Въпрос за дискове и накладки
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- kraska
- ентусиаст
-
- Кара: -ше G20 320d
Re: Въпрос за дискове и накладки
Shadowed написа:kraska написа:Това, че свирят при спирене не е показател че са за смяна накладките, а щом ти дава толкова километри, то датчика даже не е пипнат още, така че имаш поне 7-8мм дебелина на накладката. Дисковете на колата ти от подписа 325i са с дебелина 24мм и мин дебелина 22,4, на задните дискове 20мм и съответно 18,4. Тази минимална дебелина на дисковете е показател за това може ли да изкарат още един комплект накладки. Погледни все пак някой майстор дали не е разкарал датчика и наистина да са заминали......... Ако не е сложена специална паста при монтажа на накладките е възможно от това да свирят също така. А датчика като почне да те предупреждава ще имаш поне още няколко 2-3 хил. км да изкараш, но първо си провери имаш ли такъв все пак. Само за инфо има един отпред и един отзад.
Тази паста за която говориш, не може да е причината за свиренето. Пастата се слага на спирачният апарат, и помага той да бъде смазан и да не се задръства толкова бързо с феродо и прахоляци, след което да задържи.
.
Говоря не за смазката която се ползва при ремонт, замяна, на уплътнение на пръстена на буталото, а за тази паста наречена "anti-squeal" ( против скърцане), която се използва за намазване на определени места където ляга накладката върху държача. При спиране се чува скърцане най-често от там поради тази причина, че тукашните "майстори" не го правят. За щастие вече гърбовете на накладките ги правят готови за това, но все още се налага участъците метал с метал да се мажат задължително.
- morto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 320d SE E90
Какви са размерите (диаметър,дебелина...) на предни/задни дискове за е90 320д 163хп?
- kraska
- ентусиаст
-
Последна промяна kraska на 04 Авг 2014, 20:14, променена общо 1 път
- s52b32
- Потребител
-
- Кара: E63 M6, Е32 750iL highline
- Мечтае да кара: Lotus Elise
Колега, само за "нормално" каране ли търсиш накладки? Защото ако ходиш по писти или планински пътища и караш с много газ и много спирачки, има и ъпгрейднати варианти, примерно от Brembo, Ferodo и др. По-добри са с това, че "хващат" по-силно и че при по-високи температури продължават да работят добре (даже някои работят значително по-добре когато за загрели). С други думи, нямаш "brake fade" когато слизаш по надолнище с доста спирачки или когато караш яко като на писта, натискайки спирачките на макс при всеки завой. Имах такива на предишната си М3-ка (Е36) и наистина има голяма разлика. Просто споменавам 

- morto
- кандидат ентусиаст
-
Предни/задни са по 300мм диаметър на диска, другия въпрос е Pagid или Textar? 

- doktorabg
- младши ентусиаст
-
- Кара: Всичко
morto написа:Предни/задни са по 300мм диаметър на диска, другия въпрос е Pagid или Textar?
Textar или Ate Ceramic
Дискове - Zimmermann или Ate
Brembo за серийните коли вече не е това което беше преди години - с една дума - боклуци.
P.S. - избягвай това погрешно схващане за спортно каране - пълна газ на правата и после преди завоя 100% спирачки - пълна глупост на аматьорите
- bELiAr
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 325i
- Мечтае да кара: 650i
Дару - задните слагат LKW дискове и Textar накладки(с ламаринка отгоре на която пише BMW ама отдолу се вижда текстар). Частите са им хубави ама са мангали и нищо не оправят, така че недей да им правиш оборот само. Да не говорим, че са цените умножени по 2(и повече) на същите части.
Ако ще си ги сменяш сам ти препоръчвам да си отвориш и спирачните апарати да ги погледнеш дали няма някой корозирал или пълен с ръжда - сменят им се маншончетата и семерингите 10лв е комплекта и работата е за 30 минути(ако те мързи и имаш 2 леви ръце). На мене ми блокира единия и от там и псувнята към Дару, че само сменят с ново и пак к€%
Ако ще си ги сменяш сам ти препоръчвам да си отвориш и спирачните апарати да ги погледнеш дали няма някой корозирал или пълен с ръжда - сменят им се маншончетата и семерингите 10лв е комплекта и работата е за 30 минути(ако те мързи и имаш 2 леви ръце). На мене ми блокира единия и от там и псувнята към Дару, че само сменят с ново и пак к€%
- morto
- кандидат ентусиаст
-
Взех Pagid дискове и накладки (предни/задни) още са на 300км в инструкцията за дисковете пишеше първите 200-300км да съм по внимателен с карането докато си се получи т.нар. "bedding in" за сега съм доволен. Старите накладки бяха jurid дисковете не можах да разбера... Далече съм от мисълта за спортно каране с 2.0 дизел 

- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Здравейте колеги,
Да не пускам нова тема, пиша тук.. Предстои ми смяна на всички дискове и накладки - и отпред, и отзад.
Понеже разчитам на спирачките, искам малко от малко да сложа читави части.
Спрял съм се на 2 варианта:
EBC Ultimax - дискове и накладки:
http://image.superstreetonline.com/f/95 ... on_hub.jpg
ATE Power - отново комплект
https://c2.staticflickr.com/4/3191/2736 ... 44ca77.jpg
Разликата в цената не е много малка - около 200 лв са по-скъпи EBC-тата.
Ще се радвам да чуя и вашето мнение по въпроса.
Поздрави,
Владо
Да не пускам нова тема, пиша тук.. Предстои ми смяна на всички дискове и накладки - и отпред, и отзад.
Понеже разчитам на спирачките, искам малко от малко да сложа читави части.
Спрял съм се на 2 варианта:
EBC Ultimax - дискове и накладки:
http://image.superstreetonline.com/f/95 ... on_hub.jpg
ATE Power - отново комплект
https://c2.staticflickr.com/4/3191/2736 ... 44ca77.jpg
Разликата в цената не е много малка - около 200 лв са по-скъпи EBC-тата.
Ще се радвам да чуя и вашето мнение по въпроса.
Поздрави,
Владо

FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
До сега не съм чувал за EBC ментета в BG,за разлика от ATE 
Питай и Лавиатан-той има оригинални BMW накладки на разумни цени!

Питай и Лавиатан-той има оригинални BMW накладки на разумни цени!
- kraska
- ентусиаст
-
ebc се прави в китай или тайван не мога да се сетя точно, качествени са, но според мен не си заслужава разликата в парите. От БГ съм купувал АТЕ дискове поне 3 комплекта пауър и не пауер- доволен съм, никога съм нямал грижи с тях. Купих ги от Елиткар и по спомен ми ги поръчаха директно от Германия за 3 дена. А Манимпекс са им офиц. вносители и оттам съм купувал.
Харесват ми и защото не ръждясват с покритие са.
Харесват ми и защото не ръждясват с покритие са.
- dr.peshev
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i и Карбонова М-ка с педали!
- Мечтае да кара: M3
На всички кутии,които съм взимал до сега ВИНАГИ е било написано EBC is made in UK! 

- A9A
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: G20
- Мечтае да кара: V12
След две изкривявания на EBC GD предни дискове, а карам като пенсионер, приключих с тази марка. Много хвалене за нищо...
Виж накладките им са супер, даже и най-ниската им серия Ultimax
Виж накладките им са супер, даже и най-ниската им серия Ultimax

Немски форум: питаш нещо и ти отговарят.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
Сръбски форум: питаш нещо и теб те питат.
Български форум: питаш нещо и всички ти обясняват колко си тъп.
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
На предишни коли карах само текстар (веднъж се минах с ате и мерси вече), на Е90-та сега съм с оригинални отпред и текстар отзад, грижи няма. Не виждам смисъл за нормална употреба да се набиват пари в някакви пърформънс продукти, на които няма да им стигнеш възможностите. Каквото и да купуваш, гледай да е от надежден вносител.
Never mistake motion for action...
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
Leon написа:..Не виждам смисъл за нормална употреба да се набиват пари в някакви пърформънс продукти, на които няма да им стигнеш възможностите..
Добре казано!

Пак ще мисля и ще пиша като реша къде се мятам..
FREE SPIRIT
37 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3