Automatic transmission GA6HP19Z

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Re: Automatic transmission GA6HP19Z

Мнение от kraska » 27 Яну 2014, 9:04

По-нагоре съм ти дал сайт да провериш. Ако искаш напиши последните 7 цифри и букви на рамата и ще го направя вместо теб. По принцип се продават готови комплекти които включват капак на картера с филтър (вграден е вътре) с гуменото му уплътнение + 7л. масло. Болтовете са ти от новите и не е нужно да ги сменяш. Втулката отделно върви в повечето обяви. Аз не мисля че е проблем да караш така докато се прибереш , но ти си прецени. Ако ти падне много маслото има предупреждение за това.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 545i
Детайли за колата: E 60

Мнение от bmw545i » 27 Яну 2014, 10:57

S7 написа:Аз не само не разбрах,като го сменям маслото на кутията,само маслото и филтър или има и нещо друго да се сменя,защото гледам и някви уплатнения има в комплекта?М/у другото някой може ли да ми даде каталожен номер на филтъра,защото най вероятно ще се поръчва всичко по ибей?

Колега, пишеш си в ибея година и модел на автомобила и ти излизат предложенията, в информацията на които има и номер на частта, която можеш да сравниш в realoem.

Става много лесно. Успех.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 27 Яну 2014, 20:35

kraska написа:По-нагоре съм ти дал сайт да провериш. Ако искаш напиши последните 7 цифри и букви на рамата и ще го направя вместо теб. По принцип се продават готови комплекти които включват капак на картера с филтър (вграден е вътре) с гуменото му уплътнение + 7л. масло. Болтовете са ти от новите и не е нужно да ги сменяш. Втулката отделно върви в повечето обяви. Аз не мисля че е проблем да караш така докато се прибереш , но ти си прецени. Ако ти падне много маслото има предупреждение за това.

Колега благодаря ти за информацията,не го знаех този сайт и е доста полезен намерих всичко което ми трябваше :yes: кутията няма течове и като цяло няма никакви проблеми с предавките,обаче чета навсякъде че маслото е добре да се смени към 160 000 км,та затова и обмислям да го сменям скоро докато не се е разпаднала кутията че там дето живея сега,всичко е ужасно скъпо (600 $ ми искат само за смяна на накладките :lol: )

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 27 Яну 2014, 22:16

160 000km е препоръчителен от ZF, a 250 000км. е живота на маслото като качество казва Shell. Зависи много и типа каране, градско , магистрала, теглил ли си ремаркета :). Моето го смених на 250 000 км, кутията си е ок.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 27 Яну 2014, 22:49

Това звучи добре 250 К,колата се кара само на магистрала с 5 платна,максимална скорост 100-120 винаги,градско почти няма,никви цедки на двигател и скоростна кутия :lol: идея си нямам какво е маслото в кутията,обаче знам че е подържана само в оторизиран дилър с пълна история.Ако има и някой друг да сподели дали е карал с едно масло над 200 К ще съм по спокоен тогава.

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 28 Яну 2014, 22:10

Само вмятам, че по спомен близо 2.5-3л. остават в торк конвертора. Ако не бъркам, тази кутия събираше близо 9 литра масло, а не 6л. както се споменава тук.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 28 Яну 2014, 22:34

9,5 л е маслото за 19-та, но за смяната отиват толкова 6-7л. Няма как да се източи това от торка. Машинно може би, но при тази цена на маслото едва ли ще се навие някой да даде още толкова пари за масло.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 29 Яну 2014, 10:19

Колеги, ако му сменят маслото както трябва, няма причина да му сипват по-малко. Няма смисъл да сменя само 2/3. Има вече необходимите машини и сервизи за 100% смяна на маслото.

Другото е отживелица.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 29 Яну 2014, 11:48

Нещо не разбрах какво искаше да кажеш с този пост.......

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 29 Яну 2014, 12:03

kraska написа:Нещо не разбрах какво искаше да кажеш с този пост.......

