Летни гуми с борд за защита на джантата.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015

Мнение от ustrem » 16 Фев 2016, 17:01

1.Колеги, може ли да споделите дали гуми с борд за защита на джантата ,или без за 18" джанти са за предпочитане.
2.За Е90 xDrive 225/40 предни и 255/35 задни коя топ марка и модел летни гуми бихте ми препоръчали (да не са Run Flat)?
3.Може ли при xDrive предните и задните гуми да са една марка,но различен модел ?
4.Случайно някой ако продава или знае кой продава стил/style 193 джанти може да пише л.с..
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

младши ентусиаст
Аватар

Re: Летни гуми с борд за защита на джантата.

Мнение от nero_ » 16 Фев 2016, 18:22

ustrem написа:1.Колеги, може ли да споделите дали гуми с борд за защита на джантата ,или без за 18" джанти са за предпочитане.
2.За Е90 xDrive 225/40 предни и 255/35 задни коя топ марка и модел летни гуми бихте ми препоръчали (да не са Run Flat)?
3.Може ли при xDrive предните и задните гуми да са една марка,но различен модел ?
4.Случайно някой ако продава или знае кой продава стил/style 193 джанти може да пише л.с..

Карам втори комплект Goodyear F1 AS2 на същите размери. Имат въпросния борд и той върши работа, стига да не са монтирани на много широка джанта. Доста съм доволен от гумите (не случайно купих втори комплект - пак такива). Като недостатък (или предимство, зависи от гледната точка) мога да кажа, че са с доста мек борд - съответно са доста комфортни, но на малки размери (имам познати с такива гуми на 16" и 17") се усещат малко кашкавалени при агресивно каране. На 18" по моя събективна преценка дават идеално съотношение комфорт/поведение.

Style 193 много трудно ще намериш. Една от най-желаните джанти за Е9х. Аз лично търсих няколко месеца и се отказах. А и понеже рядко излизат, цените са високи и не съм убеден, че си заслужава.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F31 320da+ M power kit= 200hp;420Nm

Мнение от mopasan » 16 Фев 2016, 19:59

ustrem написа:1.Колеги, може ли да споделите дали гуми с борд за защита на джантата ,или без за 18" джанти са за предпочитане.

Колега незнам някой да ти каже , че без борд е по-добре, особенно на 18 цола. Ама мисля че и ти сам си знаеш отговора.
Относно модела - тази година излизат наследици на доста модели. Ето ти ги: http://www.tyrereviews.co.uk/Article/20 ... e-Tyre.htm
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: 440i

Мнение от Dextuar » 16 Фев 2016, 20:05

Колега, да попитам тук, че да не отварям нова тема. Чудя се и не ми го побира акъла, защо слагате 18-ки при наличието на тези кратери по улиците. Ясно е, че подобрява визията, но предполагам подобрява перформанса ли? И друго, защо се слагат толкова широки задни гуми, пак ли е заради горните 2 неща или пропускам нещо? Летните ми style 193 ///M са 17-ки и не мога да си представя да ги карам с гуми без борд, камо ли ако бяха по-големи... Колата я чувствам по-стабилна спрямо зимните 16-ки без борд, но това зависи и от самите гуми предполагам

Sent from my iPhone using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW F10 530d 12'
Мечтае да кара: G30 530d

Мнение от Taruno » 17 Фев 2016, 13:07

dextuar написа:Колега, да попитам тук, че да не отварям нова тема. Чудя се и не ми го побира акъла, защо слагате 18-ки при наличието на тези кратери по улиците. Ясно е, че подобрява визията, но предполагам подобрява перформанса ли? И друго, защо се слагат толкова широки задни гуми, пак ли е заради горните 2 неща или пропускам нещо? Летните ми style 193 ///M са 17-ки и не мога да си представя да ги карам с гуми без борд, камо ли ако бяха по-големи... Колата я чувствам по-стабилна спрямо зимните 16-ки без борд, но това зависи и от самите гуми предполагам

18ките подобряват малко управлението, подобряват визията, покачват разхода стабилно за малки двигатели и не-толкова драстично за по-големи и винаги трябва да си на нокти, за да не се изпляскаш в някоя дупка. За мен на Е90 не си заслужава - разликата във возията е осезаема и на всичко под 6 цилиндъра си 1-1.5 литъра нагоре в разхода. Много е красиво, но не със всичко трябва да се гледа красотата.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 17 Фев 2016, 13:41

Taruno написа:
dextuar написа:Колега, да попитам тук, че да не отварям нова тема. Чудя се и не ми го побира акъла, защо слагате 18-ки при наличието на тези кратери по улиците. Ясно е, че подобрява визията, но предполагам подобрява перформанса ли? И друго, защо се слагат толкова широки задни гуми, пак ли е заради горните 2 неща или пропускам нещо? Летните ми style 193 ///M са 17-ки и не мога да си представя да ги карам с гуми без борд, камо ли ако бяха по-големи... Колата я чувствам по-стабилна спрямо зимните 16-ки без борд, но това зависи и от самите гуми предполагам

18ките подобряват малко управлението, подобряват визията, покачват разхода стабилно за малки двигатели и не-толкова драстично за по-големи и винаги трябва да си на нокти, за да не се изпляскаш в някоя дупка. За мен на Е90 не си заслужава - разликата във возията е осезаема и на всичко под 6 цилиндъра си 1-1.5 литъра нагоре в разхода. Много е красиво, но не със всичко трябва да се гледа красотата.

