Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Re: Бързи въпроси и отговори
Ясно, значи отивам да взимам нови свещи.
Когато даде 4 изгорели на един път ще е реле.
Мерси колеги
Мерси колеги

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Може да е реле и само с 1на свещ та не разчитай на това2
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Колеги,някой дали му се занимава от София искам да пробвам един PDC модул (само заден) дали работи,но при мен не мога ,някой дали му се занимава,че аз друг начин незнам от този директно да се бутне на кола
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
Tsapo написа:Ясно, значи отивам да взимам нови свещи.
Мерси колеги
На мен ми даваше 2 от 6 и беше реле. Сменяйте ги, че моята кола така я взех с грешки на първи и пети, че не работят свещите и на същите цилиндри дюзите дават по-големи корекции от останалите. Не знам дали има логика, но според мен от неработещите свещи са се прецакали дюзите .
Колеги има ли нещо по-специфично при ваденето на шайбата на компресора на климатика, че гледам не е метална и на ръка не излиза? Ще трябва скоба да използвам, но да ли ще издържи шайбата?
И сменя ли се лагера след това или трябва друга да купувам (и от къде)?
И сменя ли се лагера след това или трябва друга да купувам (и от къде)?
Шофирането е мисловен процес, който протича в мозъка. Останалото е движение по инерция.
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Някой знае ли каква е цената за 6 оригинални подгревни свещи + реле за е90 330д ?
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Plamenv написа:Някой знае ли каква е цената за 6 оригинални подгревни свещи + реле за е90 330д ?
пишеш м кар / дару whatever справка на части и готово. Алтернативните на беру са ти около 20 лв бройката и 120 - 150 лв за реле. ОЕМ релето беше 260 +- миналата година
- Plamenv
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 330xd e90
- Мечтае да кара: John Deere
Номенклатурен номер 12237786869
Описание Свещ подгревателна
Ед. цена с ДДС 58.69 лв
склад Пловдив в наличност
склад Ст. Загора няма наличност
6x60+1x280=
Описание Свещ подгревателна
Ед. цена с ДДС 58.69 лв
склад Пловдив в наличност
склад Ст. Загора няма наличност
6x60+1x280=

Ако реша да снижа малко колата, задължително ли е да сменя пружини+амортисьори, или само с пружини ще стане номера? Освен това, задължително ли трябва да са за 6 цилиндров дизел, или всяко спортно окачване при е90 е съвместимо?
- host
- старши ентусиаст
-
- Кара: 320i
- Детайли за колата: e36 coupe
Повечето производители на амортисьори дават като гранична стойност за понижаване при стандартен амортисьор 30мм... Всяко понижаване по-голямо от това води до проблеми с амортисьори стандартните.
Влезе в сайта на h&r там примерно има описания, и на koni сайта ако си търсиш и амортисьори (серията им STR гледай за амортисьори позволяващи понижаване и да не са тресачки, цените са доста конкуренти).
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
Влезе в сайта на h&r там примерно има описания, и на koni сайта ако си търсиш и амортисьори (серията им STR гледай за амортисьори позволяващи понижаване и да не са тресачки, цените са доста конкуренти).
Sent from my GT-I9505 using Tapatalk
- Bexim
- старши ентусиаст
-
- Кара: G20, F82
exc написа:Ако реша да снижа малко колата, задължително ли е да сменя пружини+амортисьори, или само с пружини ще стане номера? Освен това, задължително ли трябва да са за 6 цилиндров дизел, или всяко спортно окачване при е90 е съвместимо?
Съгласен съм с колегата! При малко понижаване няма нужда от смяна на амортисьори.
Вземи си H&R пружини за твоя мотор. Има в ибей, има и в амазон.
Като му дойде времето - ще мислиш какво амортисьори да си сложиш

За 4 и за 6 цилиндрови са различни, за бензин и дизел - също.. Преди време със старото 320d ги се рових доста, но съм останал с това впечатление..
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT
Тоест, мога да я снижа до 30мм, без да сменям амортисьори? Като цяло мислех да търся ОЕМ пружини от спортпакет, но ще погледна и тези марки. Има логика да са различни при различните модели/горива, заради тегловия индекс. Поне при друга марка коли, които съм карал е така, затова и попитах.
Аз доколкото съм чел по чуждите форуми H&R свалят доста, но са и доста твърди. Eibach Pro серията не свалят толкова много и возят по-прилично. Аз мисля да заложа на Eibach, но след зимата, по обясними причини.
Колега,аз се чудих как да я повдигна,ти как да я свалиш.Хич не ти трябва по тези пътища,един легнал полицай неможеш да минеш без да задереш и забрави за паркиране по високо място.
иванко
- hpnotic2
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: bmw 320d e90
- Мечтае да кара: m5
Колеги, на някой не му е харесало как съм спрял и вместо да ми вдигне чистачката, ми е изкривил самото рамо. Съответно чистачката е неизползваема. Купих си ново рамо от морга, но в нета виждам, че ми трябва някакъв "специален инструмент", за да си я сменя. http://www.e90post.com/forums/attachmen ... 1300048342 ... някакви съвети дали може без него и ако не как да процедирам.