Повишен разход на гориво 325i
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- kronos
- ентусиаст
-
- Кара: MB w212 AMG
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
Re: Повишен разход на гориво 325i
Не си измислям, преди гореше доста по малко. Само за пример, от Малко търново на фалшивия петрол съм пълнил до горе и на влизане в Кушадасъ имах за още 80км гориво, някой ако иска да смята. Градско 10 се постига ако трафика не е много голям, а извънградското си е напълно постижимо. Мисля си че проблема е във дебитомера който сложих за оригинален, който е марка Continental. Сега ще сменя и него и сондите и ако не се оправи ще я засиля в някой стълб 
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Не съм чел досега за проблем с горивния филтър, който всъщност е от активен въглен и е вечен по принцип. Намира се под акумулатора, между шасито и кората под багажника. А колега Kronos като ти се увеличи разхода , как е вървежа, усещаш ли я по-мудна? Друго за което се сещам е катализаторите да са се позапушили или дюзите да са ти зацапани, ако си слагал добавка някаква. При не добро налягане на горивната помпа симптомите по спомен са прекъсвания при по-високи обороти. Няма да е лошо една диагностика да се направи. Честно казано според мен не мога да си представя 10/100 във Варна, (макар че е ръчка и седан предполагам), ако не живееш във Виница, Галата, Аспарухово, Белослав, Дружба, Траката и т.н. т.к. определено така колата може да е икономична. А 6,5 /100 пробва ли в обратната посока колко ти даде, защото за пример само.... от Варна до Албена ми даде 8,5 разход , а на връщане общия разхода ми се покачи до 10. Сондите са доста скъпи да ги сменяш просто така. Моите бяха оригиналните на 250 000км. сложих нови преди 2 седмици .. разлика никаква, нито във вървежа, нито в разхода. Дебитомера определено може да даде отражение на разхода, но на диагностика ще го хванат по живите данни.
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Leon написа:kronos написа:Разхода преди беше 10 градско и 6,5 извън, със спокойно каране. Сега е 13 и съответно 8...
Не се заяждам, но не вярвам да можеш да направиш 10 градски разход, за извънградския също се съмнявам. ...
Аз също се съмнявам, но може би N52B25 е по-икономичен от N52B30?! Но всъщност 325иците в европа май са с N52B30, с различен софтуер основно за по-малко коне. Може би и не кара с 18" джанти като мен... Лично при мен градски е 13-14, да кажем без трафик да стигне до 12... Извънградски се движва между 7.6-8 (абсолютен минимум) до 9-9.5, да кажем 10 на сто ако кефа е на макс. Но със с 330i, не 325i...
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Има и N52В25 преди 2007г. (като 323 - 170к.с. и 325 - 218 к.с.), но 2 литра под каталожния разход няма как да паднат. И с N42 не можеш да направиш такъв разход в голям град. Да не говорим, че в реалността разлика в разхода между 325 и 330 на практика няма. Хората купуват 325, защото дава съизмерим пърформънс на доста по-ниска цена като нов и впоследствие като данъци и застраховки. Да се върна на темата - или на колегата градското не включва светофари, или са му криви сметките.
Андро, от мен струи още повече бяла завист към ръчната ти кутия 
Андро, от мен струи още повече бяла завист към ръчната ти кутия 
Never mistake motion for action...
- mitaka7
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е90
На мен не ми пука колко харчи с литър или два отгоре....важното е да си правиме кефа.... Почнем ли да правим тънки сметки, трябва да ги продаваме тия баварци.... 
Някой спомена, че горивния филтър бил вечен....нима има нещо вечно....Като с маслото за скоростите - и то е вечно.
Някой спомена, че горивния филтър бил вечен....нима има нещо вечно....Като с маслото за скоростите - и то е вечно.
- DaveBG
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 325i
- Мечтае да кара: М3
13 градско е малко много. На мен зимата ми харчи 12,5. Но не е невероятно. Иначе аз също съм я свалял до 6,5 извънградско .... с 90 по магистралата на 6-та... пак е нормален че ти е 8. Мен винаги ми дава 7,8-8 извънградско с нормално каране.
- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
А някой да се сеща, че вън е малко по-студено от лятото
? Иначе 40/60 околовръстно + софийско ми прави 8.5 , ама на -3 градуса 11.8 .. 13 си е ок колега за градското. Също на ОМВ много бързичко гори
пробвай еко
Онзи ден от София до Сливен - 140км/ч на автопилот като тук таме до 150 вдигах и един път за малко до 220 = 8.4/100 със стооктанов бензин от омв...
23 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2