Премахване на DPF и катализатор
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Премахване на DPF и катализатор
Имай предвид че си надскочил с 10 НМ лимита на скоростната кутия и ще правиш торк конвертор скоро.
- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
Taruno написа:Имай предвид че си надскочил с 10 НМ лимита на скоростната кутия и ще правиш торк конвертор скоро.
Madness ми казаха, че тази държала до 700н/м. За сега сякаш нямам симптоми на торк (поне тези, които ти си описал в темата ти в Е60), пък ще видим....
Знам, че турбо и торк са нещата, които може да сдадат багажа в случая. Дано само не са и двете

Последна промяна The^Maniac на 06 Сеп 2014, 16:09, променена общо 1 път
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
The^Maniac написа:Може да се изкоруби, но може и да се свалят питите цели. Обикновено, когато са цели дават повече пари.
Аз съм с 330д и преди два месеца махнах ДПФ-а и катализатора при Madness в Пловдив. Свалиха гърнето, разрязаха го, извадиха питите и го залепиха. Стана много кадърно понеже рязаха по оригиналните шефове на гърнето. Общо взето не си личи, че нещо е пипано. Извадените пити изглеждаха ето така:
След това софтуерно изолиране, ремап и замерване. Колата стана 293кс и 610н/м - по-бърза, много по-рязка и малко по-шумна (при повечко газ), което на мен лично ми допада. Ауспуха стана черен, но в огледалата не виждам да пуши дори и при газ.
Madness за цялата процедура взимат 650 лв, а аз питите продадох в София до сточна гара за 250 лв.
Тотал - 400лв
Резултат - Много доволен
При мене за същите катализатори обаче в насипно състояние ми дадоха 280лв. Иначе и аз питах маднеса обаче ми искаше за премахването 550лв. Трябваше да се ходи до Пловдив и време доста да се губи и т.н. В крайна сметка премахването физическо и софтуерно ми излезе 180лв при познат, като обикновената цена е можеби малко по висока и 3 часа загубено време.
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
За 320d - премахване на филтъра софтуерно с леко засилване 190 кс и 400н/м - 350 лв. Физическо премахване с отстъпка в емкомплект 180лв (гърнето е след турбото). Изкупиха излишното за 230лв.
Разлика огромна - колата върви осезаемо повече леко припушва преди да тръгне на кик (автомат), но иначе няма димки по време на движение
. Разхода слезе надолу с около литър.
Разлика огромна - колата върви осезаемо повече леко припушва преди да тръгне на кик (автомат), но иначе няма димки по време на движение

- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E90
- Мечтае да кара: безаварийно
След "изкормянето " , трябва ли да слагам резонатор ?
- adovet
- старши ентусиаст
-
strelecaaa написа:След "изкормянето " , трябва ли да слагам резонатор ?
Желателно е
Sent from my SM-G900F using Tapatalk
- yordan_ichev
- кандидат ентусиаст
-
strelecaaa написа:След "изкормянето " , трябва ли да слагам резонатор ?
При мен закърпиха старото гърне - няма промяна в звука/вибрациите освен, че се чува турбото де

- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
А някой може ли да ми обясни , за какво точно служи резонатора ?
- adovet
- старши ентусиаст
-
strelecaaa написа:А някой може ли да ми обясни , за какво точно служи резонатора ?
При мен не сложиха и сега има от задното гърне един звънтящ шум. Много кофти работа
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
Хора а за бензинов двигател 325i може ли да се махне нещо по същия начин или говорим само за дизели?
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Имаш два катализатора, ама явно всеки който ги маха си мисли ,че единственото им предназначение да се слагат фабрично е да кара колата да "върви" по-малко..............
Кюнци и пушек му е майката , ама ще се опраим един ден ............... ама няма да е скоро.
Кюнци и пушек му е майката , ама ще се опраим един ден ............... ама няма да е скоро.
- strelecaaa
- кандидат ентусиаст
-
След софтуерно изключване , има ли все още някакъв смисъл от това да седят на колата ?
- 6inlinepower
- кандидат ентусиаст
-
След като са изолирани и не вършат работата за която са сложени...не, само тежат.Може да погледнеш в youtube да чуеш как се получава със замяната с прави траби + още някоя промяна, ако се налага.Имаше колега с е39, мисля в проектите го е направил и това един от най-добре звучащите дизели, които съм чувал.
И задължително ремап, както казват колегите
И задължително ремап, както казват колегите

- rafa224
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW X5 G05
adovet написа:strelecaaa написа:След "изкормянето " , трябва ли да слагам резонатор ?
Желателно е
Така и не разбрах за какво служи резонатора?

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Как за какво .................. май не си гувал дрънченето като тенекия от изкормено гърне