Акумулатор за дизел.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d
Детайли за колата: E30 convertible

Re: Акумулатор за дизел.

Мнение от armen » 23 Сеп 2012, 17:43

TsvetanVR написа:Добре, какво ви накара да си купите БМВ и то двулитров дизел, при положение, че карате по 10-20км? :shock: :shock:
Не е нормално...

:winky: Ами колега купили сме БМВ по същата тази причина която и теб те е накарала да си купиш...
А друг е въпросът че минавам средно 80-90км на ден но има и дни които изминавам и 10-20км и когато се случат поредни 3-4 дни
акумулатора издиша.. Колата я карам вече 4-та година беше на 2 -гд. и ми се струва че самите батерии изкарват все по-малко и по-малко. Да не споменавам че и тази зима ми завъртя номер в най-студеният ден и се наложи да подавам ток .И за мен лично от опит след доста ...модели на БМВ тази 3-та серия е една от най-здравите и сполучливи модели но има и леки "издънки" А иначе на мен ми прави впечетление че почваме да се заяждаме един с друг все повече в този форум от ден на ден вместо да си помагаме по един или друг начин (не говоря конкретно в този случай макар да има нотка на ирониа) .
Така мисля и затова реших да направя коментар макар да го правя доста рядко за разлика от други..... :yes:
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: e90- 320D
Мечтае да кара: M3

Мнение от taralej » 24 Сеп 2012, 12:54

90e90e написа:
taralej написа:аз също сменях акумолатор преди седмица....... смени го майстора в магазина ...... просто за да не губи компа информация , човека закачи временно друг акумолатор на клемите при двигателя и спокойно го смени....каза ми че моя модел не изисква специално препрограмиране...... сложих си един "Ексайд" 100ah и пусков ток - 900 mah ... сега пали като чакмак

Аз не бих се доверил на мнението на майстора, че "Не е необходимо да се казва на компа на колата за НОВ акумолатор", особено при положение че си го подменил с по-мощен...Компа на колата ще се убие да го блъска с ток (според мен)...Това ще го срине значително по-бързо отколкото по принцип.

Моя съвет, taralej е да се поинтересуваш и да направиш необходимото за да си спокоен ако смяташ да караш колата по-дълго време...

Другото което ми е интересно в твоя случай е "какво срина акумолатора ти???" Автомобила има "интелигентна система за зареждане"...Ако не е правена някаква допълнителна интервенция (вградени допълнителни консуматори като музики, хладилни чанти, инвертори за преобразуване на 220v и др.).

Желая успех на всички!

Само да уточня колега - веднага след като ми смениха акумолатора отидох на майстор - електричар/Кольо на Драгалевско шосе - до Импас -сигурно тук го знаят/ тъйкато докато ми отслабваше акумолатора , компа натрупа сума ти грешки ...човека го замери как зарежда и всичко си беше в нормите.....а колкото до това - какво е сринало стария акумолатор , за мен е ясно ..понеже купих колата от автокъща - сладурите си бяха свалили оригиналния и на негово място се мъдреше една "Искра" 77ach ......все пак искара 2 години и 2 зими - за него е пак постижение....

Потребител
Аватар

Мнение от taralej » 17 Окт 2012, 22:09

за съжаление се появи нов проблем....няколко дни след като сложих нов акумолатор , една сутрин колата отказа да се отключи.....отворих със сервизния ключ и се оказа че в акумолатора няма грам ток....не светеше нищо....изцеден до край...заредих го и след ден -същата картинка...реших че проблема е в акумолатора и отидох в магазина да ми го сменят, нещо повече - доплатих и си взех по-голям 90ач. - гелов...замереха го хората -зарежда си нормално....и какво беше учудването ми като след 2 дни отново колата отказа да отключи..отново празен акумолатор - накрая приех че проблема е в колата -такава яка утечка на ток че за една вечер да източи гелов акумолатор не мога да си обясня.....колеги , ако знаете добър електричарски сервиз - да ми открият утечката , дайте инфо че вече ми писна :banghead:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 18 Окт 2012, 14:13

Следя темата с много голям интерес и пожелавам бързо и лесно решение на проблема.

taralej, много те моля да споделиш какво и как се е случило, защото подмяната на акумолатор за Е90 е на дневен ред за съжаление на всички някой ден рано или късно...Моята е малко по старичка и аз очаквам скоро да се наредя на щанда за нов Аку...

