Питане за смяна на фабрични габарити с LED (е90-2006)

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Re: Питане за смяна на фабрични габарити с LED (е90-2006)

Мнение от hus0 » 11 Авг 2016, 17:19

Само крушки са лед бели. Фаровете са преди фейса с оригиналните му рингове
Изображение

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Авг 2016, 9:13

То в облачно и мрачно време се виждат перфектно, ама като пекне лятното слънце през деня :wave:

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 12 Авг 2016, 9:41

vixx написа:
dextuar написа:Моите са без баласти и двете. С кодиране пробвах на макс и пак не става са се карам през деня. Просто ринга не е направен за това.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Така е, но пак да си кажа, че допълнително се влошава ефекта от факта, че изобщо повече от 2-3 вата на диод не се продава. Това , че пише 20,30 и нагоре си е типично в реда на китайщината, ама не са по толкова.

Относно дали горят бързо ксеноните, не знам. Аз това го приемам за просто крушка и не съм го мислил много, като изгори ще го сменя, майната му.

Някой нагоре писа за това, че бяло не е готино, ама аз не съм съгласен, защото колата ми е цялата черна, има си амбиент пакета с ЛЕД светлините под дръжките на вратите, има си оригиналния ЛЕД отзад на номера (като не съм сигурен дали не е част от тоя амбиент пакет) и като се сложат бели диоди на ринговете, колата си стои много прилично и изобщо по нищо не изглежда като някаква тунингована играчка.
Ама е факт, че жълтите лампи на ринговете се виждат повече от белите през деня. Не , че светят повече, ама поне се вижда. Белите така потъват във фара на директно слънце, че няма шанс да ги ползваш.
За дългите на процент наисина не знам какво си мисля. Не ми харесва. А и не виждам много смисъл да се прави, освен ако не е за да се запазят по-дълго ксеноните, което както вече казах, аз лично не съм се занимавал много да го мисля.

Колега с ксенона не е проблема в смяната на крушката, проблем е че нагаря рефлектора и ако го ползваш постоянно и нови крушки да сложиш, фара свети като свещ.
Ремонта е доста занимателен и трудоемък, сваляне на фаровете отваряне, подновяване на покритието и тн.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 12 Авг 2016, 9:45

vld написа:
vixx написа:
dextuar написа:Моите са без баласти и двете. С кодиране пробвах на макс и пак не става са се карам през деня. Просто ринга не е направен за това.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Така е, но пак да си кажа, че допълнително се влошава ефекта от факта, че изобщо повече от 2-3 вата на диод не се продава. Това , че пише 20,30 и нагоре си е типично в реда на китайщината, ама не са по толкова.

Относно дали горят бързо ксеноните, не знам. Аз това го приемам за просто крушка и не съм го мислил много, като изгори ще го сменя, майната му.

Някой нагоре писа за това, че бяло не е готино, ама аз не съм съгласен, защото колата ми е цялата черна, има си амбиент пакета с ЛЕД светлините под дръжките на вратите, има си оригиналния ЛЕД отзад на номера (като не съм сигурен дали не е част от тоя амбиент пакет) и като се сложат бели диоди на ринговете, колата си стои много прилично и изобщо по нищо не изглежда като някаква тунингована играчка.
Ама е факт, че жълтите лампи на ринговете се виждат повече от белите през деня. Не , че светят повече, ама поне се вижда. Белите така потъват във фара на директно слънце, че няма шанс да ги ползваш.
За дългите на процент наисина не знам какво си мисля. Не ми харесва. А и не виждам много смисъл да се прави, освен ако не е за да се запазят по-дълго ксеноните, което както вече казах, аз лично не съм се занимавал много да го мисля.

Колега с ксенона не е проблема в смяната на крушката, проблем е че нагаря рефлектора и ако го ползваш постоянно и нови крушки да сложиш, фара свети като свещ.
Ремонта е доста занимателен и трудоемък, сваляне на фаровете отваряне, подновяване на покритието и тн.

