Акумулатора се презарежда
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Re: Акумулатора се презарежда
Колеги, съживявам темата от прахта, но не виждам решение написано в нея. Днес забелязах, че акумулаторът ми зарежда на около 14,7-14.8 V когато запаля колата, а като покарам пада леко и държи 14,5-14,7 V. Проверен е с мултицет. Знам, че горната граница за обикновен акумулатор е 14,5. Акумулаторът е на 4-5 години DUracell Advanced 95Ah. НЕ Е AGM и нямам старт/стоп система за по светофарите. Акумулаторът го прехвърлих от старата Е46 и беше на 3 години. Регисрираха го в компа (или поне така ми казаха), но не знам дали са го регистрирали като нов или стар. Беше им обяснено, че е на 3 години. Имам спомен, че преди да го регистрират го мерих и държеше някъде 14,3-14,4 V. След това не съм го мерил.
Някой може ли да каже дали този волтаж 14,7 V е полезен за акумулатор на 4 години или ще го умори? Забравих да спомена, че не съм имал проблеми никакви с него. Пали като бензинка.
Сега си спомням, че докато бях със стария акумулатор ми даваше грешка в IBS сензора, но след като сожих този, спря да я дава вече година и половина. Сензорът е свързан.
Моля, някой който е наясно да даде някакви насоки дали да търся проблем или проблем няма!
Някой може ли да каже дали този волтаж 14,7 V е полезен за акумулатор на 4 години или ще го умори? Забравих да спомена, че не съм имал проблеми никакви с него. Пали като бензинка.
Сега си спомням, че докато бях със стария акумулатор ми даваше грешка в IBS сензора, но след като сожих този, спря да я дава вече година и половина. Сензорът е свързан.
Моля, някой който е наясно да даде някакви насоки дали да търся проблем или проблем няма!
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Карай и не пипай нищо, нямаш проблем със зареждането, в норми си е, особенно ако е паднал и IBS му дава сигнал да го зарежда 

- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
Благодаря!
Вчера по едно време наблюдавах волтажа и беше около 14,4-14,5. Предполагам, че е било нещо временно това с високия волтаж.
Вчера по едно време наблюдавах волтажа и беше около 14,4-14,5. Предполагам, че е било нещо временно това с високия волтаж.
18 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2