Доволни ли сте от климатиците си?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Re: Доволни ли сте от климатиците си?
При мен е добре. Значително по-добре охалжда от климатика в Е36цата. Сребристо купе с черен кожен салон, наскоро смених всички филтри с оригинални обаче, включително и този на купето. Климатика го държа на 21 и ауто.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
При мен на 21 не се седи в колата, направо ще ми потече носа, на температура около 30 градуса го държа на 25 или 24 ауто, ако пътувам по магистралата даже и на 26 понякога, просто е много силен.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Ооо аз също под 23 рядко го слагам и винаги на soft, а имам в предвид, че моя компресор е почнал да бучи на свободна от близо 70к км и мислех, че ще сдава багажа ама не работи си като пушка.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Аз стигнах единствено до извода, че някой хора са много зиморничави 

- vld
- Старши ентусиаст
-
Цвета на колата обаче има огромно значение
Е39 ката ми беше черна, пак 3.0 дизел, с огромен компресор и мнооого фреон, съответно духаше много студено, но някак си неможеше да ти стане чак студено в колата.
Докато 91-цата е светло сив металик и просто не се напича толкова много
За Е36-ците да не говорим, там за да стане студено вътре трябва да караш поне половин час и то в обороти

Е39 ката ми беше черна, пак 3.0 дизел, с огромен компресор и мнооого фреон, съответно духаше много студено, но някак си неможеше да ти стане чак студено в колата.
Докато 91-цата е светло сив металик и просто не се напича толкова много

За Е36-ците да не говорим, там за да стане студено вътре трябва да караш поне половин час и то в обороти

- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Taruno написа:Ооо аз също под 23 рядко го слагам и винаги на soft, а имам в предвид, че моя компресор е почнал да бучи на свободна от близо 70к км и мислех, че ще сдава багажа ама не работи си като пушка.
Маи е доста смотан компресора на е90, същата работа и при мен на свободна бучи и ми създава леки вибрации във волана, след като направи температурата бученето намаля, преди си мислех че е нещо друго но излезе че е тои, иначе при мен става зима ако го пусна под 21.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vld написа:При мен на 21 не се седи в колата, направо ще ми потече носа, на температура около 30 градуса го държа на 25 или 24 ауто, ако пътувам по магистралата даже и на 26 понякога, просто е много силен.
На моя като не ми духа през средните ми е добре на 21-22
Aз и вкъщи си правя на толкова Hitachi-то, на температура над 22 градуса не ми е комфортно просто. Много съм чувствителен на жегата явно

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
Аз вчера ходих да си гледам климатика заради тая тема и ми казаха, че половината фреон липсва. Заредиха и сега духа по-студено, съпоставимо с ц-класата на мерцедес, което си е доста добре 
Преди не е доливан фреон, поне от фактурите,които имам за колата.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
expl0de написа:Аз вчера ходих да си гледам климатика заради тая тема и ми казаха, че половината фреон липсва. Заредиха и сега духа по-студено, съпоставимо с ц-класата на мерцедес, което си е доста добре
Смятай, че е хубаво на всеки две години дори ЕДНА да сме сменя фреона, защото освен фреон има и масло и моето бучене идва от това, че явно 6 години никой не я беше барал, а в Италия е жежко

- b_u_b_o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e90 330xd, gsxr 600 k8
Да се сменя фреона или да се долива? Защото маслото си се сменя при всяко обслужване на климатика, но мислех че фреона няма смисъл да се подменя целия.
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
Taruno написа:Ооо аз също под 23 рядко го слагам и винаги на soft, а имам в предвид, че моя компресор е почнал да бучи на свободна от близо 70к км и мислех, че ще сдава багажа ама не работи си като пушка.
Четвъртата ми кола, която го има това явление, на предната й смених компресора и пак започна да бучи след 10к км., до сега никой не е спирал, просто в града го чувам как подвива лекичко. При страшно много коли го забелязвам, просто някои са отлично обезшуени и не се усеща с просто УХО

- expl0de
- младши ентусиаст
-
- Кара: e92, f30
- Мечтае да кара: M4
А има ли някъде в нета добра тема за обслужването на климатиците? Защото много хора предлагат услугата на доста различни цени. Аз в нашия форум не намерих тема за поддръжка на климатика. Иначе на мен ми го вързаха към една машина и казаха че е долято масло и фреон.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Аз го смених миналата година но тази маи ще пропусна, и смяната на маслото става като го източиш и напълниш иначе няма как да се смени маслото защото то е заедно със фреона, забелязал съм че моя се чува доста и вибраците са много по силни когато го пусна във началото и след като охлади намалят, ако продължава така и се сдуха бих си купил нов но не ОЕМ. Взеха ми 70 Евро, доста скъпо имайки предвид колко плащат фреона 

- vixx
- кандидат ентусиаст
-
- Детайли за колата: 320d
Днес го пуснах на Ауто и си казах , че няма да барам нищо.
Беше Ок. Пак не мога да кажа , че е било особено изстудено купето, ама ми позамръзнаха ръцете мъжката. Ама си беше ОК.
Явно не трябва да се бара много-много, ауто и това е. А и явно, че аз не търпя на жега въобще. Това, че е черна колата само допълнително влошава нещата.
Беше Ок. Пак не мога да кажа , че е било особено изстудено купето, ама ми позамръзнаха ръцете мъжката. Ама си беше ОК.
Явно не трябва да се бара много-много, ауто и това е. А и явно, че аз не търпя на жега въобще. Това, че е черна колата само допълнително влошава нещата.
- vld
- Старши ентусиаст
-
А как стои въпроса с лагера на компресора?
Има ли вариант на нашите коли да блокира и да те остави на пътя?
Питам понеже на мои познати им се е случвало да им блокира компресора и да скъса пистовия ремък и до там....
Не съм срещал подобрен проблем описан за БМВ ама все пак знам ли
Има ли вариант на нашите коли да блокира и да те остави на пътя?
Питам понеже на мои познати им се е случвало да им блокира компресора и да скъса пистовия ремък и до там....
Не съм срещал подобрен проблем описан за БМВ ама все пак знам ли

51 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4