неработещо централно заключване на Е90
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- v_ognyanov
- Потребител
-
- Кара: BMW E90
Re: неработещо централно заключване на Е90
Здравейте на всички та и аз имах проблем с отключването и заключването на шофьорската и пасажерската врати (отказаха ).Реших проблема за 40 лева,по следния начин- отидох при един познат да ми разглоби бравите на вратите и ми извади електромоторите които отключват и заключват вратите ,след това ги занесох на един майстор да ги поправи (бяха изгоряли ) пренави ги 2 та за по 10 лева .След това отново сглобяване и готово ,вече година неми правят проблем.А и на въпросния познат 20 лева .Няма смисъл от нови брави които са доста скъпи над 100 лева.Вътре в една брава има две ел.моторчета едното е да заключва вратата а другото заключва да не се отваря отвътре като е заключена колата.Гори едното моторче което е обикновено 12 волтово .Просто се отремонтирва и това е .Поне при мен това беше проблема ,надявам се да съм ви бил полезен.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Браво колега... помогна ми много...ако заклчючването и отключването се осъществява от моторчета - това е лекия вариант... Лошото е че не се знае какъв е проблема за да гори бушон (най честия случай). И в моя случай - е доста нелогично да ми гори именно по време на заключено състояние.Така или иначе аз ще си разглобя шофьорската врата в най-скоро време за да стигна до въпросната машинка за отключване (и заключване)...Ще видя при мен как е .... и ще пиша.... иначе е луда работа това което пишат по чуждите форуми - подменят всички машинки ама за една шапка с пари.....
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
Съгласен съм с колега и аз съм слушал че ги разглобяват и ги отремонтирват,няма нужда от закопуване на втора употреба защото не се знае и те колко ще изкарат...
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
Колегата даде много полезен жокер!
Този уикенд ще разглобя вратата и ще пиша в тази тема какво съм направил!!!
Този уикенд ще разглобя вратата и ще пиша в тази тема какво съм направил!!!
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Има ли вече отзиви на някой който е разглобявал???
//аз вече 3 месеца карам безпроблемно с 20А бушон, ама не се знае кога ще ме изненада отново... трая си, ама да видим...
//аз вече 3 месеца карам безпроблемно с 20А бушон, ама не се знае кога ще ме изненада отново... трая си, ама да видим...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- blagun
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 520d / E90 320d
90e90e написа:Има ли вече отзиви на някой който е разглобявал???
Все още не съм разглобил вратата..... Ще пиша като го направя

- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Да си призная честно и аз вече повече от година карам с 20А бушон и то без проблеми...Да не чува дявола само, че не ми се отваря...
същото нещо вчера в Бургас. Варна Карс бяха сменили машинките на предните две врати, Закарах я там веднага - сега е задната .. поръчал съм си две нови машинки, бушона го смениха - чакам си машинките началото на седмицата и ще отида да ги сменят, за да не стоя на табуретка някъде да си пазя колата, когато най-много бързам.
- Alegron
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ex.E90, pr.E46, fu.?30
неработещо централно заключване на Е90
Момци, айде и аз в отбора. Всички врати отключват, респ. заключват с изключение на предна дясна, а бушона май е 20А, така че съм се подготвил за машинка...Въпроса е, тези машинки не ги ли ремонтират нейде? И всъщност защо по дяволите горят бушони и машинки?
И към колегата Turturelo: колко ако не е тайна струват тези актуаторчета? Все си мисля че могат да се ремонтират, пренавият и т.н.
Sent from my iPhone using Tapatalk
И към колегата Turturelo: колко ако не е тайна струват тези актуаторчета? Все си мисля че могат да се ремонтират, пренавият и т.н.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Две машинки на задните врати, бушони, труд и традиционно начислената диагностика, мисля че беше 350 лв. - смених ги във Варна Карс. Самите машинки бяха към 200 лв двете, но не съм сигурен. Реално проблем правеше едната, но така или иначе предните ми две са сменени, предпочетох да сменя направо двете, за да знам, че няма да имам грижи с вече 4 нови.
