Изтриване на "км"?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
Re: Изтриване на "км"?
Еми на всеки който е решил да пипа километрите, просто не му прави чест. Няма да спамя, само това ще кажа. Лек ден на всички!
Sent from my iPhone using Tapatalk
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Re: Изтриване на
[quote="Alegron"]Еми на всеки който е решил да пипа километрите, просто не му прави чест. Няма да спамя, само това ще кажа. Лек ден на всички!
И аз така мисля и се чудя, защо не се заключват такива теми!

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
majstorapetkov написа:Alegron написа:Еми на всеки който е решил да пипа километрите, просто не му прави чест. Няма да спамя, само това ще кажа. Лек ден на всички!

...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Alegron написа:Еми на всеки който е решил да пипа километрите, просто не му прави чест. Няма да спамя, само това ще кажа. Лек ден на всички!
То това е масова практика в БГ във всички автокъщи или на Гурубляне километражи се връщат на е90 и е60 е към 100 лв връщането в таблото и в CAS-a, не знам защо се учудвате всякаш е нещо не срещано, то няма как една кола на 8 години да е на 130 хил.км, моята в България само каране за 5 години по четири смени на масло на година вече съм и врътнал само аз 200 хил.км, а ние ги копуваме на 8-10 години от Германия и искаме да са на 130 хил.
И аз съм сигурен, че не са виновни търговците а ние сме виновни купувачите като видим километража на 300 хил. и си викаме тази кола е сдухана и кажете кой от вас ще купи една кола ако на километража и показва 300 хил и нагоре.
Аз досега колко коли съм чел за диагностика и километри и кодиране просто 5-ца на 8 години от чужбина няма под 500 хил в България за 3-ките е малко по-надолу но общо взето там е реалността пък нека ви убеждават, че не ги пипат.
Километрите се връщат навсякъде и няма хващане ако този който иска услугата си плаща, за тези които на плащата или искат да минат по-тънко се връщат само на таблото, но тогава лесно се разбира реалния пробег.
Иначе по темата връщането не е лесна работа за хора които не са го правили, не става през буксата защото чипа на таблото е не презаписваем, т.е заключен M35080 и по някога за да върнеш километрите на таблото трябва да сменяш и чипа има го продава се по голяма част от магазините за електроника, дори и да изчетеш епрома след това трябва да знаеш точно кой ред да промениш от хекс кода така, че като ги сметнеш после да получиш исканите километри, в САS-a вече връщането е малко по сложно но и там става с нужната техника всичко се прави.
с две думи който е решил да си коригира пробега да се довери на хора които го правят иначе ще останат в най-лекия случай без табло.
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
oci написа:
То това е масова практика в БГ във всички автокъщи или на Гурубляне километражи се връщат на е90 и е60 е към 100 лв връщането в таблото и в CAS-a, не знам защо се учудвате всякаш е нещо не срещано, то няма как една кола на 8 години да е на 130 хил.км, моята в България само каране за 5 години по четири смени на масло на година вече съм и врътнал само аз 200 хил.км, а ние ги копуваме на 8-10 години от Германия и искаме да са на 130 хил.
И аз съм сигурен, че не са виновни търговците а ние сме виновни купувачите като видим километража на 300 хил. и си викаме тази кола е сдухана и кажете кой от вас ще купи една кола ако на километража и показва 300 хил и нагоре.
Аз досега колко коли съм чел за диагностика и километри и кодиране просто 5-ца на 8 години от чужбина няма под 500 хил в България за 3-ките е малко по-надолу но общо взето там е реалността пък нека ви убеждават, че не ги пипат.
Километрите се връщат навсякъде и няма хващане ако този който иска услугата си плаща, за тези които на плащата или искат да минат по-тънко се връщат само на таблото, но тогава лесно се разбира реалния пробег.
Иначе по темата връщането не е лесна работа за хора които не са го правили, не става през буксата защото чипа на таблото е не презаписваем, т.е заключен M35080 и по някога за да върнеш километрите на таблото трябва да сменяш и чипа има го продава се по голяма част от магазините за електроника, дори и да изчетеш епрома след това трябва да знаеш точно кой ред да промениш от хекс кода така, че като ги сметнеш после да получиш исканите километри, в САS-a вече връщането е малко по сложно но и там става с нужната техника всичко се прави.
с две думи който е решил да си коригира пробега да се довери на хора които го правят иначе ще останат в най-лекия случай без табло.
Напълно съм съгласен с колегата. Всички коли внос в БГ по автокъщи или от частни лица с цел продажба са с врътнати километри и то с много защото иначе няма как да купят кола от чужбина на добра цена ,че да може и да се продаде после тук с печалба. Ако случайно пък не е врътната, тя е била с външни забележки или проблем някакъв. Всеки може да си направи справки като чукне сайтове за продажба на коли в Германия или Италия примерно. Просто тук ако кажеш на някой че колата е на 250 000 км. ще каже че е свършила и няма да е купи, а ще купи превъртяна на 123000 км примерно, а тя е била реално на 350 000. Така че искат не искат км ще се въртят в Бг защото конкуренцията с "превъртяните" коли и "мисленето" на клиента е факт. Пресен пример е една 6 год кола която водих при майстор да е прегледа преди да е купя, и беше на 134000км, а според майстора поне 300 000 заради специфичен проблем с мотора, който се проявявал тогава. Също и познат с X? превъртяна и продадена от 330 000 на 110 000 и то за много добри пари и клиента супер доволен. Така че колегата който искал да си върне колата с 10 -15 хил. км не заслужа да се плюе или каквато и да е забележка да му се прави ,т.к. дали е на 90 или 100 000км състоянието е едно е също, но ако може да си я продаде на по-добра цена, защо да не го направи. Всеки от вас би предпочел да направи същото.
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
kraska написа:oci написа:
Напълно съм съгласен с колегата. Всички коли внос в БГ по автокъщи или от частни лица с цел продажба са с врътнати километри и то с много защото иначе няма как да купят кола от чужбина на добра цена ,че да може и да се продаде после тук с печалба. Ако случайно пък не е врътната, тя е била с външни забележки или проблем някакъв. Всеки може да си направи справки като чукне сайтове за продажба на коли в Германия или Италия примерно. Просто тук ако кажеш на някой че колата е на 250 000 км. ще каже че е свършила и няма да е купи, а ще купи превъртяна на 123000 км примерно, а тя е била реално на 350 000. Така че искат не искат км ще се въртят в Бг защото конкуренцията с "превъртяните" коли и "мисленето" на клиента е факт. Пресен пример е една 6 год кола която водих при майстор да е прегледа преди да е купя, и беше на 134000км, а според майстора поне 300 000 заради специфичен проблем с мотора, който се проявявал тогава. Също и познат с X? превъртяна и продадена от 330 000 на 110 000 и то за много добри пари и клиента супер доволен. Така че колегата който искал да си върне колата с 10 -15 хил. км не заслужа да се плюе или каквато и да е забележка да му се прави ,т.к. дали е на 90 или 100 000км състоянието е едно е също, но ако може да си я продаде на по-добра цена, защо да не го направи. Всеки от вас би предпочел да направи същото.
Всеки от нас? Ти сериозен ли си?
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Shadowed написа:
Всеки от нас? Ти сериозен ли си?
За конкретния случай - напълно съм сериозен. Хайде да не е всички ,ама почти всички. Пояснявам - за 10-15 хил. км!!!
- cHaunepucTa
- младши ентусиаст
-
То може и в Щатите да е незаконно това начинание.
Виждате ли тенденцията : българин в Щатите се опитва да прилага "балканските" номера.
За това ни мразят където и да отидем и за това ни нямат доверие.
Виждате ли тенденцията : българин в Щатите се опитва да прилага "балканските" номера.

