Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х
weedminer написа:Здравейте,
Да ме посъветвате какво да си търся за около 20к и 2.5к в последствие за документи и първоначални разходи по автомобила.
Карам по около 20к км на година с 50/50 градско към извън. Търся в колата възможно най-добра динамика. Нямам претенции дали да е автомат или не. Не знам дали има смисъл от навигация защото познавам добре София. Най-често сядам в колата за по около 20-30 мин, такива са ми маршрутите по 2-3 пъти на ден, така че надали ще гледам ТВ или клипове или каквото там може да се прави и за това се чудя, иначе си е гъзарийка![]()
Трябва ми кожа, климатроник, парктроник. Това е основно. Имайки всички тези неща в предвид ще се радвам да ме посъветвате за двигатели и година на производство, може и е60, че гледам, че са на горе-долу еднакви цени...
Еми какво да те посъветваме. Ти първо трябва да решиш какво точно искаш. Разликата от Е60 и Е90 е доста голяма. В смисъл такъв, че са доста различни коли, иначе и двете са доста добри. Но ти сам трябва да решиш дали бензин или дизел. Щом караш 20 на година, няма особена разлика в това дали ще е бензин или дизел, значи скачай в това, което ти е повече на сърце. Щом имаш 20 за колата(и си отделил други за след това), тогава не може да мислиш за 330д(защото си в най-ниската граница)примерно. Но виж 530д(ако решиш да е Е60)може да си намериш за 20 и то такова, което става за кола, а не поредното тип "реални километри" и "като нова". За навигацията, махни го това, че не ти трябва. Просто самата кола вътре придобива коренно различен облик, а и си има ай-драйв, което си е готино. Използването на музикалната уредба става по съвсем различен начин така, абе изобщо всичко. Лично аз дори не бих погледнал кола от този тип без навигация, пък ако ще да е супер-запазена и по-нова година. Просто има достатъчно предлагани с навигация за да търся "спестяването" на някакви стотин лева. Плюс това си представям първият собственик щом са му досвидяли парите за нещо, което е толкова хубаво в тази кола, с какво желание ще я е поддържал. Но това си е мое мнение.
Ако искаш динамика си купувай 3 литра бензин или дизел в Е90, ако искаш компромис между двете неща(динамика и возия), си купувай 530д от Е60, второто е истинска лимузина, а и си носи спортен дух. 530и са малко мудни за това тежко купе. Ако пък искаш да имаш някаква динамика за по-малко пари, купи си 320д. Но това дали е бензин или дизел, само ти може да решиш. Според мен си купи колата, която ти допада като екстериорен и интериорен цвят, има нави и истинска сервизна история. Ако е Е60 обаче гледай задължително да има М-пакет или поне предна броня, че иначе са леко грозни под фаровете или по-точно с М-пакета стават уникално красиви.
Щом сега караш Е39 2.5д, тогава Е60 530д ще ти се строи самолет. Особено ако му сложиш едно чипче, а то е задължително според мен, при правилните хора.

- weedminer
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Печка
- Детайли за колата: Малка печка
Благодаря ти за отговора въпреки не добре зададения въпрос 
Значи щом мога да си намеря е60 3.0д за тези пари това ще търся. За навигацията сега взеха да ми стават ясни нещата, но не ме съди - това е цял нов свят за мен
Чипът - там е ясно
аз и сега съм така
За М пакета ще търся, ако има, има, ако не - здраве да е! Общо взето покупката няма да стане до 2-3 месеца, заради продажбата на мойта и зимния сезон, тъкмо се надявам догодина в първите 2-3-4 месеца да паднат малко като цена е60 по-големшките дизели
Поздрави

Значи щом мога да си намеря е60 3.0д за тези пари това ще търся. За навигацията сега взеха да ми стават ясни нещата, но не ме съди - това е цял нов свят за мен

За М пакета ще търся, ако има, има, ако не - здраве да е! Общо взето покупката няма да стане до 2-3 месеца, заради продажбата на мойта и зимния сезон, тъкмо се надявам догодина в първите 2-3-4 месеца да паднат малко като цена е60 по-големшките дизели

Поздрави

- Gecata
- Потребител
-
- Кара: ги да говорят
- Мечтае да кара: X5M
Здравейте колеги,какво ще кажете за тазиhttp://www.mobile.bg/11352370229899813.На снимки ми изглежда много добре,но нека някой по опитен да се изкаже или ако я е гледал колега.Само ме притеснява малко този бял салон
ако има някой с такъв,нека сподели цапа ли се много и т.н.т.
Благодаря ви предварително.

