Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 29 Окт 2016, 20:45

Днес, въпреки че бях на 100% сигурен в турбото, го свалихме и си беше перфектно както се очакваше. Кулера доколкото успяхме да проверим, не изпуска, проверихме и всички маркучи и те са здрави... В понеделник на сервиз, а ако се наложи и до Пловдив при Бай Илия, за да се отстрани проблема при "читав" сервиз :bchug:

Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от bai_ILIA » 29 Окт 2016, 21:04

в Пловдив е лесно там имам игра :D За София не мога да кажа нищо конкретно освен, че пращах 2-3 пъти БМВ-тата на брат ми и жена му в DSC Performance и останаха доволни.
"Чемодан, вокзал, Москва"

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 30 Окт 2016, 9:50

bai_ILIA написа:в Пловдив е лесно там имам игра :D За София не мога да кажа нищо конкретно освен, че пращах 2-3 пъти БМВ-тата на брат ми и жена му в DSC Performance и останаха доволни.

Писах му на колегата с въпросния сервиз преди няколко седмици с описание на проблема и кога мога да дойда да погледнат колата, но отговор не получих/read-нал е иначе съобщението/, така че друг форумен сервиз ще търся :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 30 Окт 2016, 12:24

Само да кажа за колегите като мен, които се чудят дали да сменят маслото на ръчната скоростна кутия...
П.с: Не е пепсиИзображение

ентусиаст
Аватар
Кара: '16 Q7 S Line 3.0 TFSI Supercharged
Детайли за колата: Stage 1 435hp/545NM, заредена до гърба

Мнение от bai_ILIA » 30 Окт 2016, 15:27

dextuar написа:
bai_ILIA написа:в Пловдив е лесно там имам игра :D За София не мога да кажа нищо конкретно освен, че пращах 2-3 пъти БМВ-тата на брат ми и жена му в DSC Performance и останаха доволни.

Писах му на колегата с въпросния сервиз преди няколко седмици с описание на проблема и кога мога да дойда да погледнат колата, но отговор не получих/read-нал е иначе съобщението/, така че друг форумен сервиз ще търся :yes:

ако някой има много работа и му пишат 100 човека на ден няма как да стане. ти кой знае какъв въпрос си задал :mhihi: звъниш и си записваш час...в крайна сметка минутите са безплатни. стига с това писане - по телефона е в пъти по-лесно :ok: здрасти БМВ-то нещо не е наред - кога да го докарам. Сряда в 9. Чао...Така има си пишеш по форумите с месеци :bchug: Говоря по принцип, не за конкретния случай...
"Чемодан, вокзал, Москва"

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: ///М3
Мечтае да кара: ///М3

Мнение от Гецата » 30 Окт 2016, 15:34

dextuar написа:

089 3565812 Никола София
Изображение
"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d

старши ентусиаст
Аватар

Бързи въпроси и отговори

Мнение от Dextuar » 30 Окт 2016, 16:07

bai_ILIA написа: ти кой знае какъв въпрос си задал :mhihi:

Супер объркания въпрос - мога ли да дойда днес да видим колата? :mhihi: Както и да е... :yes: Явно за други не е проблем да отговорят във форума :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 30 Окт 2016, 18:15

Колега недей подхожда тийнейджърски. Всякакви хора има дето пишат и не идват и т.н.

Времето всеки си го цени, понякога дори да седне човек да отговори по нета на непознат не си струва. Казвам ти го честно, и аз бачкам с хора, сервиз ама в друга област. От 10г опит ти казвам, че чата е загуба на време. Най-много да пиша на някой ела когато ти е удобно, ще се види когато може.

Това са реалностите. Хората в БГ си мислят, че само те имат дерт, че денонощно се мисли по конкретния проблем... И винаги спешно трябва да се работи на световно качество... Няма как да е така.

Казвам ти РЕАЛНО аз как си оставям колата в сервиза... Понеже се познавам с човека, звъня, питам удобно ли е да в оставя ако не, кога според НЕГО.

Оставям я и не давам никав зор, най-много да питам след 3 дни до 2 седмици (зависи за какво е) дали ще има още разходи да си предвидя освен това за което е говорено. И всички са доволни.

Последно на тъща ми колата без уговорка я оставих е друг доверен сервиз... 3-4 седмици седя докато стане ... Ама беше леш колата... Нито съм му давал зор, ни нищо.

Ясно е, че всеки си иска колата веднага, всеки бърза... Има и сервизи дето нищо не правят ама намираш точните хора и ги оставяш спокойно да работят. Инцидентно и 2та сервиза са ми вършили супер наложителни неща, но това става вече като се познавате и т.н.

