BMW 320D E90 от 2005 един - два въпроса...
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Re: BMW 320D E90 от 2005 един - два въпроса...
Височината не е различна - по-малък процент от по-голяма ширина, а диаметъра на джантата си е същият, няма никаква разлика в профила на гумата, нали точно това е целта, да се запази еднакъв диаметърът на колелото.
Never mistake motion for action...
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
Ясно! Благодаря за Вниманието!
- morto
- кандидат ентусиаст
-
Махнаха ми "пепрудите", имах проблем с температурата не загравяше повече от 60 градуса, даже падаше до 55 на дълъг път, смениха ми малкия термостат и сега загрява до 75 и варира до 70 в движение. Това са данни от заключеното меню, може ли да се вярва на тях? И ако са верни показанията означава ли че и голeмия е за смяна?
Последна промяна morto на 19 Мар 2013, 10:32, променена общо 1 път
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
morto написа:Махнаха ми "пепрудите", имах проблем с температурата не загравяше повече от 60 градуса, даже падаше до 55 на дълъг път, смениха ми малкия термостат и сега загрява до 75 и варира до 70 в движение. Това са данни от заключеното меню, може ли да се вярва на тях? И ако са верни показанията означава ли че и голямия е за смяна?
99/100....... не се чуди ами действай! Показанията щом се променят, няма начин да не са истински... при студен двигател, щом показанията на външен термометър и темп. на ДВГ са еднакви (може да има 3-4 градуса разлика ако колата седи в гараж примерно) - то това означава, че имаш верни показания и... заминал термостат.
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- jegging
- Потребител
-
- Кара: Е91 320d
Дам..
При мен беше същата история:
след смяна на малкия - мах 75 градуса
след смяната и на големия - закова на 90
Така че... задължително смени и големия
При мен беше същата история:
след смяна на малкия - мах 75 градуса
след смяната и на големия - закова на 90
Така че... задължително смени и големия

- morto
- кандидат ентусиаст
-
Речено - сторено! За информация ще споделя и цените за малкия платих 40лв, за големия 90лв. мисля че са Behr... Сега обаче имам и друг проблем на задна дясна гума външния ръб се изглади за 3200км. утре ще я карам на заден мост дано да е само за реглаж!
- morto
- кандидат ентусиаст
-
Здравейте колеги, за да не отварям нова тема ще ползвам тази надявам се, че не е проблем!
Имам cruise control, който си работи почти идеално! Казвам почти защото, когато го активирам или променям скороста на таблото не излиза никаква индикация за случващото се? Малко е дразнещо така ли е по принцип или има проблем?
Имам cruise control, който си работи почти идеално! Казвам почти защото, когато го активирам или променям скороста на таблото не излиза никаква индикация за случващото се? Малко е дразнещо така ли е по принцип или има проблем?
Последна промяна morto на 14 Апр 2013, 23:22, променена общо 1 път
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
morto написа:Здравейте колеги, за да не отварям нова тема ще ползвам тази надявам се, че не е проблем!
Имам cruise control, който си работи почти идеално! Казвам почти защото, когато го активирам или променям скороста на таболото не излиза никаква индикация за случващото се? Малко е дразнещо така ли е по принцип или има проблем?
Така си е по принцип на 320д.
- bangelov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G30 540xi, Е90 320d LCI
- Мечтае да кара: M4
- Детайли за колата: MPPSK
Не съм сигурен за 2005 година, но моята е 2009, и когато го променям/активирам излиза текущата скорост на дисплей. Ето така:

PS: Снимката е на кола с active cruise control, моята няма, но пак си я има индикацията за скорост.

PS: Снимката е на кола с active cruise control, моята няма, но пак си я има индикацията за скорост.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Твоята е фейсфлифт,колите преди фейса нямат светлинна индикация.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Добре, моята е преди фейслифта, но има индикация на таблото. Може би защото защото моят круз контрол не е базовата версия, а този със спирачна функция. А и колата не е 320д.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Замислихте ме по въпроса...
някой от знаещите дали не може да каже тази индикация след софтуерна намеса има ли шанс да се появи на таблото под каквато и да е форма??? Може би е необходимо да уточним и кога и къде е възможно да се появява(ръчка; автомат; фейслифт...)
Ще следя темата с интерес! Късмет на всички!
някой от знаещите дали не може да каже тази индикация след софтуерна намеса има ли шанс да се появи на таблото под каквато и да е форма??? Може би е необходимо да уточним и кога и къде е възможно да се появява(ръчка; автомат; фейслифт...)
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
90e90e написа:Замислихте ме по въпроса...
Да може но не става на всички.
NCS expert
modul: kombi
TEMPOMAT_SETZ_ANZ_DAUER => wert_02
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
cupra написа:90e90e написа:...индикацията след софтуерна намеса има ли шанс да се появи на таблото...
NCS expert
Сега следва още малко питане:
кои са външните белези по които се познава дали става или не става??? Предполагам можещите ще го направят за "0" бройки, а аз няма да се пробвам дори... Та за такива като мен, колко ще е това удоволствие, да се "появи" индикация за зададена скорост???
90e90e написа:cupra написа:90e90e написа:...индикацията след софтуерна намеса има ли шанс да се появи на таблото...
NCS expert
Сега следва още малко питане:
кои са външните белези по които се познава дали става или не става??? Предполагам можещите ще го направят за "0" бройки, а аз няма да се пробвам дори... Та за такива като мен, колко ще е това удоволствие, да се "появи" индикация за зададена скорост???
Няма външни белези на две 320д 2006г с темпомат едната показва другата не. Отнема 1 минута и ще струва Русе-Пловдив-Русе.
43 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3