Проблем с iDrive на E91 (ту работи/ту не)

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: от време на време
Мечтае да кара: всеки ден

Re: Проблем с iDrive на E91 (ту работи/ту не)

Мнение от pkw08 » 20 Ное 2013, 16:40

Здравейте! Да не пускам друга тема вчера ми се случи следното:

По време на движение на Е91 ми свиреше CD от чейнджъра, влезнах в менюто да сменя диска и ... чейнджъра спря да се разпознава от idrive. Отметката CD стои неактивна. Поставих CD вътре в гнездото което е над това за DVD и то си работи. Проверих отзад касетата на чейнджъра - работи си (вади се и си влиза нормално), проверих предпазителите - здрави са. На някой случвало ли се е и какъв може да е проблема ?

Колата е с оригиналния си софтуер 2006 година, професионал. Навигация, парктроник и всички други функции си работят само чейнджъра не иска. До сега не съм имал подобни проблеми всичко си е оригинално с автомобила.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от wmalevski » 21 Ное 2013, 8:59

Аз малко извън темата, да спомена, как се рестартира iDrive, че видях, че колега е питал, а никой не му е отговорил. Аз имах също проблеми, но с навигацията - забиваше, когато калкулираше маршрут до даден адрес (само един, странно!), колегата Turturelo се видяхме да ми даде най-новата навигация на диск, съответно пак заби устройството, но поне колегата ми показа как се рестартира. Натискат се двата бутона за вадене на диск (Eject) и бутона за усилване/намаляване на звука се натиска навътре (както, когато искате да изключите звука - mute). Така устройството се рестартира.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: от време на време
Мечтае да кара: всеки ден

Мнение от pkw08 » 25 Ное 2013, 19:39

Така направих по описания начин рестарт и нищо иконата на чейнджъра остана неактивна. Днес бях в Мкар Пловдив и срещу 106лв с отстъпа иначе било над 120лв ми направиха диагностика на колата. Получих и разпечатка с код на грешката за неизправен CD чейнджър. Предложиха ми веднага нов на стойност 899лв. и аз отказах. Другото което разбрах е, че чейнджърите на 1-ва, 3-та серия и Х1 са еднакви и взаимнозаменяеми. Само, че на Х1 бил по-скъп. Поздрави! :banghead:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 26 Ное 2013, 11:03

Най-елементарното решение, ако не се оправи чейнджъра е да го махнеш от ордера, за да не го търси колата и на негово място слагаш GROM или подобно за 200 лв. и си хай тек ;)
Never mistake motion for action...

Потребител
Аватар
Кара: E90
Мечтае да кара: i8

Мнение от DanuteP » 30 Ное 2013, 8:39

А ако нямаш заводски сложен чейнджър може ли да си сложиш този GROM? Ако може и подробности.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 16 Дек 2013, 13:41

От това което разбрах е че става понеже използва оптичния кабел за комуникация и да нямаш чейнджър входа за кабела го има, само трябва да се кодира колата да имаш чейнджър и си свиркаш. Проблема е че този GROM които спомена колегата за Е90 трябва да е оптичния не този за Е46, съответно струва около 350, 400 Евро зависи дали го искаш със bluetooth или не. Аз много искам да сложа bluetooth и USB че ми писна от тези дискове но не намерих евтин вариант а тези 350 Евро на мен ми се струват много пари за такава екстра. Ако някои колега знае по евтин вариант на устройство което да струва по малко и не изисква 2 ден разглобяване на колата да сподели ще съм му благодарен много. :bchug:
Изображение

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93