328i фейслифт от USA

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90LCI и E30 Cabrio

Re: 328i фейслифт от USA

Мнение от Dr.Schnaps » 10 Окт 2015, 11:29

Това с Carfax го имам в предвид, мерси.

Само сега не разбрах :oops: - тая кола от снимката на 58хмили или 58хкм е?

Или зависи дали от Борда или NCS е настроено?

Изображение
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."
ИзображениеИзображениеИзображениеИзображениеИзображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 10 Окт 2015, 18:51

mad_presley написа:Иди някъде да ти кодират колата с европейски код с NCS и ще стане оригинал ;)

По-интересното е, с колко диса клапи ти е всмукателния колектор. Ако е с една, вземаш всмукателен колектор от 330 с две диси и качваш 30 свежи коня на маторя :D http://www.e90post.com/forums/showthread.php?t=372973

Силно ме заинтригува :!: Нямаше ли си друга работа, че да ми вкараш тая муха в главата? Обаче в линка става дума за 325, пак е N52, но има разлики с 328-та. Правил ли си такъв ъпгрейд? Ще изчета линка, но май в понеделник започвам да търся колектор :mhihi:
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 11 Окт 2015, 21:30

Днес гледах колата. Смяната км/мили като бях на място я намерих. Колата май е на истински 73хкм и КарФакса така я изкарва.

Черна (ама не е металик), готина бежава кожа, темпомат, подгрев, люк.

Само че е 328xi, сега мисля дали да я взимам ли не.....

Със xDrive хем ще харчи, хем има кво да се чупи.

ПП. Тая амерканци как може един парктроник и падащи седалки да не сложат :banghead:
:arrow: "Хората си купуват неща, от които не се нуждаят, с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които не харесват."
:arrow: "Независимо колко добрини или колко злини си направил през живота си, броя на хората, които ще дойдат на погребението ти зависи основно от времето."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 11 Окт 2015, 21:39

За кво им е на американците парктроник,те горките едва напред успяват да карат :D тука колкото и да не ви се вярва само чужденците правят маневри назад :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: само по празници

Мнение от Wolfen » 11 Окт 2015, 21:47

Dr.Schnaps написа:Днес гледах колата. Смяната км/мили като бях на място я намерих. Колата май е на истински 73хкм и КарФакса така я изкарва.

Черна (ама не е металик), готина бежава кожа, темпомат, подгрев, люк.

Само че е 328xi, сега мисля дали да я взимам ли не.....

Със xDrive хем ще харчи, хем има кво да се чупи.

ПП. Тая амерканци как може един парктроник и падащи седалки да не сложат :banghead:

xDrive си има своите преимущества, но и своите минуси. Със сигурност усещането за стабилност е страхотно. Разходът ми сравнен с 330ci Е46 не е много по-голям, да не кажа, че е същият въпреки повечето килограми. Минуси са по-скъпите амортисьори, не е чак толкова динамична, няма го сученето на задницата, ако си фен. Ако колата ти харесва и всичко ѝ е наред, взимай я. xDrive-a не трябва да те плаши.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 12 Окт 2015, 8:48

Моята също нямаше парктроник, ретрофитнах си. За Х-драйв ти трябва да си прецениш, но според мен ще е куца (ако е автомат) особено като за обема на мотора и разхода си. Но ако ще се кара за ежедневна кола в Щатите, това не е голяма драма. Другото, което е хубаво да провериш е дали има спорт пакет. Ако няма, скоростта й е ограничена на 125 мили (по спомени). Вярно, че едва ли ще караш някъде с толкова, но да си знаеш.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 12 Окт 2015, 10:42

Leon написа:
mad_presley написа:Силно ме заинтригува :!: Нямаше ли си друга работа, че да ми вкараш тая муха в главата? Обаче в линка става дума за 325, пак е N52, но има разлики с 328-та. Правил ли си такъв ъпгрейд? Ще изчета линка, но май в понеделник започвам да търся колектор :mhihi:

На мен ли го казваш, аз си купих 325i и колата беше още в Германия, когато аз си купих всмукателен колектор :mhihi:
Да, ама не....моя двигател си е N52B25, а американските 325i и 328i са си N52B30 и единствената разлика е в смукателния колектор, като техните са с една диса и просто монтират всмукател с две диси.

