Проблем с турбина
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- qvorps
- Потребител
-
- Кара: BMW E90 320d
- Мечтае да кара: E90 M3
Проблем с турбина
Здравейте колеги.
Днес както си карах колата придърпа няколко пъти , след това турбината си промени звука и ме върна на 2000 оборота и повече не искаше да вдигне. Ще съм благодарен някой който е имал същия проблем или знае какъв е проблема да ми помогне. Звука е същия като на клипчето http://youtu.be/a1l7K8W7Jog
Благодаря предварително.
Днес както си карах колата придърпа няколко пъти , след това турбината си промени звука и ме върна на 2000 оборота и повече не искаше да вдигне. Ще съм благодарен някой който е имал същия проблем или знае какъв е проблема да ми помогне. Звука е същия като на клипчето http://youtu.be/a1l7K8W7Jog
Благодаря предварително.
- Satanism
- ентусиаст
-
- Кара: 2015 F31 LCI 320dA
Re: Проблем с турбина
Колега, колата ти е влезнала в авариен режим, което може да е предизвикано от много различни неща....най-добре е да я закачиш на диагностика, така ще разбереш най-точно причината 

- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Каква помощ очакваш, сдала ти е турбината отиваш на сервиз и друг път като придърпа така не продължавай да караш.
- Satanism
- ентусиаст
-
Taruno написа:Каква помощ очакваш, сдала ти е турбината отиваш на сервиз и друг път като придърпа така не продължавай да караш.
Колега, не ми е сдавала турбина досега, обаче по това, което съм чувал, като ти сдаде турбината обикнвоено има и други симптоми, като облаци зад колата, липса на масло и т.н, а не само да ти свири...

Да не се окаже, че се е разкачил някой турбо-път или да се е отворил изп. колектор?
- gkostadinoff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E87, E90 LCI
- Мечтае да кара: M4
Колега, проблема 100 процента е от турбината ти. Ходи на една диагностика, но със сигурност е от нея и с едно рециклиране ще станат нещата.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
Няма да вие като линейка с разкачени маркучи, нито със спукан колектор, нито със скапан МАП сензор.
- qvorps
- Потребител
-
Taruno написа:Каква помощ очакваш, сдала ти е турбината отиваш на сервиз и друг път като придърпа така не продължавай да караш.
Продължих да карам до сервиза и от тогава седи там.Казаха ми че се е счупила оста на турбото , но не съм сигурен , за това ще я закарам на диагностика.От сервиза ми казаха още че по добре да се вземе втора употреба здрава турбина и да се рециклира , от колкото да се поправи моята.
Здрасти колега, интересно ми е на колко км се счупи турбото? Това първото турбо ли е на колата и правено ли е нещо по двигател и турбо преди?
- qvorps
- Потребител
-
ivodivo написа:Здрасти колега, интересно ми е на колко км се счупи турбото? Това първото турбо ли е на колата и правено ли е нещо по двигател и турбо преди?
Да това е заводското турбо , на колата нищо не и е правено по двигателя. До сега нямах никакви проблеми , счупи се на 254 хиляди километра.
- qvorps
- Потребител
-
Колеги понеже ще копувам ново турбо, да ми кажете коя марка от трите е най добре : GARETT , KKK , Mitsubishi
Благодаря.
Благодаря.
- Satanism
- ентусиаст
-
Колега, това не ти е възд. филтър, че да си избираш марки..каквото ти е сегашното, такова ти трябва...
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
qvorps написа:Колеги понеже ще копувам ново турбо, да ми кажете коя марка от трите е най добре : GARETT , KKK , Mitsubishi
Благодаря.
GARETT ама тя твоята е на Mitsubishi и не знам дали ще стане на GARETT, феисса е със такава.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
няма да стане това не ти е някаква си част колата или е с GARRETT или Митсубиши като 30ките са с 1вото а 20ктите с Митсубиши, N сериите всички с GARRETT
- qvorps
- Потребител
-
Свързах се с германски сайт който продава турбини и ми обявиха цена за нова 1500лв. с доставката сайта е : http://www.turbolader-24.de
някой пазарил ли е от него , чувал ли го е ?
някой пазарил ли е от него , чувал ли го е ?
- Tsapo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW G32 LCI "22
- Детайли за колата: BMW G32 LCI "22
Taruno написа:няма да стане това не ти е някаква си част колата или е с GARRETT или Митсубиши като 30ките са с 1вото а 20ктите с Митсубиши, N сериите всички с GARRETT
Garrett или Mitsubishi един дол дренки.
Вече на втора N47 сменяме турбината. На първата издъхна на 117 000км. на втората влезе в авариен режим и тя на 117к но след изчистване на грешката се оправи и все едно нищо и няма. Месец след това умря на точно 122к.

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2