Да, като купих колата минах през тази процедура. Дори от постоянното светене на габаритите отзад, едната крушка беше разтопила част от стопа.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Авг 2016, 11:50

Да не говорим за цифрите като замине някой баласт ;)
Never mistake motion for action...

Аватар
Кара: E90 335D LCI

Мнение от misho968 » 12 Авг 2016, 13:55

hus0 написа:Само крушки са лед бели. Фаровете са преди фейса с оригиналните му рингове

Имаш ЛС :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '07 E91 320dA M47
Детайли за колата: УНИКАТ!!1

Мнение от bmw_machine » 12 Авг 2016, 13:55

Предложете някакви квалитетни лед крушки за ринговете? Тия китайските само отбиват номера :dunno:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 12 Авг 2016, 14:13

Те пна фаровете преди фейса всички крушки светят така. Прочетете малко темата.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 12 Авг 2016, 14:15

Добре де, аз едно не разбрах. Хората преди фейса, които карат на габарити, имате ли проблеми с полицията? Защото ако няма, почвам и аз така...

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 12 Авг 2016, 14:23

Е ще имаш 100%, щото не се вижда, че свети нещо през деня, нито отговаря на евро стандарт за DRL това. То има определени лумени, с които трябва да свети.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 12 Авг 2016, 14:26

b00st написа:Е ще имаш 100%, щото не се вижда, че свети нещо през деня, нито отговаря на евро стандарт за DRL това. То има определени лумени, с които трябва да свети.

И аз така предполагам, затова и си карам с дългите на %. Но ми е интересно от колегите първа ръка информация как е положението...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 LCI 523i

Мнение от Dani Dupeto » 12 Авг 2016, 16:16

Почти през цялото време карам на ксенон :confused:
Смених крушките с лед /китайче/, след месец и половина изгоря едната. Поръчах от OLX за 50 лв. след няма и месец изгоря пак едната. След разговор с продавача ми беше обяснено, че срещу 20 лв. ще ми продаде 1 бр. Нервирах се. И понеже от простотия бях изхвърлил старите фасунки /оригинални/, купих от ударена кола за 60 лв. други оригинални и си ги монтирах.
Дори и с ЛЕД преди фейса през деня си е риск за фиш!
Много нерви изхабих!
Повече китайски боклуци не слагам!
Изображение

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Авг 2016, 20:43

Оптималното решение е дневни с присветкащата част на фаровете (малките рефлектори). Крушките са Н7, можете да сложите жълти или бели, според цвета на ринговете. Моята кола е червена и фабричните рингове + жълти дневни стоят супер. На студените цветове коли (каквито са повечето Е90 по улиците) бели рингове пасват по-добре, вярно е.
Never mistake motion for action...

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 13 Авг 2016, 15:58

@vld колега, това не го знаех. Мерси за информацията :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 320d

Мнение от vixx » 13 Авг 2016, 16:06

dextuar написа:
b00st написа:Е ще имаш 100%, щото не се вижда, че свети нещо през деня, нито отговаря на евро стандарт за DRL това. То има определени лумени, с които трябва да свети.

И аз така предполагам, затова и си карам с дългите на %. Но ми е интересно от колегите първа ръка информация как е положението...

Мен веднъж тръгнаха да ме спират, ама в тоя момент минах през някаква неравност и явно им проблеснаха ринговете, и се отказаха.
Ако не пече директно слънце, става за каране, не се заяждат. А малко да е по-сумрачно и вече направо си светят мъжката.
Аз реално след тоя случай реших да си карам винаги на ксенони, ама сега след коментара за това какво се случва с рефлекторите, май просто ще ги редувам с ринговете, когато слънцето позволява (без на магистралата ,де, там ако имах фарове на тавана щях и тях да ги пускам).

ПредишнаСледваща

Назад към E90/E91/E92/E93