Смяна на маслото на автоматик е90?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Re: Смяна на маслото на автоматик е90?
1во не се вталявайте в това да сменяте всичкото демек с торка - дори в сервизния лист на ZF препоръчват частичната смяна освен ако не се сваля торк конвертора за подмяна / рециклиране - реално погледнато сменяш 80% (без 1.8 литра в самия торк) от маслото на всеки 100к и всичко е 6.
Процедурата е елементарна и всеки нормален сервиз може да я извърши и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смяна на буксата на мекатрониката и ако колата е над 200к смяна на правоъгълното уплътнение на мекатрониката също много хора забравят за него!
Процедурата е елементарна и всеки нормален сервиз може да я извърши и ЗАДЪЛЖИТЕЛНО смяна на буксата на мекатрониката и ако колата е над 200к смяна на правоъгълното уплътнение на мекатрониката също много хора забравят за него!
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Taruno написа:1во не се вталявайте в това да сменяте всичкото демек с торка - дори в сервизния лист на ZF препоръчват частичната смяна освен ако не се сваля торк конвертора за подмяна / рециклиране - реално погледнато сменяш 80% (без 1.8 литра в самия торк) от маслото на всеки 100к и всичко е 6.
меХатроника е,обаче правоъгълното не е 1 а са 2 и са отгоре на мехатрониката и без да я свалиш,не мисля,че можеш да го смениш въобще...само че точно тук идва моментва НЕ ВСЕКИ сервиз могат да го направят,аз не бих се доверил на такива,които незнаят наизуст как да свалят мехатрониката и какво ДА НЕ пипат...защото после щетата отива на 1к ...а под 200 км Е90 на пазара - айде да не си вярваме толкова че има,ако има повечето са големите бензини и мнооого ама мнооого рядко случайно попаднали дизели...така че ,всички трябва да сменят ако решат
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Taruno
- старши ентусиаст
-
http://www.bmwlogicseven.com/wp-content ... apyter.png
Баш 1но си е номер 2 от схемата
И не е чак толкова сложно ако ползваш сервизен лист и гледаш точка по точка (на Е61цата само си я смених)
А за тези, на които им е интересно ето едно четиво как да удължиш максималния живот на кутията с правилна поддръжка
http://www.bmwlogicseven.com/?p=3738
И нещо, което натяквам много сериозно в Е60 подфорума
DON’T DRIVE YOUR CAR IF YOU’RE GETTING ANY TRANNY FAULTS, EVEN AFTER RESTART TRANNY ERRORS GO AWAY FOR A WHILE, IT IS NOT A TRANNY COMPUTER GLITCH!!!
Баш 1но си е номер 2 от схемата
И не е чак толкова сложно ако ползваш сервизен лист и гледаш точка по точка (на Е61цата само си я смених)
А за тези, на които им е интересно ето едно четиво как да удължиш максималния живот на кутията с правилна поддръжка
http://www.bmwlogicseven.com/?p=3738
И нещо, което натяквам много сериозно в Е60 подфорума
DON’T DRIVE YOUR CAR IF YOU’RE GETTING ANY TRANNY FAULTS, EVEN AFTER RESTART TRANNY ERRORS GO AWAY FOR A WHILE, IT IS NOT A TRANNY COMPUTER GLITCH!!!
- kilima
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d. E90 LCI 325d
Колеги и аз съм с е90 325 д и на 277 Хил не е сменяни масло. Влизала е за всяка дреболия в бмв, но маслото не е пипано. Кутията работи добре, с изключение на един проблем, за който имам нужда от съвет:
Когато е студена сутрин и спра на някой светофар, при отпускане на педала, аутохолда( или каквото и да е) не я пуска веднага и се получава едно ритване при отпускането. Прави го до 2-3 пъти всяка сутрин. Някой може ли да предположи какво може да е? От скоростите или нещо друго? Другата седмица трябва да сменям маслото, дали се налага и нещо повече...?
Когато е студена сутрин и спра на някой светофар, при отпускане на педала, аутохолда( или каквото и да е) не я пуска веднага и се получава едно ритване при отпускането. Прави го до 2-3 пъти всяка сутрин. Някой може ли да предположи какво може да е? От скоростите или нещо друго? Другата седмица трябва да сменям маслото, дали се налага и нещо повече...?
- ustrem
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
- Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015
Колеги вчера спрях нагорнище и автоматика като беше в позиция "D" колата започна да върви назад.Доколкото знам това е признак че трябва да се сменя маслото на автоматика.На 198к е колата и не е сменяно маслото.Планирам да сменят маслото и всичко което трябва.Искам да знам кой модел на ZF е автомата ми, кое негово масло се използва и колко лт. Естествено трябва да си намеря сервиз и затова съм пред сложна за мен задача.За сервиз от градовете Кърджали,Хасково,Пловдив и Стара Загора може ли да ми предложите ?
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада !

- Taruno
- старши ентусиаст
-
ustrem написа:Колеги вчера спрях нагорнище и автоматика като беше в позиция "D" колата започна да върви назад.Доколкото знам това е признак че трябва да се сменя маслото на автоматика.На 198к е колата и не е сменяно маслото.Планирам да сменят маслото и всичко което трябва.Искам да знам кой модел на ZF е автомата ми, кое негово масло се използва и колко лт. Естествено трябва да си намеря сервиз и затова съм пред сложна за мен задача.За сервиз от градовете Кърджали,Хасково,Пловдив и Стара Загора може ли да ми предложите ?
Три точки:
1во зависи от наклона, но НЕ ВИНАГИ автомата ще успее да задържи
2ро това няма нищо обнщо с маслото - то се сменя на всеки 100к според ZF
3то кутията ти е ZF 6hp19z можеш в Пловдив при колагата Atsalov да го смениш, и 7.5 литра + картера + задължително буксата на мехатрониката, а при теб като е на такива км бих сменил и квадратното уплътнение на мехатрониката.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Taruno написа:ustrem написа:Колеги вчера спрях нагорнище и автоматика като беше в позиция "D" колата започна да върви назад.Доколкото знам това е признак че трябва да се сменя маслото на автоматика.На 198к е колата и не е сменяно маслото.Планирам да сменят маслото и всичко което трябва.Искам да знам кой модел на ZF е автомата ми, кое негово масло се използва и колко лт. Естествено трябва да си намеря сервиз и затова съм пред сложна за мен задача.За сервиз от градовете Кърджали,Хасково,Пловдив и Стара Загора може ли да ми предложите ?
Три точки:
1во зависи от наклона, но НЕ ВИНАГИ автомата ще успее да задържи
2ро това няма нищо обнщо с маслото - то се сменя на всеки 100к според ZF
3то кутията ти е ZF 6hp19z можеш в Пловдив при колагата Atsalov да го смениш, и 7.5 литра + картера + задължително буксата на мехатрониката, а при теб като е на такива км бих сменил и квадратното уплътнение на мехатрониката.
Ако кара това - "Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI" забрави да НЕ е винаги - няма вариянт в който всичко работи и да пусне колата назад,пробвал съм я при нас на сериозно нагорнище че и на лед - не мърда и сантиметър..
Може да не задържи както обикновено няколко секунди ,но да изпусне веднага силно ме съмнява...
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Gqbriel: имаш ли autohold? Моята също не мърда на какъвто и да е наклон, но го има (бях доста изненадан, че автоматик има autohold). Без него бих предположил, че няма да може да задържи на всеки наклон (иначе защо биха го сложили).
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Всеки xDrive има асистент за потегляне по наклон, който не позволява на колата да се търколи назад. Независимо автомат или ръчка.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Autohold в Е60 / Е90 няма недейте да разпространявате слухове, имаш асистент за потегляне при наклон, но това е съвсем друго - autohold изисква ел. ръчна спирачка.
А иначе да не бях забелязал, че на колегата колата му е xd и тогава пак проблема надали ще е в скоростите.
А иначе да не бях забелязал, че на колегата колата му е xd и тогава пак проблема надали ще е в скоростите.
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
nero_ написа:Gqbriel: имаш ли autohold? Моята също не мърда на какъвто и да е наклон, но го има (бях доста изненадан, че автоматик има autohold). Без него бих предположил, че няма да може да задържи на всеки наклон (иначе защо биха го сложили).
Както казва Тaruno при нас няма autohold ,но пък асистент има заради Х-а,което е страшен кеф на всякакъв терен,общо взето с Х-а си спирам и си маневрирам на всякакви терени а това,че не тръгва ме кефи най-много ,но си мисля,че задните спирачки ги набива за да не тръгне (но може и да греша) знам само,че на излизане от гаража ми има наклон,по него с моята дам ли газ ще хвръкна назад,една след друга вадих моята и на колега Е92 335 автомат - еми купето го изкарвах като кола с ръчна,докато аз само си играя леко с газта,както е на R дори не си помисля да тръгне напред

Taruno написа:Autohold в Е60 / Е90 няма недейте да разпространявате слухове, имаш асистент за потегляне при наклон, но това е съвсем друго - autohold изисква ел. ръчна спирачка.
Не знам каква е разликата между autohold и асистент за потегляне, но фактите са, че колата държи спирачка, когато си на наклон, докато не подадеш газ (след няколко секунди отпуска). Това е на сегашната ми 335и автомат, както и на предната ми 325и ръчка (задно и двете). Както искате го наричайте.
nero_ написа:Taruno написа:Autohold в Е60 / Е90 няма недейте да разпространявате слухове, имаш асистент за потегляне при наклон, но това е съвсем друго - autohold изисква ел. ръчна спирачка.
Не знам каква е разликата между autohold и асистент за потегляне, но фактите са, че колата държи спирачка, когато си на наклон, докато не подадеш газ (след няколко секунди отпуска). Това е на сегашната ми 335и автомат, както и на предната ми 325и ръчка (задно и двете). Както искате го наричайте.
Ето малко инфо за да знаете

Race Chip Ultimate + App control 3.0d 258ксhttps://bmwpower-bg.net/forums/viewtopic.php?f=133&t=438448&p=4501949#p4501949
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
julkata1 написа:nero_ написа:Taruno написа:Autohold в Е60 / Е90 няма недейте да разпространявате слухове, имаш асистент за потегляне при наклон, но това е съвсем друго - autohold изисква ел. ръчна спирачка.
Ето малко инфо за да знаетеhttp://www.bmw.com/com/en/insights/technology/technology_guide/articles/electromechanical_parking_brake.html?source=index&article=electromechanical_parking_brake
Айде и за теб малко инфо

Drive-off assistant
The drive-off assistant enables you to drive off
smoothly on uphill gradients. It is not necessary
to use the handbrake for this.
1. Hold the car in place by depressing the
brake.
2. Release the brake and drive off without
delay.
The drive-off assistant holds the car in
place for approx. 2 seconds after the
brake is released. Depending on vehicle load,
the car may roll backwards a little during this
time span. Drive off without delay after releasing
the brake. Otherwise, the drive-off assistant
will no longer hold the car in place after approx.
2 seconds and the car will start to roll backwards.<
Малко си играем на семантика, но добре - приемам, че драйв офф и аутохолд са различни неща