Смяна реле подгряващи свещи
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Смяна реле подгряващи свещи
Здравейте,колеги,може ли някой да подскаже за смяна на въпросното реле начин без сваляне на всмукателния колектор.На канал ще имам ли достъп?
Re: Смяна реле подгряващи свещи
Аз от канал го свалях когато го сменявах, но е много кофти за бъркане и за сваляне, качването после е истинско предизвикателство. Турбината я свалям и качвам за два часа и малко, с релето и свещите си играх един ден в гараж и с помощник. Ако нямаш опит не се захващай съвет отмен.
- bmw_machine
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320dA M47
- Детайли за колата: УНИКАТ!!1
Отдолу трябва колега, на много ши*ано място го е сложил Ханс. иначе на канал би трябвало да се оправиш, Колектора не ти трябва да го сваляш, ако ще сменяш само релето.
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
Наистина смяната му е много неприятна, особено ако са се втвърдили кабелите. Трябва да се внимава и при отключването на буксите, за да не се счупят.
- PabloEscobar
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW G31 540xd / BMW Z4 E85 3.0si
bmw_machine написа:Отдолу трябва колега, на много ши*ано място го е сложил Ханс. иначе на канал би трябвало да се оправиш, Колектора не ти трябва да го сваляш, ако ще сменяш само релето.
Моето го свалих отгоре без канал, и без сваляне на маркуча на радиатора като махнах колектора. Доста тясно е и изисква доста нерви. Играх си около 4 часа.
Благодаря за отговорите,релето е купено,сега остава да го боря тези дни.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Хората се плашат от сваляне на колектора, а аз вече го свалям и качвам за 20тина мин след три опита.
- Black-Power
- младши ентусиаст
-
petro написа:Благодаря за отговорите,релето е купено,сега остава да го боря тези дни.
Те се ремонтират. Защо го купи? Колко струва?
Stop me, if you can 

Аз на моята го смених за около час отгоре, без да свалям колектора и без да откачам каквото и да е друго, само кората беше махната. Щеше да стане по-бързо, но голямата букса се запъна и ме забави малко. То по-трудното е да откачиш буксите, отколкото да го изкараш. Съвета ми е да пробваш да откачиш буксите преди да си развил гайките, защото после е трудно да бръкнеш с две ръце да държиш релето и да дърпаш буксата. След това отвий гайките, като внимаваш да не паднат. Най-вероятно няма да ги видиш къде са гайките, особено едната, затова просто бръкни с ръка и ги напипай. После остава да измъкнеш релето от болтовете, което изисква малко търпение и нерви, защото опира във някакви кабели/маркучи и излиза малко със сила. После като слагаш новото, преди да го сложиш на шпилките, закачи буксите. Да го наместиш обратно също иска малко заигравка, поради същите причини като свалянето. Общо взето не е трудна работа, но иска се или много разглобяване или много търпение.
Голяма загадка,при мен релето го няма.Свалих колектора,кабелите от свещите влизат в пластмасова кутия,заедно с кабели от датчиците по колектора.,оттам кабелите на сноп отиват при кутия с компютъра и там няма реле.Смених 4те свещи.Колата е от първите е90,без дпф.Та къде ми е релето???
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
petro написа:Голяма загадка,при мен релето го няма.Свалих колектора,кабелите от свещите влизат в пластмасова кутия,заедно с кабели от датчиците по колектора.,оттам кабелите на сноп отиват при кутия с компютъра и там няма реле.Смених 4те свещи.Колата е от първите е90,без дпф.Та къде ми е релето???
Има има реле

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2