инфо за чип - е91 330xd?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- tnikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 550xi / E91 330xd
Re: инфо за чип - е91 330xd?
da6ip написа:има и фирми в германия примерно (Веттерауер), които имат страхотно качество но са скъпички (700-800 евро поне). е.
Това е горе долу сумата, която съм готов да платя. Обаче на сайта на Веттерауер пак има само 231кс. двигателя (330xd 170kW / 231PS → 200kW / 272PS). Сигурен съм, че колегата @ndro е прав и двигателя и скоростната кутия си имат достатъчен резерв, но все пак ще трябва доста из основи да си го проуча този въпрос. Главната ми спънка за момента е, че на всякъде дават чипове само за по-стария мотор и относно това, което спомена и колегата Koliu - че моят мотор е с най-многото коне и нютонметри от 3литровите дизели, като естествено изключвам би-турбото (335д).
Колега tnikolov явно вече и за твоя мотор има тунинг в сайта на веттерауер, на заглавната страница е написано: neu bei Wetterauer: BMW 3.0d 245PS
neonman написа:@ndro написа:колеги, и на мен ми стана интересна............. колата потегля мнооого по-бързо от преди...
Са остана да кажеш къде си я флашнал(чипнал)
в първия пост на темата го споменах... http://www.digitaltuning.bg
фирмата е истинска и са професионалисти. представител са на чужда фирма и дават гаранция на това, което правят. много добри отзиви има за тях и затова ходя за втори път

Koliu написа:@ndro написа:...........................всъщност колите са ни НЕвероятно спънати в оригиналния си вариант (и софтуерно и хардуерно - катализатори, филтри и т.н.) именно, за да отделят по-малко вредни емисии и да отговарят на стандартите. от друга страна е пазарният принцип ................
Малко![]()
Колега, във връзка с опита, който имаш смяташ ли, че 320i 170 к.с 210Nm е НЕвероятно спъната и ще има реална разлика при чип-ване. Или това, което пишеш се отнся само за турбо-двигателите и големите атмосферки. @ndro: принципно при такъв тип тунинг най-голям ефект и разлика се постига при турбодизеловите двигатели. имам познати с бензинови двигатели, които са също доволни и при тях има разлика, но е значително по-малка, в сравнение с дизелите. при бензин-турбо също се постига добър ефект. в твоя случай ще вдигнеш мощността с 15-ина коня и въртящия момент +30, което не е никак зле. 520i-ката на баща ми се промени чувствително
A и примера, който си дал с 3 литровия дизел,че има версии с 197 к.с и нагоре - значи ли, че най-мощната му версия с 245 к.с. (както при колегата от тази тема) е някакъв принципен максимум и не би било добре да се повишава още мощноста с чип. @ndro: не, идеята е, че принципно един и същ двигател, се предлага с различни мощности. това е свързано както с промяна на хардуер, така и на софтуер. например 325d e 3 литра 197 кс, а 330d е същия двигател, но е 245 кс. по-голямата мощност е постигната с промяна в софтуера и например по-издържлива и голяма турбина. но това са оригиналните фабрични настройки с големия резерв от производителя. тоест при чипосване няма да има никакъв проблем. затова тунинг фирмите дават различни стойности за различните двигатели, но в общия случай при турбо-дизелите оптимизацията е средно +20% на мощност и въртящ момент
А към колегата DAPI6 - нещо не можах да разбера относно 335d - върт.момент е 580 сток, какъв е този върт.момент от 700 Nm, който цитираш ?
колега, виж отговорите ми в синьо
- tnikolov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F10 550xi / E91 330xd
Naiob написа:Колега tnikolov явно вече и за твоя мотор има тунинг в сайта на веттерауер, на заглавната страница е написано: neu bei Wetterauer: BMW 3.0d 245PS
Да, бях го пропуснал това сега го видях - мерси! И тук пак изниква въпроса проблем ли е, като е XD, а не само D?
Гледал съм и в http://www.digitaltuning.bg , и там има 245кс. двигател но без X. Всички с X са 231 или по-малко к.с.
http://www.digitaltuning.bg/tuning/bmw/serie-3
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Koliu написа:А към колегата DAPI6 - нещо не можах да разбера относно 335d - върт.момент е 580 сток, какъв е този върт.момент от 700 Nm, който цитираш ?
700НМ не го цитирам като въртящ момент на определен двигател, а като горна граница на натоварването на което издържа автоматика на Е60/61 който се монтира на 3.0д и 3.5д, за бензините не знам.
А 580НМ не го цитирам като въртящ момент на 3.5д, а като примерен въртящ момент на ремапнат 3.0д.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- da6ip
- старши ентусиаст
-
GaD написа:Da6ip, хубаво само че скоростната кутия на 335д е различна с тези на 330д...
Ставаше дума за 530д и 535д от периода 2004-2007 в конкретната дискусия. Може да има по-нови модели с различни скоростни кутии. За тройките не знам.
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Автомата на въпросната кола, според спецификациите на ZF, издържа максимум 600НМ. На 335Д автоматика е различен от на 330д, както е отбелязано вече.
I love the sound of V8 in the morning...
Колега, слагай чип на еволве и не се тревожи. Доста коли има в ук с такива и досега негативен пост не съм чел. В бг има един колега с такъв чип и колата върви супер...С БГ хич не бих и тръгнал да се занимавам. Казва ви се кое е може би най доброто, ама няма кой да слуша 

- da6ip
- старши ентусиаст
-
msi200 написа:Автомата на въпросната кола, според спецификациите на ZF, издържа максимум 600НМ.
това също се споменава често, но имай предвид че серийния 535д има 560-580 НМ, и има доста ремапи които го вдигат значително над 600НМ. така че най-вероятно тези 600 според ZF са един вид официална информация отнасяща се за серийни двигатели, а не фактическата стойност с включен толеранс за сигурност, за ремапи и т.н.
но няма смисъл да спорим за конкретни цифри щото не сме висяли на главата на ZF и на БМВ - идеята на поста ми беше в общи линии идентична с поста на @ндро, с тая разлика че той има конкретен опит.
tnikolov написа:Naiob написа:Колега tnikolov явно вече и за твоя мотор има тунинг в сайта на веттерауер, на заглавната страница е написано: neu bei Wetterauer: BMW 3.0d 245PS
Да, бях го пропуснал това сега го видях - мерси! И тук пак изниква въпроса проблем ли е, като е XD, а не само D?
Гледал съм и в http://www.digitaltuning.bg , и там има 245кс. двигател но без X. Всички с X са 231 или по-малко к.с.
http://www.digitaltuning.bg/tuning/bmw/serie-3
тунингът касае промяна в параметрите на двигателя и предполагам няма отношение с двойното предаване. софтуерът за 330d 245 кс е същият като за 330xd 245 кс. виж, че стойностите на 330d и xd 231 кс са едни и същи. вероятно 330xd 245 кс не са го добавили все още в каталога. попитай ги.
- jivko_bmw
- Потребител
-
- Кара: Искам да карам BMW-E30
- Мечтае да кара: iskam da karam BMW-E30 qk zvyk i edin prekrasno svetlo sin cvqt
Момчета хубаво и аз съм съгласен за чспа слагаш го и се кефиш ами ако вземете някои як чип и тои изгори и чипа е скъп
тогава става проблем имате ли кола над 350 коня радваите се.

jivko_bmw написа:Момчета хубаво и аз съм съгласен за чспа слагаш го и се кефиш ами ако вземете някои як чип и тои изгори и чипа е скъптогава става проблем имате ли кола над 350 коня радваите се.
Покъртително смислен пост!!!

Относно ремаповете в E90post хвалят англииските фирми Evolve, P-Torque и тн, аз бих заложил на тях

- da6ip
- старши ентусиаст
-
живко изби рибата
какво ли ще пише като стане на 20?
по темата: някой виждал ли е някъде детайлно разяснение как се прави поръчков ремап, където софтуера се напасва на конкретния двигател?
и с обяснения какво точно може да се настройва в различните режими на работа и какви характеристики са постижими в крайна сметка??
ще дам един пример: една английската фирма прави ремапите си с две полета на работа: ако педала на газта е натиснат до половината, двигателя работи максимално икономично, а ако е натиснат над половината, софтуера включва на програма с максимална мощност и въртящ момент.
и другите ли ремапи са на този принцип, има ли повече от две полета и т.н.?

по темата: някой виждал ли е някъде детайлно разяснение как се прави поръчков ремап, където софтуера се напасва на конкретния двигател?
и с обяснения какво точно може да се настройва в различните режими на работа и какви характеристики са постижими в крайна сметка??
ще дам един пример: една английската фирма прави ремапите си с две полета на работа: ако педала на газта е натиснат до половината, двигателя работи максимално икономично, а ако е натиснат над половината, софтуера включва на програма с максимална мощност и въртящ момент.
и другите ли ремапи са на този принцип, има ли повече от две полета и т.н.?
- msi200
- ентусиаст
-
- Кара: X5+M2
Не е съвсем отговор на по-горния пост, но нали при все повече нови коли има бутон "спорт". Та със сигурност може да се направи чипът да е "активен", само когато е натиснат спорт бутонът.
Иначе за къстъм софтуер трябва да обясни някой, дето се занимава с това. Даже имаше тема на Тони от Варна, ама не мога да я намеря.
Иначе за къстъм софтуер трябва да обясни някой, дето се занимава с това. Даже имаше тема на Тони от Варна, ама не мога да я намеря.
I love the sound of V8 in the morning...
41 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3