За мое щастие, бързо се отървах от набутвацията с колетора чрез ebay и замина за щатите :D

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 12 Окт 2015, 20:45

Leon написа:Моята също нямаше парктроник, ретрофитнах си. За Х-драйв ти трябва да си прецениш, но според мен ще е куца (ако е автомат) особено като за обема на мотора и разхода си. Но ако ще се кара за ежедневна кола в Щатите, това не е голяма драма. Другото, което е хубаво да провериш е дали има спорт пакет. Ако няма, скоростта й е ограничена на 125 мили (по спомени). Вярно, че едва ли ще караш някъде с толкова, но да си знаеш.

Колата е в Германия и за Германия.

Това че е ограничена на 210 км/ч и аз днеска го видях и не ме очарова... ма баба ми понеже все с 250 е карала по пътя за работа :kuku:

Но явно безплатен обяд няма- В дефорсирано 330и със спирачки от 325и съответно не може да летиш с 250км/ч.

Не съм на 100%, но утре я вкарвам в сервиз и ако е ОК, се хвърлям в играта :driving:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 13 Окт 2015, 8:38

Моята е със спорт пакет, карал съм я до малко над 230 и нямаше признаци да спира, но това определено не е ежедневно каране. Около 200 км/ч колата е много приятна върху адекватен път (после става шумна от вятъра и харчи много), едва ли ще ти "малее" да ходиш на работа :mhihi: Познавам поне пет човека, които ги е страх от задното и карат Х-драйв, така че после става по-лесно продаваема ;) Освен това американските имат разни дребни удобства, които ги няма в европейските. Успех с покупката, едва ли ще съжаляваш. И да се похвалиш после.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 19 Окт 2015, 11:14

mad_presley написа:
Leon написа:
mad_presley написа:Силно ме заинтригува :!: Нямаше ли си друга работа, че да ми вкараш тая муха в главата? Обаче в линка става дума за 325, пак е N52, но има разлики с 328-та. Правил ли си такъв ъпгрейд? Ще изчета линка, но май в понеделник започвам да търся колектор :mhihi:

На мен ли го казваш, аз си купих 325i и колата беше още в Германия, когато аз си купих всмукателен колектор :mhihi:
Да, ама не....моя двигател си е N52B25, а американските 325i и 328i са си N52B30 и единствената разлика е в смукателния колектор, като техните са с една диса и просто монтират всмукател с две диси.

За мое щастие, бързо се отървах от набутвацията с колетора чрез ebay и замина за щатите :D

Поразрових се малко, като гледам номера на моя колектор е същият като на 330 - 11617559524. В американските форуми този номер го дават да се купи за ъпгрейда. Явно има друга врата палатката, но засега нямам време да търся ключове.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 19 Окт 2015, 16:23

Leon написа:Поразрових се малко, като гледам номера на моя колектор е същият като на 330 - 11617559524. В американските форуми този номер го дават да се купи за ъпгрейда. Явно има друга врата палатката, но засега нямам време да търся ключове.

Няма врата, няма ключове. Твоя си е N52B25 и няма абсолютно никакъв шанс за допълнителни кончета. И аз така се подлъгах по тази тема и си купих колектор, но....уви само Хамериканците са облагодетелствани. Разликата в европейските 325 и 330 е обема.

Както казах и по-горе, американските 325 и 328 са с N52B30 двигатели и са ги скопили само с всмукателния колектор. Колегата @Dr.Schnaps може да се облажи, ама той пък не ще :mrgreen:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 19 Окт 2015, 16:32

Не, с N52NB30 съм, колата е американска, ще ровя още. Ако мога да спечеля 30 коня само с един колектор, определено ще харча пари скоро.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G05 xdrive 40i
Мечтае да кара: трезвен

Мнение от S7 » 20 Окт 2015, 2:27

На 335i може ли да се правят ъпгрейди с колекторите или няма на къде повече,че нещо слабичка ми се вижда вече :D

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Leon » 20 Окт 2015, 9:15

Имаш две турбини на разположение за ъпгрейди, колекторите са за астматици :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dr.Schnaps » 20 Окт 2015, 21:00

[quote="mad_presley"] Колегата @Dr.Schnaps може да се облажи, ама той пък не ще :mrgreen:[/quotе]

Кой каза че не искам :lol:

Колата вчера я взех, ама не съм я регистрирал още.

ПП И моля без критика към салона :mhihi: на мен ми харесва.

20151011_171558_________.jpg

20151011_171943__________.jpg
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93