Машинките горят поради фабрично износване, което на LCI би следвало да е отстранено. Може и могат да се ремонтират - нямам идея. Аз лично не съм фен на тази схема и предпочитам нови оригинални части.
Машинките горят поради фабрично износване, което на LCI би следвало да е отстранено. Може и могат да се ремонтират - нямам идея. Аз лично не съм фен на тази схема и предпочитам нови оригинални части.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Аз пък съм с противоположно мнение (нали за това е форума)... При мен имах 1-2 изгаряния...След подмяна на бушона с 20А - нещата се оправиха (за сега - вече повече от година)...Някой колега по-горе спомена, че машинките (акуатори) представляват моторчета с редукторна система. При възникване на какъвто и да е механичен проблем; по-трудно задвижване поради износване - то абсолютно нормално е да се случи изгаряне на бушон. Не бих предприел закупуване на нова машинка а бих се пробвал да отворя и да преценя защо изгаря бушон...Но за сега съм в процес на "очакване"...Ако някой ден все пак това се случи - ще споделя (предполагам нетрадиционно) решение. Късмет на всички!
90e90e написа:Но за сега съм в процес на "очакване"...
въпрос на приоритети и начин на употреба на автомобила предполагам..
мен точно този момент ме влудява.. 1) да знам, че има нещо, което не е наред по колата ми, дори и временно да работи и 2) в момент, в който имам работа и последното, с което ми се занимава е да ходя да проверявам дали всички врати са се заключили .. 3) не дай си Боже да замине някой кабел или да се стопи нещо друго ..
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
Turturelo написа:90e90e написа:Но за сега съм в процес на "очакване"...
въпрос на приоритети и начин на употреба на автомобила предполагам..
мен точно този момент ме влудява.. 1) да знам, че има нещо, което не е наред по колата ми, дори и временно да работи и 2) в момент, в който имам работа и последното, с което ми се занимава е да ходя да проверявам дали всички врати са се заключили .. 3) не дай си Боже да замине някой кабел или да се стопи нещо друго ..

Ще отговоря и на коментарите ти с аргументи:
1.)Няма нещо което не е наред...Най-вероятно грешно сметнат бушон (два бушона даже)...Щом с 20А бачка и за 1 година имам над 1000 отваряния и затваряния => за мен няма анумалия и нее временно решен въпроса а направо си е решен.
2.)отговора на 1 покрива и 2
3.)няма да се стопи кабел - има бушон, цели 20 А - той ще изгори мнооого преди кабелите да се усетят за каквато и да е анумалия...А и 99& от тия тройки са с автокаско (посленото беше пак от черния хумор)...
Желая успех на всички!
- RuM6n
- младши ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0sd
- Мечтае да кара: по често
Колега, рано или късно ще ти изгори някое моторче с този 20А бушон. Прав си ,кабел няма да изгори. Аз с този проблем се сблъсках преди 2 години когато бях още с Е90-то и съм писал някъде по темите. При мен бушона си беше здрав, но моторчетата бяха изгорели. Старнно как колегата Туртурело си ги е оправил във Варна Карс за 350лв, след като само едната брава струва 250 до 280лв ,мисля беше. Или можеби цените са паднали драстично?
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
RuM6n написа:Колега, рано или късно ще ти изгори някое моторче с този 20А бушон. Прав си ,кабел няма да изгори. Аз с този проблем се сблъсках преди 2 години когато бях още с Е90-то и съм писал някъде по темите.
Може би си прав колега... Като му дойде времето - ще му мислим...Бушона няма нищо общо с изгарянето на моторчето в нашия случай...Бушона е сложен за да запази моторчето, но... Или моторчето или бушона не са изчислени според необходимата мощност...По ми е лесно като за начало да си сменя бушона...А после...Ще разглобя въпросното моторче за да установя къде какво се е случило и ще споделя със всички...Но до тогава смятам си проблема за разрешен... Няма смисъл да казвам "хоооп", преди да съм скочил...