водна ел. помпа за парно
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- radosi
- кандидат ентусиаст
-
Re: водна ел. помпа за парно
екстрата работи по следният начин.
Когато двигателят е загрял над 50 градуса и съответно водата е над 50 градуса - функцията работи. иначе не.
Активирането става по следният начин загасяте загрелият двигател със бутона старт стоп след което докато колата е на контакт с вкаран ключ натискате бутона REST който активира климатроника и пуска тази помпичка. отидете до прядна лява гума и се заслушайте трябва да се чува едно пърпорене - това е помпичката, ако не се чува значи трябва да се ремонтира помпата и функцията няма да работи правилно.
Обратно в автомобила на топло
- там можете да се насладите на опцията цели 15 мин като това в никакав случай не означава че топлото е свъшило просто функцията има лимит на време след което колата ще се изключи от контакт. Сещате се как можете да повторите функцията
- след палене и гасене
Ако обаче извадите ключа при активна опция или активирате опцията след като сте загасили и извадили ключа то тогава климатроника не се активира .. пуска се само вентилацията на макс и помпата .. тази опция е много удобна в случаите когато спрете за да вземете кафе или да напазарувате за 5-10 мин. Когато се върнете и влезете в колата тя е топла и функцията продължава да работи докато не запалите или докато не изтекат 15-те минути.
Пожелавам хубави топли мигове на всички които до сега не са я ползвали а я имат
Когато двигателят е загрял над 50 градуса и съответно водата е над 50 градуса - функцията работи. иначе не.
Активирането става по следният начин загасяте загрелият двигател със бутона старт стоп след което докато колата е на контакт с вкаран ключ натискате бутона REST който активира климатроника и пуска тази помпичка. отидете до прядна лява гума и се заслушайте трябва да се чува едно пърпорене - това е помпичката, ако не се чува значи трябва да се ремонтира помпата и функцията няма да работи правилно.
Обратно в автомобила на топло

Ако обаче извадите ключа при активна опция или активирате опцията след като сте загасили и извадили ключа то тогава климатроника не се активира .. пуска се само вентилацията на макс и помпата .. тази опция е много удобна в случаите когато спрете за да вземете кафе или да напазарувате за 5-10 мин. Когато се върнете и влезете в колата тя е топла и функцията продължава да работи докато не запалите или докато не изтекат 15-те минути.
Пожелавам хубави топли мигове на всички които до сега не са я ползвали а я имат

Ако тъщата върти дупе, щерка и си заслужава инвестицията
Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!

Ако колата си върти задницата значи си заслужава емблемата!
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Много добра информация сигурен съм че много от колегите не знаят за какво е тази опция както и аз, наистина е доста полезна имаики предвид че понякога на всеки се налага да чака някъде 10 15 мин и не гаси колата, причината е че парното ти спира а отвън е -10 а за едни 2 мин. веднага се усеща студът във купето аз лично ще е полазвам тази екстра благодаря за бързия отговор 

- Emsi Hammer
- Потребител
-
Здравейте,
тази помпа ако не работи има ли вероятност да няма парно изобщо?
- awful
- ентусиаст
-
Emsi Hammer написа:Здравейте,
Не тя е само екстра когато си угасил двигателя и искаш топло от парното, запалена ли е помпата не работи, моята даже съм е свалил да и оправя четките ама нямам все време и си стои така

- Emsi Hammer
- Потребител
-
според майсторите е от тази помпа и затова не духа топло в купето.
- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
awful написа:Emsi Hammer написа:Здравейте,
Не тя е само екстра когато си угасил двигателя и искаш топло от парното, запалена ли е помпата не работи, моята даже съм е свалил да и оправя четките ама нямам все време и си стои така
Kолега тая помпа няма четки, а също така и не подлежи на ремонт
- awful
- ентусиаст
-
adovet написа:awful написа:Emsi Hammer написа:Здравейте,
А тогава аз какво и смених.

- adovet
- старши ентусиаст
-
- Кара: Tesla Y
awful написа:adovet написа:awful написа:Emsi Hammer написа:Здравейте,
До колкото знам е с електромагнити и наистина се чудя какво си сменил. Дай някоя снимка, стана ми интересно
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
adovet написа:awful написа:adovet написа:awful написа:Emsi Hammer написа:Здравейте,
До колкото знам е с електромагнити и наистина се чудя какво си сменил. Дай някоя снимка, стана ми интересно
Има четки, как да няма! С магнит(дори не е електро) се предава въртящият момент от роторчето към малка турбинка, а въпросното моторче си е съвсем обикновен правотоков мотор с четки. Аз също сменях четки скоро на въпросното моторче(Е46) и сега парното е съвсем различно. И не е вярно, че работи само на загасен мотор, винаги при подаден контакт и загрял мотор работи!
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- awful
- ентусиаст
-
ivoaudi написа:adovet написа:awful написа:adovet написа:awful написа:Emsi Hammer написа:Здравейте,
Има четки, как да няма! С магнит(дори не е електро) се предава въртящият момент от роторчето към малка турбинка, а въпросното моторче си е съвсем обикновен правотоков мотор с четки. Аз също сменях четки скоро на въпросното моторче(Е46) и сега парното е съвсем различно. И не е вярно, че работи само на загасен мотор, винаги при подаден контакт и загрял мотор работи!
Ако не натисна бутона RESET на угасен мотор помпата не тръгва, както и ако не е направила 45 градуса също не тръгва и ти го казвам от тестване и проба на моята като говоря за е90 при е46 при подаване на контакт тя върти но при е90 не работи. Ако не вярваш направи проба при е90 и ще се убедиш

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Моята ми прави драми от време на време и проблеми ми е в контакта на буксата отгоре ако го напръскам с котактен спрей работи една две седмици и после пак грешка за open circuit, въобще не я ползвам иначе до сега да съм подменил пиновете ама айде като дойде време ще цъкна снимки
- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Моята работи и без ключ