Че за смяната не отиват 6-7 литра а пълния обем от 9,5 л.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 29 Яну 2014, 14:42

Искаш да кажеш за ПЪЛНАТА смяна отиват поне 12 л, защото ако не знаеш при машинното сменяне отиват поне още 2-3л масло. Аз досега не съм чул някой да си го е сменил машинно на тези скоростни кутии , дори в сервиз специален за скоростни кутии ми казаха че няма смисъл от пълно и дори не знаели дали имат такъв накрайник.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 29 Яну 2014, 15:04

kraska написа:Искаш да кажеш за ПЪЛНАТА смяна отиват поне 12 л, защото ако не знаеш при машинното сменяне отиват поне още 2-3л масло. Аз досега не съм чул някой да си го е сменил машинно на тези скоростни кутии , дори в сервиз специален за скоростни кутии ми казаха че няма смисъл от пълно и дори не знаели дали имат такъв накрайник.

Това, че на някой нещо не му е ясно или известно означава, че трябва да се учи или да се занимава с нещо друго. Какво значи нямат накрайник?!? Както нямат накрайник, как ти дават съвет тогава? или на принципа "Гроздето е кисело". Я ме светни, защо няма смисъл от пълна смяна на маслото?

Според теб, в една туба 10 литра като налееш 13 какво ще стане???

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 29 Яну 2014, 17:13

Определено не си наясно с машинната смяна на маслото. Обади се до някой голям сервиз и ги питай. Аз питах тук във Варна , и то сервиз който само с това се занимава. Говорих с тяхна служителка, която се занимава с клиентите. Може 6-7л да се подменят само, и затова следващите смени ги дават на 100 000 км препоръчителни, което мисля че не е зле изобщо. И това го пише производителя на ZF кутиите не някой друг. Пък всеки сам да си прецени дали да даде една сума за 100 000 км или двойна за 160 000 км. ориентировъчно. А и риска при пълна смяна на маслото е по-голяма да стане някой сакътлък, т.к. новото мисло има силни отмиващи свойства. Стана ми смешно като ми го каза, но след като се поразрових се оказа така.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от bmw545i » 29 Яну 2014, 17:34

kraska написа:Определено не си наясно с машинната смяна на маслото. Обади се до някой голям сервиз и ги питай. Аз питах тук във Варна , и то сервиз който само с това се занимава. Говорих с тяхна служителка, която се занимава с клиентите. Може 6-7л да се подменят само, и затова следващите смени ги дават на 100 000 км препоръчителни, което мисля че не е зле изобщо. И това го пише производителя на ZF кутиите не някой друг. Пък всеки сам да си прецени дали да даде една сума за 100 000 км или двойна за 160 000 км. ориентировъчно. А и риска при пълна смяна на маслото е по-голяма да стане някой сакътлък, т.к. новото мисло има силни отмиващи свойства. Стана ми смешно като ми го каза, но след като се поразрових се оказа така.

Глупости! Какво пишат от ЗФ, че нещо не стана ясно???

Какво значи може, то може само и само 2 литра да смениш...
За да постигнеш оптимален ефект, се сменя цялото масло!
Щом има риск при смяна на маслото Не го сменяй!!!

Не знам къде ти ги говорят тия неща във Варна, но те съветвам да не им даваш да ти пипат колата повече.

В ЗФ ти сменят цялото масло! Ти представяш ли си - ЗФ да ти кажат - има риск при смяна на маслото?!?

Когато нещо не ти е ясно питай - нали затова си във форума. Ако те вълнува, мога да ти изпратя конкретна информация и видео, за да видиш и да знаеш занапред.

ентусиаст
Аватар

Мнение от kraska » 29 Яну 2014, 18:23

Попрочети малко и ще видиш че са така нещата. Черпя инфо от чужди форуми, най-вече от Американските, там автоматите са често разпостранени. И документи на ЗФ и на Шел съм чел и т.н. А за сервиза определено не ми допадна и не се възползвах, но е един от двата дето са вървежни тук. Като реша нещо да правя го проучвам из основи.

Пусни една тема колко хора са си сменили маслото по друг начин, освен ръчно....
В едно нещо се убеждавам постоянно ,че "едно си баба знае, едно си бае" от е90 насам не важи.

А коментара ти колко ми е ясно ще го пропусна....... Отиди в офиц. сервиз на БМВ да ти сменят маслото и гипитай колко литра ще платиш! А ЗФ не ти сменят мслото, можеш да им пратиш кутията си за ремонт ако решиш.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93