Е91 Счупено предно стъкло - сервиз, цена, стикери?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Re: Е91 Счупено предно стъкло - сервиз, цена, стикери?

Мнение от Gqbriel » 25 Мар 2016, 13:23

b00st написа:
Gqbriel написа:
Soni написа:Отностно точиците, моето, цялото е в такива :dunno:

Аз мисля да инвестирам в Ceri Glass ,което го дават да прави чудеса точно с такива неща ,само че чакам малко да се стопли ,да не е тези студени дни и го почвам с машината ,разбира се първо някъде където не се вижда много..краен случай просто ще ходя по каско за стъкло :mhihi:

Няма смисъл да си играеш да полираш стъклото. Само за много леки драскотини ще изкара, камъчета много трудно, ако си много упорит може и да го прецакаш, като задържиш машината и прегрее на това място. По-добре иди при професионалист.

Гледам доста видеа точно с Ceri Glass и направо питах момчетата които го предлагат..то е нацъкано както много стъкла и надрано от чистачките + има онзи гаден слой който се отлага от чистачките..та знам,че има апликатори на ръка и ще видя какво ще ми оговорят ,иначе съм съгласен че мога да го съсипя тотално..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Е91 Счупено предно стъкло - сервиз, цена, стикери?

Мнение от b00st » 25 Мар 2016, 13:28

На ръка никакъв смисъл няма да се занимаваш. Резултата ще е кръгла 0. Само на машина.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 25 Мар 2016, 15:03

Аз ходих при разни майстори да ми полират стъклото заради тези точици-не се навиха, май е доста хамалогия, а и при полиране се получава някакъв ефект на лупата. Затова, поръчах си от Елит Кар http://elitcar.com/bg/static/objects.html стъкло Pilkington, с някаква отстъпка беше май 420лв. като дойде, моето му бих един чук, отидох при застрахователя, дадоха мисля 330лв. и го смених в Мустанг.

User
Аватар

Мнение от b00st » 25 Мар 2016, 15:08

Ако се направи правилно няма лупа, ама и ефекта горе долу е някоя друга драскотина да излезне и като го вали става на капки нищо друго :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Мар 2016, 15:11

b00st написа:Ако се направи правилно няма лупа, ама и ефекта горе долу е някоя друга драскотина да излезне и като го вали става на капки нищо друго :mhihi:

е ще се махне наслоената мазнина ли там каквото е по стъклото,ще се махнат точиците абе ще има разлика
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .

User
Аватар

Мнение от b00st » 25 Мар 2016, 15:19

Gqbriel написа:
b00st написа:Ако се направи правилно няма лупа, ама и ефекта горе долу е някоя друга драскотина да излезне и като го вали става на капки нищо друго :mhihi:

е ще се махне наслоената мазнина ли там каквото е по стъклото,ще се махнат точиците абе ще има разлика

И аз така си мислех преди да го направят ама :mhihi:
Поне само 50лв дадох, иначе да, поизчиства се стъклото като положителен ефект. Точиците и камъчетата не се махат. Ти си нямаш идея на закалено стъкло колко трудно се маха дори фин слой от него. Ако го отнемеш дотолкова на място пък смятай, че си го прееб@л, щото то си е една голяма лупа пред теб и след това като седнеш да караш ще те заболи главата :mhihi: Има такива случаи.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Gqbriel » 25 Мар 2016, 15:28

b00st написа:
Gqbriel написа:

И аз така си мислех преди да го направят ама :mhihi:
Поне само 50лв дадох, иначе да, поизчиства се стъклото като положителен ефект. Точиците и камъчетата не се махат. Ти си нямаш идея на закалено стъкло колко трудно се маха дори фин слой от него. Ако го отнемеш дотолкова на място пък смятай, че си го прееб@л, щото то си е една голяма лупа пред теб и след това като седнеш да караш ще те заболи главата :mhihi: Има такива случаи.

Видях цената ново на моето в Дару е около 700+лв с две думи ако не е от там ще е доста по-поносимо и крайния вариянт ако го признаят по каско ще съм доволен да мога да виждам ,помня на 46цата като го смених с ОЕМ все едно нямаш стъкло пред мен :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 320d e90 LCI, 325TI e46
Мечтае да кара: M140ix, 440ixGC, GT63S AMG, G63 AMG

Мнение от rAd000 » 01 Апр 2016, 23:56

Аз си намерих стъклото със забита част от диск(за рязане на асфалт).Застраховката плати рехнунга на стойност 850 евро, 250евро стъкло(не пилкингтон)+80евро сензор+ 2х30евро странични лайсни + 40-тина евра уплътненият + останалото лепила и работа и 30 години гаранция :D

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93