Бързи въпроси и отговори
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
- Dextuar
- старши ентусиаст
-
- Детайли за колата: 440i
Re: Бързи въпроси и отговори
Колеги, намерих напълно случайно клипче в интернет на човек пак с Е90, 320д флийт със същия ремап като моя и най-важното, и неговото Е90 е черно!
Има на 100% същия проблем като моя, гарантирано!
Та забелязах, че на 5-та скорост колата не може да вдигне повече от 4000 оборота, а на 6-та повече от 3700, което донякъде обяснява защо и не може да мине 200 или по-скоро защо толкова трудно едвам ги минава. Остава въпросът защо не може. На всички останали предавки се реже до прекъсвач. Първият клип живите данни за на air mass system, втория на rail pressure. Скоростта е по ГПС, но на 90% се доближава до километража. Топ скоростта по километраж е 210, по ГПС - 205.
Air mass system - https://drive.google.com/file/d/0BywoFg ... sp=sharing
Rail pressure - https://drive.google.com/file/d/0BywoFg ... sp=sharing
Надявам се някой да може да помогне!

Та забелязах, че на 5-та скорост колата не може да вдигне повече от 4000 оборота, а на 6-та повече от 3700, което донякъде обяснява защо и не може да мине 200 или по-скоро защо толкова трудно едвам ги минава. Остава въпросът защо не може. На всички останали предавки се реже до прекъсвач. Първият клип живите данни за на air mass system, втория на rail pressure. Скоростта е по ГПС, но на 90% се доближава до километража. Топ скоростта по километраж е 210, по ГПС - 205.
Air mass system - https://drive.google.com/file/d/0BywoFg ... sp=sharing
Rail pressure - https://drive.google.com/file/d/0BywoFg ... sp=sharing
Надявам се някой да може да помогне!

- vld
- Старши ентусиаст
-
- Кара: F11 535d, E84 2.3d
Явно някъде има някое заклинание в картата, трябва да се намери и да се коментира
Компа ако не се лъжа е еднакъв на двете модификации, можеш да пробваш да налееш софтуер от 163кс. после да и промениш картата.
Ти при богомил ли го прави мапа в годеч?
Що не попиташ вр перформансите дали незнаят нещо по въпроса, те са по в час с БМВ-тата, докато в годеч са по запознати с ВАГ групата.
Лъчо също вероятно ще може да помогне, сещам се и за други варианти....

Компа ако не се лъжа е еднакъв на двете модификации, можеш да пробваш да налееш софтуер от 163кс. после да и промениш картата.
Ти при богомил ли го прави мапа в годеч?
Що не попиташ вр перформансите дали незнаят нещо по въпроса, те са по в час с БМВ-тата, докато в годеч са по запознати с ВАГ групата.
Лъчо също вероятно ще може да помогне, сещам се и за други варианти....

- v88z
- Потребител
-
- Кара: 325i e90
- Мечтае да кара: Служебно BMW
Колеги малко помощ, колата е е90 325 бензин от 2005 има ли от значение при retrofit cruise control от каква кола да се търси? Вече два слагам кодират се и не работят.
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
v88z написа:Колеги малко помощ, колата е е90 325 бензин от 2005 има ли от значение при retrofit cruise control от каква кола да се търси? Вече два слагам кодират се и не работят.
Има значение да се кодира правилно, за 325 Dynamic cruise control виж 1 страница по-рано е писано.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
v88z написа:Колеги малко помощ, колата е е90 325 бензин от 2005 има ли от значение при retrofit cruise control от каква кола да се търси? Вече два слагам кодират се и не работят.
Добре де на минала страница го обяснихме, ако е 4ри цил трябва от кола 4, акое 6 - 6, и се кодират различни неща
- v88z
- Потребител
-
Така и направих както пише за мен от 6 ц. взех темпомата от 330и (или поне от това ми казаха, че е) и пак не тръгва. Единствената разлика е че този е от феиса с динамичен кк. Къде може да е проблема?
- sincheto
- кандидат ентусиаст
-
v88z написа:Така и направих както пише за мен от 6 ц. взех темпомата от 330и (или поне от това ми казаха, че е) и пак не тръгва. Единствената разлика е че този е от феиса с динамичен кк. Къде може да е проблема?
Ти сериозен ли си? Я пак прочети по-горе, няма смисъл да се повтаряме...
Изведнъж bluetooth-a спря да работи. Не открива никакви телефони, както и те него. До вчера си работеше без проблем. Някакви идеи, или модула е заминал?
- v88z
- Потребител
-
sincheto написа:v88z написа:Така и направих както пише за мен от 6 ц. взех темпомата от 330и (или поне от това ми казаха, че е) и пак не тръгва. Единствената разлика е че този е от феиса с динамичен кк. Къде може да е проблема?
Ти сериозен ли си? Я пак прочети по-горе, няма смисъл да се повтаряме...
Прочетох и не разбрах какво да правя, можели ли да тръгне при мен този, или да търся друг? И другия вариант ако оставя този и взема и модул са динамичен кк, ще се получи ли?
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
КОлега, прочети пак, защото май пак не си разбрал, какво е динамичен и какво-активен круз...
- v88z
- Потребител
-
Satanism написа:КОлега, прочети пак, защото май пак не си разбрал, какво е динамичен и какво-активен круз...
540A прост круз контрол
S541A активен круз контрол-с дистанция
S544A динамичен круз конторл - със спирачна функция.
За 541 трябва радар, за 544 трябват 6цил...
С две думи аз искам да направя първия вариант, 540A прост круз контро, за S544A до колкото разбрах трябват и допълнителни неща които аз нямам.
- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 320d, F21 120xd
Здравейте колеги, вчера свалих ЕГР-а и го почистих, проблема сега е, че когато тръгнах днес колата нямаше мощност. Какво може да е станало?
Да не затваря плътно и така налягането от турбото отива в генерацията.Имаше и някава мембрана която се прецаква ако се намокри.
Виж някой вакум да не би да не е закачен.
Махни маркуча влизащ в дросела и надникни и виж дали ев затворено положение.Пробвай и дали се движи "мазно" буталото н егр-а
Виж някой вакум да не би да не е закачен.
Махни маркуча влизащ в дросела и надникни и виж дали ев затворено положение.Пробвай и дали се движи "мазно" буталото н егр-а
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
не си закачил голямата черна тръба към ЕГР-а, с една метална скоба се закрепва 

- dmblagoev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: F34 320d, F21 120xd
bmw_machine написа:не си закачил голямата черна тръба към ЕГР-а, с една метална скоба се закрепва
Мамка му, колко съм тъп.........БЛАГОДАРЯ ТИ