:yes:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е91
Детайли за колата: '11

Мнение от steppenwolfbg » 17 Фев 2016, 14:38

Пичове, да използвам темата да попитам това нали не са XL гумите/ с усилен борд/ Мисля да си взимам летни XL, та поне малко да наподовяват рънфлета като поведение, защото много ме кефи директното им поведение в завой.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mopasan » 17 Фев 2016, 19:36

steppenwolfbg написа:Пичове, да използвам темата да попитам това нали не са XL гумите/ с усилен борд/ Мисля да си взимам летни XL, та поне малко да наподовяват рънфлета като поведение, защото много ме кефи директното им поведение в завой.

Не, говорим за защитен борд или защитна ивица по обиколката на гумата. Усилените гуми са друга работа :D
Eто един пример за защитна "ивица": http://autokinetics.sg/assets/dunlop-sp ... 471272.jpg
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 17 Фев 2016, 20:20

А има ли гуми хем ХЛ, хем с усилен борд 18-ки?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от mopasan » 17 Фев 2016, 20:29

dextuar написа:А има ли гуми хем ХЛ, хем с усилен борд 18-ки?

http://www.barzgumve.com/product/Contin ... 8/D-112387
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 320D F31

Мнение от Hussyi » 18 Фев 2016, 19:05

да питам има ли някаква разлика в гумите на Continental sportcontact5 runflat, на която има обозначение със звезда значи за БМВ и на тези на които пише МОЕ SSR значи за Мерцедес. Понеже като си ги поръчах от един сайт бях избрал със звездичката а те ми изпратиха тия на МОЕ SSR, направо типично аматьорски екип

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 3.20 XD 2010 LCI
Мечтае да кара: BMW 335d xDrive (AT) 2015

Мнение от ustrem » 18 Фев 2016, 20:12

nero_ написа:Карам втори комплект Goodyear F1 AS2 на същите размери. Имат въпросния борд и той върши работа, стига да не са монтирани на много широка джанта. Доста съм доволен от гумите (не случайно купих втори комплект - пак такива). Като недостатък (или предимство, зависи от гледната точка) мога да кажа, че са с доста мек борд - съответно са доста комфортни, но на малки размери (имам познати с такива гуми на 16" и 17") се усещат малко кашкавалени при агресивно каране. На 18" по моя събективна преценка дават идеално съотношение комфорт/поведение.

Style 193 много трудно ще намериш. Една от най-желаните джанти за Е9х. Аз лично търсих няколко месеца и се отказах. А и понеже рядко излизат, цените са високи и не съм убеден, че си заслужава.

В момента и аз съм между GOODYEAR EFFIGRIP PERFORMANCE, GOODYEAR F1 ASYM 2 и MICHELIN PS4.Тази година както отбеляза колегата @ mopasan и други нови модели ще има.Аз на дълги разстояния рядко карам и затова съм се спрял на 18'ки.За стил 193 според мен си струва ,защото дават хубава визия на колата.

Искам да си взема мерака колега от 18'ки.За първи път чувам че има 17" стил 193.Да не си се объркал нещо защото в този линк само 18" са стил 193.http://felgenkatalog.auto-treff.com/

Колега @Taruno Естествено че по широки гуми означава повече гориво,но аз на година най много 5000 км въртя.
Вместо да служа в Рая,предпочитам да властвам в Ада ! :twisted: :twisted: :twisted:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Dextuar » 18 Фев 2016, 20:41

Колега, може и да си прав, не съм сигурен. В темата за джанти на 20-та страница съм качил снимка, ако искаш, погледни я. Аз съм останал с впечатлението, че са. :dunno:

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 19 Фев 2016, 11:18

Hussyi написа:да питам има ли някаква разлика в гумите на Continental sportcontact5 runflat, на която има обозначение със звезда значи за БМВ и на тези на които пише МОЕ SSR значи за Мерцедес. Понеже като си ги поръчах от един сайт бях избрал със звездичката а те ми изпратиха тия на МОЕ SSR, направо типично аматьорски екип

Според моя гумаджия МОЕ гумите са с по-меки бордове, от тези със звездичка. Зимните са ми МОЕ, а летните със звездичка, но едните са рънфлат, другите обикновени и не мога да дам пряко сравнение.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E91'07 325d
Мечтае да кара: М3

Мнение от hus0 » 19 Фев 2016, 18:25

193М няма 17 цола колега
Изображение

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93