Бързи въпроси и отговори

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Re: Бързи въпроси и отговори

Мнение от Taruno » 11 Окт 2016, 15:19

(h)aman написа:Колеги, този ДПФ има ли шанс да възкръсне ? Понеже предишния собственик не беше чувал за ДПФ, а грешка на таблото не дава, но има грешка за 2 изгорели свещи и явно поради това не е правил регенерации. Като я закача ми изкарва грешка за запушен ДПФ 480А Particulate filter system, bank1 и 4D00 Exhaust backpressure sensor, bank 1 . Последно е направила регенерация преди 2000км, когато карах продължително извънградско. Преди това не знам, понеже я имам от няколко седмици. Сега съм взел свещи, тези дни ще ги сменя, ако не е от релето де, после ще го мъча с регенерации, но все пак има ли изобщо надежда? В една от грешките беше ми дало Ash mass 4g Soot mass 29g. Другия вариант е да му бия шута+лек ремап и да ме анатемосват в другата тема за "мръсните коли" :lol:

Тоя ДПФ ще ти взриви турбото ако продължаваш да караш така.

Имаш два варианта, тъй като ash mass е малко може да се оправи с няколко поредни принудителни регенерации.
Аз препоръчвам 1ва механично чистене да свалиш налягането, че в момента го прескачаш с много особено на cutoff.

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 11 Окт 2016, 15:42

Taruno написа:
(h)aman написа:Колеги, този ДПФ има ли шанс да възкръсне ? Понеже предишния собственик не беше чувал за ДПФ, а грешка на таблото не дава, но има грешка за 2 изгорели свещи и явно поради това не е правил регенерации. Като я закача ми изкарва грешка за запушен ДПФ 480А Particulate filter system, bank1 и 4D00 Exhaust backpressure sensor, bank 1 . Последно е направила регенерация преди 2000км, когато карах продължително извънградско. Преди това не знам, понеже я имам от няколко седмици. Сега съм взел свещи, тези дни ще ги сменя, ако не е от релето де, после ще го мъча с регенерации, но все пак има ли изобщо надежда? В една от грешките беше ми дало Ash mass 4g Soot mass 29g. Другия вариант е да му бия шута+лек ремап и да ме анатемосват в другата тема за "мръсните коли" :lol:

Имаш два варианта, тъй като ash mass е малко може да се оправи с няколко поредни принудителни регенерации.
Аз препоръчвам 1ва механично чистене да свалиш налягането, че в момента го прескачаш с много особено на cutoff.

Сега отивам да сменя свещите, надявам се да не е релето, че да мога да пусна принудителна регенерация, защото сега не иска. Лошото е, че е ХД и май е голям филм свалянето на филтъра доколкото четох, свалял се моста и тн...

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 11 Окт 2016, 15:52

(h)aman написа:
Taruno написа:

Сега отивам да сменя свещите, надявам се да не е релето, че да мога да пусна принудителна регенерация, защото сега не иска. Лошото е, че е ХД и май е голям филм свалянето на филтъра доколкото четох, свалял се моста и тн...

не е чак такъв с кадърен майстор се вади без особена интервенция.

ентусиаст
Аватар
Кара: 2015 F31 LCI 320dA

Мнение от Satanism » 11 Окт 2016, 16:24

4D00 Exhaust backpressure sensor, bank 1 :nono: :nono: :nono:
Май няма да минеш само с едно реле.И най-вероятно свещите ти не са проблема, а ей тва тук..

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 11 Окт 2016, 16:42

Satanism написа:4D00 Exhaust backpressure sensor, bank 1 :nono: :nono: :nono:
Май няма да минеш само с едно реле.И най-вероятно свещите ти не са проблема, а ей тва тук..

И си прав,при такива стойности колата няма как да върви, просто сензора е за смяна.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: F32 //M sport

Мнение от (h)aman » 11 Окт 2016, 19:45

awful написа:
Satanism написа:4D00 Exhaust backpressure sensor, bank 1 :nono: :nono: :nono:

И си прав,при такива стойности колата няма как да върви, просто сензора е за смяна.

13627789219 За този сензор ли става въпрос? Уж работи коректно, защото сега като пуснах принудителна регенерация, налягането падна на свободен ход на 24-25, след това я оставих на място да работи, темп. на газовете падна и регенерацията спря, съответно налягането се качи на 55-56, точно както пише в сервизната информация на Иста /по време на регенерация налягането пада/. Тогава какъв му е проблема на този сензор?

ентусиаст
Аватар
Кара: VOLVO XC60 2016 Feiclift D3

Мнение от Демирев » 11 Окт 2016, 21:50

kvasilev76 написа:Не съм на 100% сигурен но мисля че този мотор е за Англия.Като го напишеш в гугъл и излизат само обратни :shock:

Тенкююю :D

Аз се чудя защо и искат едва 16 000 лв. на тази черна фейслифтова красавица и то с ляв волан...въпреки че е с най-малкия дизел...цената е много добра......а тя обръщана. :twisted:

Ама пълно щастие няма.

В крайна смятка някой друг налял 2000 лв. в обръщане на волана....чиста работа...е не много де :lol: :lol:
Borymeckata написа:БМВ къща разваля... Момата е казала: "Или аз, или желазарията!"

