректно. Нашият форум е на добро ниво.
Поддържан мотор от гас не се плаши. Мотор се скапва от лошо проектиране или от лоша поддръжка. Тези мотори в Е90 всичките до един са предразположени да горят масло. Дали от висока работна температура, дали от слаби сегменти тип М54, дали от зададените сервизни интервали за смяна на по 30к км. Всичко това допринася. 100-200 грама на 9к км е НИЩО разход на масло за такъв бензинов мотор, те харчат по 1л на 1000км повечето.
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ги да викат
- Мечтае да кара: камаз
- Детайли за колата: E90 320i 2005г.
Леле кво ме направихте вие, имам Е90 бензин от месец и постоянно ми изписва да долея масло. Тъй като няма щека на маслото и няма на какво да се доверя освен на данните на дисплея. Сутрин ми изписва, че има масло догоре и като покарам 10 мин почва да пиука и ми излиза да добавя литър масло и че е на минимума.
Това нормално ли е или е заминал нивомера? От пълен с масло изведнъж да отиде в червеното много е притеснително особено като за новобранци като мен.
Това нормално ли е или е заминал нивомера? От пълен с масло изведнъж да отиде в червеното много е притеснително особено като за новобранци като мен.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
При такива аномалии как не си отишъл още на сервиз? Това, че не си карал БМВ не е оправдание да не предприемаш нищо. Вместо да доливаш, смени датчика или огледайте да не тече от някъде.
Never mistake motion for action...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
На приятел на жена му, 2.0Т на ФВ - литър на седмица - около 300 км...
Отиде за основен ремонт, никаква компресия, ужас.. И това на 130К км..
Не ми се вярваше, че може кола да гори толкова масло, но явно е имала големи проблеми преди това
За сега е супер след ремонта
Ето и от мен:
N53B30, 2009 година, на 190К км, ръчна кутия.
1л ми изпи за 7000 км, долях 1л и сега съм на 9К почти, скоро ще го сменям и е паднало с има/няма 1/4 по датчик. Сега при смяната ще измеря точно колко съм излял, за да позасека датчика.
За сега съм доволен и то много!
Отиде за основен ремонт, никаква компресия, ужас.. И това на 130К км..
Не ми се вярваше, че може кола да гори толкова масло, но явно е имала големи проблеми преди това
За сега е супер след ремонта
Ето и от мен:
N53B30, 2009 година, на 190К км, ръчна кутия.
1л ми изпи за 7000 км, долях 1л и сега съм на 9К почти, скоро ще го сменям и е паднало с има/няма 1/4 по датчик. Сега при смяната ще измеря точно колко съм излял, за да позасека датчика.
За сега съм доволен и то много!
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
Leon написа:При такива аномалии как не си отишъл още на сервиз? Това, че не си карал БМВ не е оправдание да не предприемаш нищо. Вместо да доливаш, смени датчика или огледайте да не тече от някъде.
Когато ми даде първия спад на масло източих маслото, за да видя колко е и беше 4 литра. Сега като започна пак да пиука пак го източих /на горещ мотор, защото нямах време и го направих посред нощ/ и беше около 2,5 литра. Определено ще сменям нивомера, притесняваше ме да не гори масло. Поръчах си масло и филтър от Митака /тук от форума/ и ще го сменя при първа възможност. Единствения теч, който имам е много леко сълзене от гарнитурата на картера. Определено нещата вървят към нов нивомер. Тия бензинови мотори без щека са малко крива работа.
- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
Колеги слагате ли някаква добавка в маслото ?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
stas.dakov написа:Колеги слагате ли някаква добавка в маслото ?
Бардал FULL METAL

- stas.dakov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e91 320d
На мен ми препоръчаха една друга, ще я видя как беше и ще я споделя. Била много добра и препоръчителна за чипосани двигатели
BARDAHL TURBO Probtect се казва добавката. 1 опаковка към 6 литра масло
BARDAHL TURBO Probtect се казва добавката. 1 опаковка към 6 литра масло
- djakere4a
- кандидат ентусиаст
-
Колеги, смених нивомера (оригинален Хелла от Германия) и същата история. Показва ми пълен при първо палене и след 10 минути каране отива в червеното
. Дайте съвет от какво може друго да бъзика работата. Иначе този N46 мотор гори 1 литър на 2000 км колко е нормално това не знам.Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bai_ILIA
- ентусиаст
-
- Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
- Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба
dextuar написа:stas.dakov написа:Колеги слагате ли някаква добавка в маслото ?
Бардал FULL METAL
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4285
аз карам на всяко масло с тази мания - взимам я за 32лв 400мл. е и хакам 7 литра масло понеже събирам 7.5л

Последна промяна bai_ILIA на 13 Дек 2016, 15:07, променена общо 1 път
"Чемодан, вокзал, Москва"
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
bai_ILIA написа:dextuar написа:stas.dakov написа:Колеги слагате ли някаква добавка в маслото ?
Бардал FULL METAL
http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4285
аз карам на всяко масло с тази мания - взимам я за 32лв 400мл. е и хакам 7 литра масло понеже събирам 7.5л.
В Бардал е 400мл. - 56.60 лв, добра сделка правиш. Ще я пробвам при другата смяна

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3