Начин да се разбере..........

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

нафтения
Аватар
Кара: го на спомени
Мечтае да кара: E39 M5 или E46 M3

Re: Начин да се разбере..........

Мнение от Zagy » 20 Апр 2011, 8:18

Абсолютно всичко се манипулира, колега. Примерно на Е46-ците реалните километри се записват на 5 места - ако тоя, дето врътка, е пропуснал дори едно - светва една точица на дисплея на борда. На Е6Х и Е9Х сигурно е на повече места, но принципа е един и същ.
Si non confectus, non reficiat.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 20 Апр 2011, 8:49

Zagy, напълно съм съгласен с теб,че всичко се манипулира, но преди месец видях е46 на което нищо никъде не му светеше, часовете бяха 7800 а километрите - 164000, т.е средната скорост на колата през годините е била 21км/ч, за справка на други две бмв-та за които знам със сигурност, че не са въртяни, средната скорост беше 58 и 62км/ч. Знам, че всичко е много относително, но служи за някакъв ориентир, поне според мен :|
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW120

Мнение от BMW120 » 20 Апр 2011, 13:54

И на мене в дару кар ми казаха че ако е връщан километража от някой който разбира не може да го хванат...
ЛУД УМОРА НЕМА

Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: X5 3.0sd
Мечтае да кара: по често

Мнение от RuM6n » 21 Апр 2011, 10:18

Колеги аз карам повече в града и моята средна скорост е не повече от 25Км/ч, същевремено моточасовете се въртят а километритре на километража не. Интериора се износва повече ,защото не всеки 10-15мин спираш, слизаш от колата, после се качваш отново, гърба ти се отърква в облегалката, въртиш повече волана и др. Ако колата се кара повече извън града е обратното. Сутрин влизаш , един път се отъркваш в седалката ,палиш и трагваш за София, след 500 км слизаш и оставаш колата, моточасовете са 5-6 а км са 500. А вие изчислете сами с колко моточаса ще навъртите 500км във Варна например?

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 21 Апр 2011, 10:23

Донякъде си прав, ама само до някъде... също има голяма разлика дали си някоя 50-55кг. госпожица, дето няма много пръстени по ръката и почти не тежи на седалката.... и от друга страна си някой 120 кила пич, дето определено пълни интериора... и дали ядеш/пушиш/пиеш лимонада в колата или не...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от sa6opetkov » 21 Апр 2011, 11:15

аз знам че има няколко места от които могат да се видят истинските километри и там не могат да се върнат, немеца го е измислил! Поне така знам от брат-а който работи в БМВ германия:) но понеже знам българите колко сме изобретателни в тези неща, нищо чудно да го измислим :lol:

ентусиаст
Аватар

Мнение от flame » 27 Апр 2011, 13:35

На мен са ми обяснявали, че има няколко защити, едната от които била много трудна за бъзикане - не невъзможно, но толкова трудно и съответно скъпо, че не се оправдавала горницата, която ще се вземе като се продаде колата като на по-малко километри. Това последното ми звучи доста логично.

Мародератор
Аватар
Кара: some d20s

Мнение от Mollov » 27 Апр 2011, 13:39

Няма такива работи.... по принцип щом има възможност за запис веднъж, значи може да се направи и повторно и т.н... т.е. да си запишеш каквото ти искаш... Просто трябва да се знае какво и как...

ПотенЦял
Аватар
Кара: и се вози едновременно...пкхх

Мнение от Huku » 27 Апр 2011, 21:52

flame написа:На мен са ми обяснявали, че има няколко защити, едната от които била много трудна за бъзикане - не невъзможно, но толкова трудно и съответно скъпо, че не се оправдавала горницата, която ще се вземе като се продаде колата като на по-малко километри. Това последното ми звучи доста логично.

Те така е, ама некои хора като чуят за оторизиран БМВ сервиз бегат като диви прасета и после ривът...
Изображение
Изображение
Истинска радост от шофирането измерена в усмивки/h Изображение

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93