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Gecata написа:Здравейте колеги,какво ще кажете за тазиhttp://www.mobile.bg/11352370229899813.На снимки ми изглежда много добре,но нека някой по опитен да се изкаже или ако я е гледал колега.Само ме притеснява малко този бял салонако има някой с такъв,нека сподели цапа ли се много и т.н.т.
Салонът е oyster dakota leather,хубав е , но за да изглежда добре се изисква редовна поддръжка.Цапа се лесно(боядисва се) от дънки/джинси и съответно по-редовно почистване,веднъж месечно ще е достатъчно ако носиш индигови дънки.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
За колата нищо не мога да кажа, но съм чувал много лоши отзиви за конкретната автокъща! Имай едно на ум и бъди доста обстоен при огледа на колата!
- stankata777
- ентусиаст
-
stocky написа:За колата нищо не мога да кажа, но съм чувал много лоши отзиви за конкретната автокъща! Имай едно на ум и бъди доста обстоен при огледа на колата!
Потвърждавам за отзивите за автокъщата!Когато се инересувах от закупуване на 6 серия,докато гледах екземпляри от Германия,видях че са купили една от там на 389к км и са я подмладили на 114к км.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Gecata
- Потребител
-
- Кара: ги да говорят
- Мечтае да кара: X5M
Благодаря колеги, ще го имам напредвид 

Здравейте колеги, може ли едно мнение за http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1kh3ku
- Top Gun Maverick
- Старши спамър
-
- Кара: Кон
- Мечтае да кара: хората към оринджпилване
- Детайли за колата: разделена на 21 млн. бройки
Изглежда добре като изключим празнината от липсваща навигация и обикновения салон.
Нещо обаче на мен ми се разминават нещата хем да е нов внос както пише, хем да е със сервизна история от БМВ-Русе и обслужВАНА в БМВ-Русе.
В смисъл, ако е била вкарана отвън и е била обслужена веднъж в БМВ-Русе като са изкарали и история на колата от сервизите в Европа да, ама то пише обслужВАНА, което ще рече буквално поддръжка там. Може да е неточност в обявата, но двете неща иначе няма как да вървят ръка за ръка.
Нещо обаче на мен ми се разминават нещата хем да е нов внос както пише, хем да е със сервизна история от БМВ-Русе и обслужВАНА в БМВ-Русе.

- sapio
- младши ентусиаст
-
- Кара: бензинояд
deyan4 написа:Здравейте колеги, може ли едно мнение за http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1kh3ku
Няма навигация, както каза колегата (не, че е болка за умиране, ама после ще има куп въпроси тип "дека ми е пръстена Бай Брадър", щото на тоя телевизор не е само пътепоказателя, а и настройките на колата);
салонът е обикновен, което е според вкуса на търсещия;
няма автоматичен режим на фаровете, а е с ксенон (странна комбинация, ама знае ли човек);
воланът е обикновен (на мен лично крайно не ми допада по принцип);
липсва накрайника на ауспуха (не е драма, но да отбележим)
и последно до старт-стоп бутона има някакво хай-тек приспособление, което според мен липсва серийно в колата

Добрите страни са,
че е с тъмните лайсни отвън на купето (пак зависи от вкуса на търсещия);
има подгряване на седалките (за мен чудесна екстра);
има парктроник (добре дошло).
Това са субективни бележки. На някой може да му харесва така и да търси друго нещо в една кола. Технически може да е добре, но няма как да познаем. Успех в търсенето.
Изборът е по-скоро въпрос на парички, а е и най-близката ми предлагана е90-ка. "Недостатъците", които сте изброили освен за сервизното обслужване не са ми проблем. По-скоро ми беше интересно дали по-наблюдателните колеги ще видят следи от удряне, а и ми беше интересно случайно да не е кола на някой колега.
Благодаря ви за мненията!
Благодаря ви за мненията!
- sapio
- младши ентусиаст
-
^Колега, и да е удряна, нали са я направили. Ако не върви напреки на пътя и някой не си е оставил ръцете при ремонта лошо няма. По-добре гледай технически да е изправна. Мини я на диагностика задължително и ако имаш късмет си ти.
Някой би ли споделил мнение за това:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=1nm5iv
Цената е подозрително ниска според мен, освен +150-200 хиляди километра какви други подводни камъни би могла да има?(не, че по снимки би станало ясно). Освен това, бих искал да попитам какви са слабите места на Е90 320Д(освен турбо)?
Благодаря предварително.
Цената е подозрително ниска според мен, освен +150-200 хиляди километра какви други подводни камъни би могла да има?(не, че по снимки би станало ясно). Освен това, бих искал да попитам какви са слабите места на Е90 320Д(освен турбо)?
Благодаря предварително.
- stankata777
- ентусиаст
-
exc написа:Някой би ли споделил мнение за това:
Благодаря предварително.
Колата е италианка,км са минимум 150к над обявените - старт стоп бутона е изтъркан + сменена топка на ск.лост!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- sapio
- младши ентусиаст
-
stankata777 написа: Колата е италианка,км са минимум 150к над обявените - старт стоп бутона е изтъркан + сменена топка на ск.лост!
..и изписано съобщение на навигацията за Неизправност в системата за задържане, каквото и да означава това.