Притрисане сутрин Е90 320д 2005г!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Притрисане сутрин Е90 320д 2005г!
Здравейте колеги, след като застудя сутрин при палене колата притриса за секунди и се оправя. Свещите са сменени преди една година, дюзите са със сменени разпръсквачи и проверени на стенд, всички са добре.Релето на свещите е чисто ново Беру, сменен е и плюсовия кабел на релето.Всичко е чисто ново и притриса. Компресията е мерена и е 27 навсякъде.
Вчера сутринта я вързах с бимертуул и прикачвам снимките.На студено дюзите на 3-ти и 4-ти цилиндър са в -1.2 примерно, а на първи компенсира 3-та и 4-та и коригира в +2.0
Като спаднат 3-та и 4-та дюза, веднага пада и първа!
Прилагам снимки да се видят корекциите от студена до загрята кола.
Дали има проблем с дюза или свещ, моля някой да ме насочи какво да проверя?Колата няма никакви записани грешки.
Вчера сутринта я вързах с бимертуул и прикачвам снимките.На студено дюзите на 3-ти и 4-ти цилиндър са в -1.2 примерно, а на първи компенсира 3-та и 4-та и коригира в +2.0
Като спаднат 3-та и 4-та дюза, веднага пада и първа!
Прилагам снимки да се видят корекциите от студена до загрята кола.
Дали има проблем с дюза или свещ, моля някой да ме насочи какво да проверя?Колата няма никакви записани грешки.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Re: Притрисане сутрин Е90 320д 2005г!
Аз преди месец- два смених свещ, която е на една година. Така, че.....моята беше Бош. Сега сложих Беру да видя и тя какъв боХлук е, но.....
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
ceco_kd написа:Аз преди месец- два смених свещ, която е на една година. Така, че.....моята беше Бош. Сега сложих Беру да видя и тя какъв боХлук е, но.....
Беше ли ти излезнала грешка или просто си я смени превантивно?
При мен примерно днес при 5 градуса сутринта нямаше никакво притрисане, явно това се случва при по-студено време под нулата!
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Клемите на кабела за релето правят проблем, понеже леко нагарят. Измъкваш конектора, и с едно памучно тампонче натопено в течност от контактен спрей, ги натъркваш да се позачистят. Но не го оливай с течност.
При мен се оправи, след като майсторите ме караха да купя второ реле , за има няма 3 години и се усъмних. Нищо му нямаше на старото реле...
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
При мен се оправи, след като майсторите ме караха да купя второ реле , за има няма 3 години и се усъмних. Нищо му нямаше на старото реле...
SpeedyMan написа:Клемите на кабела за релето правят проблем, понеже леко нагарят. Измъкваш конектора, и с едно памучно тампонче натопено в течност от контактен спрей, ги натъркваш да се позачистят. Но не го оливай с течност.
А в този случай имал ли си записана грешка за релето?
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Дава 5 грешки, за релето, и 4те свещи. За 6 цилиндъра 7 грешки.
[quote="SpeedyMan"]Дава 5 грешки, за релето, и 4те свещи. За 6 цилиндъра 7 грешки.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk[/quote
Хубаво е, че при теб се е проявило със записване на грешки, но при мен няма никакви записани грешки и вече се чудя какво да проверя.Все се надявам да излезе някаква грешка за да ме насочи, но засега няма никаква такава!
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk[/quote
Хубаво е, че при теб се е проявило със записване на грешки, но при мен няма никакви записани грешки и вече се чудя какво да проверя.Все се надявам да излезе някаква грешка за да ме насочи, но засега няма никаква такава!
Преди два дни сложих оригиналната добавка на бмв за подобряване на дизела, за да проверя да не е горивото проблема, но и с нея се забелязва притрисане сутрин, няма никакъв положителен ефект!
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Откъде зареждаш дизел?
turbonetic написа:Откъде зареждаш дизел?
Зареждам от Лукойл обикновена нафта.
- turbonetic
- ентусиаст
-
Защо,не пробваш първо с друга нафта ,и чак тогава да търсиш проблема.Пробвай шел,ромпетрол
turbonetic написа:Защо,не пробваш първо с друга нафта ,и чак тогава да търсиш проблема.Пробвай шел,ромпетрол
Ще пробвам и този вариант, дано да има положителн ефект!
- turbonetic
- ентусиаст
-
Пробвай с другата нафта покарай 1-2 дена и сподели дано резултата е положителен 

- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Ако ти се занимава - размени дюзите .
Ако не - пробвай с Pro Tec добавка за дюзи . Няколко М47 сме "оправили" с нея .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

ивчо написа:Ако ти се занимава - размени дюзите .
Първо ще пробвам със смяна на бензиностанцията и вече ако няма промяна ще сложа добавката. Размяната на дюзите е добра идея, но това е свързано с доста разглобяване.
Мойте корекциите на студен мотор изглеждат ли в нормата или не трябва да има такива високи стойности на студен двигател? На топъл е ясно всичко е в норма, просто разликата ми се струва голяма. Трябва ли на студен и на топъл двигател да са много близки корекциите?
Ако премеря съпротивленито на свещите през буксата на релето, ще получа ли някаква полезна информация по моя проблем или не е достоверна тази проверка? Може ли да има свещ с по-високо съпротивление която да оказва влияние на корекциите на студено?
29 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2