Та според мен бъди реалист, подходи сериозно, отиди ако трябва на място виж се с хората ако трябва след 1 месец си остави колата ама като я вземеш да е наистина направена... Щото по-тъпо нещо от тва един и същи проблем да се прави по няколко пъти и на посоки няма.

Успех. Бай Илия драсни тоя Пловдивския сервиз на лични, че не е лошо да има опции човек.

Sent from my GT-I9505 using Tapatalk

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd e90
Мечтае да кара: John Deere

Мнение от Plamenv » 01 Ное 2016, 15:07

Пичове, някой от вас има ли някакъв вид отстъпка в м кар пловдив и би ли ми помогнал пък аз ще черпя? :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320d 177hp

Мнение от The_One1 » 02 Ное 2016, 0:03

Колеги днес си гледах корекциите на студен двигател на 1-ви цилиндър ми дава до -2.9 с пристрисане в началото(когато си иска няма притрисания) , а на другите в порядъка на -0.6 до +0.8. НА топъл двг. на 1ви цилиндър пак ми е -0.7 а на останалите от -0.2 до +0.2 .Тези показатели са гледани на място. Какво означава това ? Първа дюза е сменяна,но не е вкаран номера в DDE . Има ли някакво значение? Сменях дюзата поради грешка на майстора..в последствие на стенд всичките ми дюзи се окзаха с добри показатели,а просто си останах с другата която бяхме поставили на 1ви цилиндър? КАкво бихте ми препоръчали да направя ?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 02 Ное 2016, 8:25

The_One1 написа:Колеги днес си гледах корекциите на студен двигател на 1-ви цилиндър ми дава до -2.9 с пристрисане в началото(когато си иска няма притрисания) , а на другите в порядъка на -0.6 до +0.8. НА топъл двг. на 1ви цилиндър пак ми е -0.7 а на останалите от -0.2 до +0.2 .Тези показатели са гледани на място. Какво означава това ? Първа дюза е сменяна,но не е вкаран номера в DDE . Има ли някакво значение? Сменях дюзата поради грешка на майстора..в последствие на стенд всичките ми дюзи се окзаха с добри показатели,а просто си останах с другата която бяхме поставили на 1ви цилиндър? КАкво бихте ми препоръчали да направя ?

Как така не е вкарана та колата си пресмята корекциите по номера ......

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_One1 » 02 Ное 2016, 8:53

Taruno написа:
The_One1 написа:Колеги днес си гледах корекциите на студен двигател на 1-ви цилиндър ми дава до -2.9 с пристрисане в началото(когато си иска няма притрисания) , а на другите в порядъка на -0.6 до +0.8. НА топъл двг. на 1ви цилиндър пак ми е -0.7 а на останалите от -0.2 до +0.2 .Тези показатели са гледани на място. Какво означава това ? Първа дюза е сменяна,но не е вкаран номера в DDE . Има ли някакво значение? Сменях дюзата поради грешка на майстора..в последствие на стенд всичките ми дюзи се окзаха с добри показатели,а просто си останах с другата която бяхме поставили на 1ви цилиндър? Какво бихте ми препоръчали да направя ?

Как така не е вкарана та колата си пресмята корекциите по номера ......

Ами не е вкарана колега ..такива са майсторите в сервиза(с Голямо име). Никой нищо за вкарване на номера не е споменавал..и затова питам какво да правя да вкарам номера на тази или да си сложа моята дюза. Ще има ли някаква промяна в стойностите . Защото като видях корекция от -3.0 и се учудих ..и колата си тресе по няколко пъти и на +20 градуса,няма значение външната температура. Бях качил клипче даже https://youtu.be/4ypa54EEVJE . И така остава да се допитам до вас , може нещо да ми помогнете

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 02 Ное 2016, 9:50

А сигурен ли си, че тресенето не е от реле или свещи?

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от The_One1 » 02 Ное 2016, 10:01

(h)aman написа:А сигурен ли си, че тресенето не е от реле или свещи?

ДА колега,защото нямам грешки и съм ги сменял. И без това ми тресе и лятото..
Мисля , че е от гимнастиката с дюзата.. но не съм сигурен . И търся мнения.

Потребител
Аватар

Мнение от dimiturtanev » 02 Ное 2016, 20:01

Колеги, може ли някой да ми помогне немога да намеря в интернет филтъра за картерните газове. Ако някой има линк само на ролката или на ролката и на кутията благодаря предварително. За бмв 320д е90 2005 година. Също така оригиналната марка за филтри като цяло на колата коя е за горивен, въздушен МАН ?. Филтъра, който е горе до стъклото и се води филтър на купето, той ли е и за климатроника или има отделен..

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93