e90 - Разход на гориво
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
e90 - Разход на гориво
Аз мисля, че до изключването на пистолета беше точно 62 литра. БТВ зареждате ли винаги догоре? Аз в градски цикъл зареждам на резерва 8 литра макс още 30-35 литра...Gqbriel написа:bai_ILIA написа:имам следния въпрос понеже наистина незнам и на различните места дават различни стойности - резвервоара колко литра събира до гърба? 61 или 63 говорим за абсолютния макс. Мен лично ми идва малък и ме дразни, но все пак е 3-а серия...
На max си над 63лтр...около 66/7
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: e90 - Разход на гориво
dextuar написа:Аз мисля, че до изключването на пистолета беше точно 62 литра. БТВ зареждате ли винаги догоре? Аз в градски цикъл зареждам на резерва 8 литра макс още 30-35 литра...Gqbriel написа:bai_ILIA написа:имам следния въпрос понеже наистина незнам и на различните места дават различни стойности - резвервоара колко литра събира до гърба? 61 или 63 говорим за абсолютния макс. Мен лично ми идва малък и ме дразни, но все пак е 3-а серия...
На max си над 63лтр...около 66/7
Изкл на пистолета не вианги е критерии,като знам как някои изключват малко по-рано,но абсолютно до горе мисля са 66/7 нещо такова ми се върти...а резервата се кодира кога да светне,иначе аз зареждам горе долу толкова на 10-а лтр като светне,освен ако не съм минал преди това малко и налея..
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
e90 - Разход на гориво
Точно така, затова съм пояснил, че моята резерва е кодирана на 8л. Но въпросът е, когато карате градско, пълните ли до горе? За извънградско е горе-долу ясно.
- zlatko_87
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E91 320d 163kc 2006г
Аз лично гледам винаги да прелее от гърловината така си гледам разхода винаги, наложил съм си мисълта че половината като свърше вече е в резерваа и доливам.
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
e90 - Разход на гориво
На мен ми се струва излишно да разнасям едни 30 кг отгоре излишно тегло 

30 кила са нищо, аз лично карам постоянно с пълен резервоар и рядко падам под средата.
- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Аз всеки път я пълня до горе и карам докато светне лампата и до горе събира 52-53л.
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят Redmi Note 3 с помощта на Tapatalk

- kvasilev76
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е91 163PS 160,8кс 2006
- Мечтае да кара: Ф10
Все ме е страх да не засмучи някоя гняс и под ¼ не я оставям.Не мисля че 40литра ще затруднят колата.А и най-близката ми бензиностанция с хубава нафта е на 10км от къщи,та принципно е все пълна
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Поради спецификата на повечето ми пътувания, съм карал и пред изгасване....повече от 61.74л не съм успявал да вкарам, като калникът ми е видял доста нафта....
- vvasilev1
- старши ентусиаст
-
- Кара: 318td compact '03
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: с две порти
Gqbriel написа:b00st написа:Мотора тежи най-много. Другото, което тежи е ако е xDrive и автомат съответно. Демек, 6 цил мотор + xDrive + автомат е някъде най-тежкия представител.
Ето затова искам да претегля моята...само незнам къде и колко струва,чисто информативно за мен си,дали е колкото на талон,защото на талон сякаш хич не ми е тежка спрямо предния модел..
Във всяко едно село кооперацията или арендатора има кантар. Даваш една кола/бира и готово.
Изпратено от моят F3111 с помощта на Tapatalk
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Пунктовете за ГТП с тестер за амортесьори също могат да мерят теглото и разпределението му по оси. Но се отклоняваме от темата.
Never mistake motion for action...
- mopasan
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm
Leon написа:Пунктовете за ГТП с тестер за амортесьори също могат да мерят теглото и разпределението му по оси. Но се отклоняваме от темата.
Tочно на такъв ГТП бях преди седмица: 320D М47 седан ръчка, половин резервоар, патерица с крик, компресор и други боклуци в багажника; Водач към 75-80кг :
предна ос: 777кг ; задна ос: 764кг ; общо: 1541кг
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Ако си спомням добре, моята беше около +100 на ос....
dextuar написа:На мен ми се струва излишно да разнасям едни 30 кг отгоре излишно тегло

- Dextuar
- старши ентусиаст
-
(h)aman написа:dextuar написа:На мен ми се струва излишно да разнасям едни 30 кг отгоре излишно тегло
Ако всички разсъждаваха като теб, сигурно нямаше да има хора с наднормено тегло..
![]()
Мани, че имам едни 25 кила да свалям