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 11 Окт 2016, 22:34

Колеги,
e90 LCI, CIC навигация, USB х 2, AUX, връзвам си телефона през BT и говоря през колоните и вградения микрофон. Това не е голямо постижение.. :lol:
Въпросът ми е: Мога ли да си пускам музика от телефона/youtube и да си ги слушам в колата чрез BT?
Тойотите могат. За БМВ търсих и не намирам нищо конкретно...
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 11 Окт 2016, 22:37

Bexim написа:Колеги,
e90 LCI, CIC навигация, USB х 2, AUX, връзвам си телефона през BT и говоря през колоните и вградения микрофон. Това не е голямо постижение.. :lol:
Въпросът ми е: Мога ли да си пускам музика от телефона/youtube и да си ги слушам в колата чрез BT?
Тойотите могат. За БМВ търсих и не намирам нищо конкретно...

НЕ

старши ентусиаст
Аватар
Кара: G20, F82

Мнение от Bexim » 11 Окт 2016, 22:39

Доста тъпо.. Окс, приключена тема. Благодарско! :-)

Sent from my iPhone using Tapatalk
FREE SPIRIT
``He who shall be last shall be sideways and smiling...`` J. Clarkson
ex: e30 318is, e46 330d, e36 328i M, e46 316i, e90 320d, e34 ///M5, e46 330ci SMG M, e90 LCI 325i M, f30 328i, e92 ///M3 6MT

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 12 Окт 2016, 8:13

Bexim написа:Доста тъпо.. Окс, приключена тема. Благодарско! :-)

Не е така бмв имат опция за media streaming, ако е поръчана тази екстра. Има я при. ССС и при CIC
https://www.youtube.com/watch?v=U5q7vjbA0Hg

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F90 M5

Мнение от maikooo » 12 Окт 2016, 8:50

Демирев написа:
kvasilev76 написа:Не съм на 100% сигурен но мисля че този мотор е за Англия.Като го напишеш в гугъл и излизат само обратни :shock:

Тенкююю :D

Аз се чудя защо и искат едва 16 000 лв. на тази черна фейслифтова красавица и то с ляв волан...въпреки че е с най-малкия дизел...цената е много добра......а тя обръщана. :twisted:

Ама пълно щастие няма.

В крайна смятка някой друг налял 2000 лв. в обръщане на волана....чиста работа...е не много де :lol: :lol:

Как стигнахте до този извод? :dunno: 316д има колкото искаш с ляв волан, а специално тази във Варна е купувана нова от България, за какво обръщане говориш :dunno:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 12 Окт 2016, 8:55

Taruno написа:

Не е така бмв имат опция за media streaming, ако е поръчана тази екстра. Има я при. ССС и при CIC

CCC не поддържа A2DP протокол,който ако не се лъжа излиза около 2006 год а CCC е преди това,функцията може да я има само в CIC.Не бъркайте хората,така че всичко се поддържа от CCC - тя е много ограничена.

Отделно Bexim пробвай нещо такова - https://www.amazon.com/gp/product/B0059M4G9K/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A2N2XU9MDOANQ2&tag=viglink20339-20

Мен лично ме дразни ,че CCC не поддържа камера ама нали..някой беше споменал,че е възможно без да се купува прмерно xcarlink което е супер но е само 500лв,което директно отива към ъпгрейд на CIC
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Окт 2016, 9:11

Gqbriel написа:
Taruno написа:

CCC не поддържа A2DP протокол,който ако не се лъжа излиза около 2006 год а CCC е преди това,функцията може да я има само в CIC.Не бъркайте хората,така че всичко се поддържа от CCC - тя е много ограничена.

Отделно Bexim пробвай нещо такова - https://www.amazon.com/gp/product/B0059M4G9K/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=A2N2XU9MDOANQ2&tag=viglink20339-20

Мен лично ме дразни ,че CCC не поддържа камера ама нали..някой беше споменал,че е възможно без да се купува прмерно xcarlink което е супер но е само 500лв,което директно отива към ъпгрейд на CIC

Многократно коментирано, има начин да се слуша музика през Bluetooth дори и на ЦЦЦ без допълнителни инвестиции. Купува се/ пише се (елементарна програмка за Андроид/ за iOS по-тегаво), емулира се обаждане и по него тръгва музиката. Естествено може да си представите какво ще е качеството :mhihi: . За ЦИЦ все си мисля, че трябва да имаш COMBOX и някак си съм сигурен, че ако го имаше колегата, въобще нямаше да задава въпроса, затова и отговорих, че няма начин без допълнителна инвестицийка, която според мен е неоправдана. Аз си цъкам през месец едно презаписваемо CD/DVD, за да мога да си сменям и избирам песните през волана. А тея receiver-ите с AUX :no:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Taruno » 12 Окт 2016, 9:21

Gqbriel написа:
Taruno написа:

Moже и да бъркам, но в книжката ми има bluetooth streaming (optional extra) а съм с CCC, Поддържа колега просто се изисква snap-in адаптер май та като гледам не е толкова безжично ахаххахаха, защото snap-in адаптера се закача през USB протокол.

In addition to already existing telephone equipment (special options SA 633 or SA 644) and the USB audio interface (special option SA 6FL), the extended connectivity of the music player in the mobile phone (special option SA 6NF) can also be used in nearly all series for selected mobile devices with the aid of a matching USB snap-in adapter for accessing the music data stored on the phone.
Equipped with the matching USB snap-in adapter for your mobile device, you thus meet all the conditions for using your mobile device with both the hands-free and audio reproduction functions at the same time.

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93