Искрено ти пожелавам скорощно и евтино решение на проблема!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 535d
Детайли за колата: E30 convertible

Мнение от armen » 18 Окт 2012, 21:27

:shock: Здравей колега аз също замених батериията на моето Е91 но си взех Варта 80ah и стартов ток 740 но го направих както пише в инструкцията и занулих компа и вече 10-на дни всичко е ОК.
За твоят проблем с оттечката може само да предполагаме ...Читава диагностика трябва ... :yes: Но може да провериш няколко неща;
блуттута(ако имаш )
централното
усилвателче(ако имаш музика допълнително)
аларма (слагана в БГ)
Дано го откриеш по бързо колега ... :yes:
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от taralej » 18 Окт 2012, 23:42

Колеги , благодаря ви за подкрепата.Има развитие по проблема - днес ходих при моя майстор но беше много затрупан с работа и ме препрати в друг сервиз "Юве-брадърс" на Симеоновско шосе .....малко трудно го открих - до хотел Макси е.... хората бяха любезни - веднага приеха колата и ми казаха че това търсене на утечката може да трае 2-3 дни...защото ще го търсят бушон по бушон и както знаем след всеки ще чакат колата 15 мин да заспи.....консумацията при заспало състояние трябва да е най-много 0.6 mаh..........и изобщо - може да стане бързо , а може и бавно....моля се само да не е изгорял някой модул.....сега чакам да се обадят с добра новина....... ще пиша тук като се оправи проблема.......дай Боже

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530D
Мечтае да кара: м5
Детайли за колата: черна печка

Мнение от kunaa » 07 Яну 2013, 12:52

И какъв се оказа проблема с отечката колега?Или още е в сервиза? :wave:
Алкохол ДА шофьорлък НЕ

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 318 D

Мнение от xcm » 07 Яну 2013, 13:34

90e90e написа:Не се споменава нищо за регистрация след подмяна на батерията с нова. Ако някой колега е запозната какво точно се прави и дали е достъпно за простолюдието - нека да сподели(софтуер-кабел -step by step). При серия 5 има описан алгоритъм на действие, макар и не много разбираем. Автомобила е със солидна следяща електроника и скапването на батерията е приведено до минимум, но все пак някои утежняващи фактори няма как да бъдат предвидени(хладилна чанта, музикални кутии, допълнителни халогенни фарове и т.н.). Аз от чисто любопитство бих се радвал да знам алгоритъма за подмяна на акумолатор.

Успех и късмет на всички!

Здравейте колеги, да споделя и аз моят опит с акумулатора :) колата я закупих 2008 , беше на 60к километра , 1,5 години , не гаражна. когато започна да става студено и палене през 2-3 дена усетих че оригиналния bmw-varta започва да изнемогва и прецених че е време за смяна. причината за срива мисля че е замръзване предходната зима. закупих си отново varta със същите параметри и си го смених сам, като колата остана обезточена за около максимум 10 мин. след което нищо друго не съм правил. колата нощува в гараж, обезточвана е още няколко пъти дори и за по - дълго време. това ще ми е вече 5-та зима и поне засега нямам никакви проблеми.
поздрави и успех на колегата с утечката.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от taralej » 07 Яну 2013, 14:07

