320д ускорява мудно до 2500об.
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: 320д ускорява мудно до 2500об.
Tsapo написа:dextuar написа:Някой да предложи сервиз къде могат да погледнат и 2-те неща без да се налага аз да ги свалям и да им ги нося? Не мисля, че толкова лесно се сваля турбото или се заблуждавам?
Напиши от кой град си.
София.
Има много добър сервиз в Надежда и могат да ти помогнат. Моята турбина я направиха преди 3 седмици и колата хвърчи пиши на колегата от форума @Dimitroff за да ти помогне 

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Пичове, нормално ли е Алфа 156 98 г. на газ да върви наравно с 320д 2006-та. С един колега ги замерихме и бях шокиран. Да не би аз да имам прекалено големи очаквания към колата или да търся някъде проблем при мен? И двете са 150 коня.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
320d 150 коня е fleet edition и е скопена откъм коме и нютонметри, като цяло алфата може би да набира почти наравно в начало ама после би трябво да го дръпнеш
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Доколкото съм запознат разликата с нормалната е 10 нютона и 13 коня.
Алфата според данните е 155 к.с. и по-лека с близо 200 кг. Ускорението и го дават до 100 км/ч за 8.6 сек., почти колкото на E90 163 к.с. Тук вече зависи колите в какво състояние са... разликите са минимални.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
След рециклиране на турбината, колата литна още повече след 2500 обр, преди това разлика не усещам.
Турбината се включва точно на 2250 обр. Някой да потвърди дали така е нормално? Не е ли малко късно?

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Много късно е, турбината трябва да се включва между 1800 до максимум 2000 най-ксъно. явно актуатура (управлението на турбината не работи) или при рециклиране не са ти оправили забиваща геометрия.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Турбото го рециклирах в сервиз Колос. Доста коректни ми се сториха. Бяха я почистили направо като чисто нова. Обясниха ми, че турбината не била балансирана и геометрията била на 30% по-отворена и затова на ниските не вървяла. Отделно нещо е било влязло и беше наранило лопатките. Преди малко монтирахме турбото и колата осезаемо върви по-добре, но чак след 2500обр. направо огромно изтрелване, преди това все си е мудна. Може ли софтуера да го е питал някой някога и затова да тръгва по-късно, като си нямам никаква представа кой би го направил и по каква причина. Отделно докато монтирахме турбината, погледнахме в гърнето на ДПФ и изненада- такъв няма. Грешки в I-Drive не съм имал. Може ли някой, като е питал явно да го отстранява софтуерно, да не е питал където трябва? Направо нямам представа какво може да е вече. ЕГР е сменен, pressure converter-a също, сега и турбото и актуатора са нови. Накакви идеи?
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Колеги, а да попитам - възможно ли да е от дебитомера това невървене до 2500обр? Откачихме го и имаше малка разлика, но не съм сигурен и дали просто не си го въобразявам. Четох в един английски форум, че можело да е и от него. И как след като му пусна адаптация мога да разбера кога се адаптирал, ако предположим, че просто не е бил адаптиран? Заслужава ли си да хвърля поредна Х сума за част, която може да се окаже пак, че си работи без проблем?
Благодаря предварително.
Благодаря предварително.
dextuar написа:Колеги, а да попитам - възможно ли да е от дебитомера това невървене до 2500обр? Откачихме го и имаше малка разлика, но не съм сигурен и дали просто не си го въобразявам. Четох в един английски форум, че можело да е и от него. И как след като му пусна адаптация мога да разбера кога се адаптирал, ако предположим, че просто не е бил адаптиран? Заслужава ли си да хвърля поредна Х сума за част, която може да се окаже пак, че си работи без проблем?
Благодаря предварително.
На двигателите със 163 к.с. не е необходима адаптация. Слагаш нов и се адаптира автоматично.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
dextuar написа:Колеги, а да попитам - ....
Колега, за жалост си мислиш, че като са ти рециклирали турбината са ти оправили и актуатора, но това не е така.
Рециклирането навсякъде в България се състой от смяна на оригиналния (предполагам разхлопан) картридж с китайски такъв (независимо от това, че твърдят, че работят само с оригинални части), почистване с пясък и мазане на топла част/картридж с уплътнение за гърнета за да не издиша.
Актуатора си е твоя и ако е бил проблемен, все още е освен ако не са ти дали оборотна турбина от друга кола, чийто актуатор може също да е заминал).
Аз свалях турбо 5 пъти докато не стигна до плавно ускорение, правилен картридж, който не изпуска и пак имам колебание в ниските (около 1500 об), защото не намерих здрав актуатор и си карам с моя...
Интересно какво налягне иска колата и какво постига преди ритника на 2500об. Колко е разликата?
Поздрави
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Колега, дадоха ми всички проведени тестове и на актуатора пишеше PASSED, нарочно ги питах няколко пъти за него и категорично твърдяха, че работи. Дадоха ми и самите тестове, ще ги снимам и ще ги кача. Отделно купих нов МАП сензор и ще пробвам и с него и ще пиша, отделно ако не е от МАП сензора, ще направя и видео с живи данни от ИНПА.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
Сменихме МАП сензора и колата тръгна. Целият беше запушен, въпреки че преди 3 месеца го бяхме чистили. Наистина ли толкова лесно се запушват?
Ето и живи данни (след 15 мин е на магистралата и се виждат най-ясно данните). Не мога да кажа, че всичко е ОК, защото не съм карал друга 320ка и нямам база за сравнение, но сега определено е доста по-добре и вървежът напълно ме устройва. Най-много едно наливане на оригиналния софт да си стане 163 както е по default.
Специални благодарности на Taruno и на всички дали съвет по темата.
Ето и живи данни (след 15 мин е на магистралата и се виждат най-ясно данните). Не мога да кажа, че всичко е ОК, защото не съм карал друга 320ка и нямам база за сравнение, но сега определено е доста по-добре и вървежът напълно ме устройва. Най-много едно наливане на оригиналния софт да си стане 163 както е по default.
Специални благодарности на Taruno и на всички дали съвет по темата.

- Taruno
- старши ентусиаст
-
Браво, по-скоро след всичките манипулации се е освободило някое парче нагар дето се е забило точно в него - или почистващото средство не е било изсъхнало и по него са се полепили отлагвания.