Не се правете на девици, всеки в цял свят връща километри.На който не му харесва да купува ново . И колко са осъдени да попитам? 

- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
cHaunepucTa написа:То може и в Щатите да е незаконно това начинание.
Колега говорим за някви си 10-на хиляди,мислиш ли че балканците се задоволяват с толкова

А и не мисля че тази тема има нужда от повече коментари,кой,какво и как,колегата oci е обяснил всичко,което на мене ми стига

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Не ми харесва на къде отива темата. Дали е морална или не е спорен въпрос, но има някаква техническа полезност. Най-малкото при смяна на табло, може да искате да си въведете реалните километри на колата. Моралната страна не можем да я решим във форума. Да не говорим, че по мои наблюдения повечето хора тук твърдят, че им е важно състоянието, а не километрите.
Never mistake motion for action...
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid

Кофти е когато има конфронтация помежду ни относно морал и знания. Невъзможно е всички да мислим еднакво. Темата според мен си е доста на място и има за какво да съществува и да НЕ БЪДЕ заключвана. По скоро призив към пишещите след мен е да коментираме само и относно техническите аспекти при промяна на показанията на км. останалото всички го знаем и е излишно да си го припомняме и да се правим на по вярващи от Папата.
Късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
90e90e написа::OT:
Кофти е когато има конфронтация помежду ни относно морал и знания. Невъзможно е всички да мислим еднакво. Темата според мен си е доста на място и има за какво да съществува и да НЕ БЪДЕ заключвана. По скоро призив към пишещите след мен е да коментираме само и относно техническите аспекти при промяна на показанията на км. останалото всички го знаем и е излишно да си го припомняме и да се правим на по вярващи от Папата.
Късмет на всички!
Е то няма какво повече да се напише. oci е написал - дъмпиш рома, най-често след свалянето му от таблото, минаваш дъмпа през калкулатор, записваш новия дъмп на нов ром, запояваш интегралата на таблото и си с нови километри.
Има коли на които километража се сменя само през ОБД-то, но повечето си трябва сваляне на паметта и презаписването и.
Това е, няма нищо кой знае колко сложно.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
JTD написа:90e90e написа::OT:
Късмет на всички!
Е то няма какво повече да се напише. oci е написал - дъмпиш рома, най-често след свалянето му от таблото, минаваш дъмпа през калкулатор, записваш новия дъмп на нов ром, запояваш интегралата на таблото и си с нови километри.
Има коли на които километража се сменя само през ОБД-то, но повечето си трябва сваляне на паметта и презаписването и.
Това е, няма нищо кой знае колко сложно.
на е90 и е60 и всички бмв-та с CAS се връща освен в таблото задължително и в CAS-a, там е малко по сложното от към риск да не остане колата не палеща ама то затова риска си има цена.
Иначе ти си прав не е сложно но за мен и за теб иначе за човек който никога не се е занимавал и няма нужната техника си е бая труднно.
Иначе, чисто технически корекция може да се наложи и при смяна на табло или CAS или друг модул който ги пази оригиналните километри.
Темата вече отива към края си.
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Значи най-добре да взема цяло табло от някое ударено БМВ с по малко мили и да мога да взема едни 5000 $ повече на моята кола и накрая всички доволни и няма да има кой да се оплаква повече от "балканците" по света 

33 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3