Съжалявам за закъснелия отговор.. :D по празниците нямах време даже да влизам по форумите....колата разбира се отдавна не е в сервиза.....въпреки че престоя там около 10 дни ... въпросната утечка се оказа в таблото ......хората ми предложиха вариант с ново табло - за около 800лв., вариант със старо нямаше защото се оказа че имат едно старо но е за кола с автоматични скорости а аз съм с ръчка..... остана вариант за ми закърпят някак оригиналното табло и се съгласих на него .....но няма пълно щастие - сега не ми работят часовника /не си запомня часа след гасене/ и не ми се включва сигнал при забравени светлини ....не ми липсват много...... но след като се прибрах от сервиза установих че не работи и отключването на пасажерската врата, в смисъл че отключва но не вдига бутончето а трябва да се дръпне отвътре.....та така с моето бимърче - карам го така и си свиркам щото има по важни разходи по него сега...като каско и смяна на консумативи........иначе акумолатора за сега си пали и си държи тока...да чукна на дърво..... :bchug:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 08 Дек 2013, 21:47

Да възродим темата, че и при мен се получи срив в акумолацията след 3-4 дена престой и 10-20 километрови "къси пасове".

Някой може ли да сподели мнение за зареждане на акумолатора???
Зарядното може ли да се закачи на клеймите, без да се откача акумолатора?
Някой в Русе, който може да се наеме със настройки на компа??? Ще помоля за телефон на ЛС.

Късмет на всички!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 08 Дек 2013, 22:09

Моя го зареждам на клемите в двигателния отсек, които са и за подаване на стартов ток с кабели. Предполагам се сещаш за кои става въпрос. Зареждал съм моя с два вида зарядно, от по-старите трансформаторни, които бавно го зареждат и от по-новите електронни CTEK 5.0 ,които са същите които БМВ продават.
Не разкачам нищо, даже и заключвам колата с централното и отворен капак на двигателя. Но недей директно за клемите на акумулатора без да е разкачен, зараде IBS сензора. Това съм го чел в БМВ указанията за начина на зареждане.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 08 Дек 2013, 23:07

kraska написа:Моя го зареждам на клемите в двигателния отсек...Не разкачам нищо, даже и заключвам колата с централното и отворен капак на двигателя. Но недей директно за клемите на акумулатора без да е разкачен, зараде IBS сензора. Това съм го чел в БМВ указанията за начина на зареждане.

Ще пробвам да го реставрирам до колкото е възможно...Но по всичко личи, че ще сменям, така че ще ми е нужна пренастройка на компа, след като сложа новия. Ако някой му се занимава да обяснява "step by step" - мисля че няма да е излишно...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: F10 525d AT

Мнение от Jenerala » 11 Дек 2013, 13:58

Здравейте и аз да питам за една странност. Е91 2006 320d , миналата зима смених акумулатора (както при повечето колеги видимо оригиналния) понеже леко се замисляше при палене, макар че после се оказа че има умряла свещ(смених ги и тях) и така до тази зима. Оставям колата в 14.00ч и в 18.00 ни дума, ни вопъл, ни стон :mhihi: . Фаровете на нулева позиция а задните габарити мъждукат, ключа за фаровете и той. Отворих със сервизния ключ подадох ток от друга кола и отключих. И тук идва СТРАННОТО изкача съобщение в червено "ELECTRIC STEЕRING WHEEL LOCK DEFECTIVE".
Въпроса: дали е възможно дефекта в електронното заключване на кормолото да е причина за източването на акумулатора. Благодаря на компетентните ви отговори!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 90e90e » 11 Юни 2014, 8:38

Дойде време да заменям акумолатора, че след като го заредя не издържа повече от 24 часа. Въпроса ми е свързан със зануляване. Някой може ли да каже къде в Русе може да се барне (занули). Ако е възможно на ЛС координати. Ако на някой му се занимава да обясни стъпка по стъпка какво се прави няма да е зле.

Благодаря предварително!

Късмет на всички!

ентусиаст
Аватар
Кара: -ше G20 320d

Мнение от kraska » 11 Юни 2014, 8:47

Ако ще слагаш акумулатор от същия тип и Ah, то само "ресет" е достатъчен, не се налага кодиране и е много лесно с програмата TIS примерно. Ако не си я пробвал досега, може да си я инсталираш от нета. Има и тема за това във форума. Ама и кабел ти трябва............. :)

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93