Run-flat или обикновени гуми?
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
Re: Run-flat или обикновенни гуми?
bELiAr написа:А някой забелязал ли е +1-2 литра/100 разход градско с рън-флата :?
Нека да поясня малко... Когато говорим за разход на гориво, то трябва задължително да казваме "при равни други условия"... Когато правим сравнение, то задължително също трябва да правим уточнение "кого" с "кого" сравняваме... От скоро на европейския пазар има стикер на гумите, който обозначава ШУМ, ИКОНОМИЧНОСТ и ФАКТОР НА СЦЕПЛЕНИЕ ПРИ МОКРИ УСЛОВИЯ...Така че ако сравняваме 2 гуми (runflat и non-runflat), то трябва да казваме за кои точно става дума...И за да подкрепя съмненията - то бих казал, че автомобила ще даде разлика в разхода...До колко обаче ще бъде усетена от борд-компа и водача - това е друг въпрос...
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Точно в тези лепенки се вглеждах преди няколко дни и всички рънфлет гуми са с по-лоша икономия, като сравнявах Конти Спорт контакт 5, Бриджстон потенца и Дънлоп Спорт РТ с един и същи скоростен индекс. Аз лично не съм забелязал по-висок разход заради гуми, но и съм карал малко с рънфлети. Разликата в теглото е няма и 20кг. за цялата кола, не вярвам от това да вдига разхода, единствено съпротивлението при търкаляне. Което ми се струва валидно, тъй като Efficient dynamics версиите на БМВ са със стандартни гуми, а не с рънфлет.
Never mistake motion for action...
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F31 Sport Line
- Мечтае да кара: 458 Italia
С други думи, мита че РФТ е мега шумна и друсаща, избледнява все повече и повече? Мен повече ме притеснява дурсането от колкото шума, но ще поживеем, ще видим. Бяха ме наплащили за РФТ-то, че разбивало окачването и се бях притеснил леко, въпреки да не ми се вярваше.
VICTORIA CONCORDIA CRESCIT
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Jorata написа:С други думи, мита че РФТ е мега шумна и друсаща, избледнява все повече и повече? Мен повече ме притеснява дурсането от колкото шума, но ще поживеем, ще видим. Бяха ме наплащили за РФТ-то, че разбивало окачването и се бях притеснил леко, въпреки да не ми се вярваше.
Има разлика от 17 РФТ и 19 РФТ
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- cww
- Д-р Хаос
-
- Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)
Също има значение дали са монтирани на Insignia или на Е9Х.
Няма как продукти, които серийно БМВ монтира на голяма част от автомибилите си, да са вредни за друг възел или агрегат от същия този автомобил.

Няма как продукти, които серийно БМВ монтира на голяма част от автомибилите си, да са вредни за друг възел или агрегат от същия този автомобил.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD
- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
cww написа:Също има значение дали са монтирани на Insignia или на Е9Х.![]()
Мисля, че по-точно не може да се каже

Въпреки, че за 19ките...не смятам да слагам рънфлат

- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
Грешката е моя. Говорим за 17-ки на F31.
- TurboDieselComby
- младши ентусиаст
-
- Кара: F31 320d Sport Line
Е аз съм точно с 17ки RFT на F31, но съм с адаптивното окачване и не мога да кажа че друса.
- Jorata
- кандидат ентусиаст
-
Под адаптивно окачване имаш предвид Sport Line версията или отделно допълнително окачване? Аз не съм сигурен дали настройките (Еко-про, Комфорт, Спорт и Спорт+) влияят на окачването по някакъв начин. 

- stocky
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E82, E83, E92, F02
- Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
- Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.
Щом има Спорт+ опция, значи има промяна и в окачването - така ми обясниха в Камор.
Dimitroff написа:cww написа:Също има значение дали са монтирани на Insignia или на Е9Х.![]()
Мисля, че по-точно не може да се каже![]()
Все тая в каква кола е монтирана гумата.
За мен това си е вредно.
За съжаление се набутах със зимните рънфлатки и съжалявам.
Определено се усеща разлика в ударите, които колата понася. И то осезаемо. Щом има такава разлика, значи има и вреда. Друг е въпроса дали вредата е голяма или е незначителна, ама я има.
Трябва да си богат, за да караш BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
Трябва да си много богат, за да караш старо BMW!
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
JTD написа:Dimitroff написа:cww написа:Също има значение дали са монтирани на Insignia или на Е9Х.![]()
Мисля, че по-точно не може да се каже![]()
Все тая в каква кола е монтирана гумата.
За мен това си е вредно.
За съжаление се набутах със зимните рънфлатки и съжалявам.
Определено се усеща разлика в ударите, които колата понася. И то осезаемо. Щом има такава разлика, значи има и вреда. Друг е въпроса дали вредата е голяма или е незначителна, ама я има.
Аз пък се ядосвам, че се набутах със зимни non-рънфлатки и сега при всеки по-дълъг курс, мятам една от летните си рънфлатки в багажника и се моля да имам късмет да не спукам някъде... При всички положения ще трябва да сменям летните и в никакъв случай няма да сгреша с обикновените - на колата ми мога да слагам рънфлат и ще слагам, защото това е екстра от която не бих се лишил...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- The^Maniac
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E90 330d
Аз от две седмици карам Е90. Взех го със зимни run-flat към края на живота си. Колата е доста шумна при движение. Сякаш има 4 лагера за смяна. Карах я на сервиз и ми казаха, че всичко е наред по колата и шумът е от гумите, веднага да съм ги махал тия гадни гуми
.
Вие усещате ли голяма разлика в шума от обикновените гуми? Ако наистина шума, който имам е от гумите това значи, че run-flat са ужасни.....

Вие усещате ли голяма разлика в шума от обикновените гуми? Ако наистина шума, който имам е от гумите това значи, че run-flat са ужасни.....
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Аз не съм усетил такава голяма разлика в шума м/у рън и не рънфлети. Даже зимните ми рънфлети са по-тихи от летните, на 3 сезона..
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
The^Maniac написа:Аз от две седмици карам Е90. Взех го със зимни run-flat към края на живота си. Колата е доста шумна при движение. Сякаш има 4 лагера за смяна. Карах я на сервиз и ми казаха, че всичко е наред по колата и шумът е от гумите, веднага да съм ги махал тия гадни гуми.
Ужасни са,да!Особено като са на 5-8год и н-брой км.Ако беше си направил труда да прочетеш темата,щеше да го знаеш и нямаше да пишеш глупости.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue