Повдигане на подемник на Е90 и някои други въпроси
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
- Кара: E90 320i 150 к.с. N46B20B
- Детайли за колата: arctic metallic
Повдигане на подемник на Е90 и някои други въпроси
Знам,че ставам досаден с въпросите си,но като бъдещ собственик на Е90 ме интересуват някои неща,едно от които е,на тези накрайници ли се слагат лапите на подемника в сервиз или при гумаджиите,достатъчно здрави ли са,деформират ли се и т.н. ,тук сигурно се слага и накрайника на крика от Е46,предполагам влиза без проблеми,а и друг въпрос,джантите от Е46 стават ли на Е90,примерно ако купя 16 цолова патерица от Е46 ще стане на Е90 320i,от тук и един друг въпрос,колко е междуболтовото и централния отвор на Е90,с какви характеристики са болтовете за джантите?
Простете на новобранеца,знам,че са тъпи въпросите,но откъде другаде да получа отговорите,които ме интересуват

- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Повдигане на подемник на Е90 и някои други въпроси
Тези означения за местата на вдигане издържат с каквото и да я повдигаш колата.
- awful
- ентусиаст
-
- Кара: F11 530xD LCI 2014
- Мечтае да кара: само BMW
- Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d
Пробвал със със крик от пежо 106 пробвал съм със какво ли не и мога да кажа че са много здрави, а за патерицата да става и от е46 ако намериш че аз разпитвах и доста тук ми отговарят не си единствения които търси 

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е90 320d
- Мечтае да кара: по пътища без дупки
А тия "накрайници" подлежат ли на подмяна и ако - да, как става това? Питам понеже загубих по пътя един наскоро... 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Сменят се да, струват 26 лв./брой по спомен. Винаги имам по един резервен в гаража, че са консуматив по нашите улици.
Never mistake motion for action...
- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
А за джантите нещо,еднакви ли са на Е90 и Е46(междуболтово и централен отвор),болтовете също дали са еднакви?
- Гецата
- некъв ентусиаст
-
- Кара: ///М3
- Мечтае да кара: ///М3
разбирам че си новобранец така да се каже
но на такива въпроси можеш и сам да си отговориш просто ако по ровиш дали във форума дали в гугъл
но на такива въпроси можеш и сам да си отговориш просто ако по ровиш дали във форума дали в гугъл

"90 Е30 316i "95 Е36 318i "00 Е46 320i "88 E30 320i "92 E36 318is''95 Е36///М3 ''92 E30 325i LA ''91 E30 316i ''05 E90 320d ''02 E46 330d ''03 E53 3.0d
- maikooo
- младши ентусиаст
-
- Кара: F90 M5
FE LIPE написа:А за джантите нещо,еднакви ли са на Е90 и Е46(междуболтово и централен отвор),болтовете също дали са еднакви?
Еднакви са колега, само офсета на е90-вите джанти е по-малък

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Поради което съм с фланци за да не стоят много навътре 

- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Колега maikooo благодаря ти за отговора
Още един въпрос,как виждате нивото на антифриза в тези черни разширителни казанчета,идеята да се направят непрозрачни е просто гениална
и достойна за нобелова награда,иначе да се похваля,от вчера и аз съм собственик на Е90,модела е 320 i 150 к.с. ,писах по-подробно за него в "Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х "

- valeri_bmw
- Потребител
-
- Кара: F31 328i touring 13g.
Колега,ако разгледаш казанчето и го отвриш,сам ще разберш.FE LIPE написа:Колега maikooo благодаря ти за отговораОще един въпрос,как виждате нивото на антифриза в тези черни разширителни казанчета,идеята да се направят непрозрачни е просто гениална
и достойна за нобелова награда,иначе да се похваля,от вчера и аз съм собственик на Е90,модела е 320 i 150 к.с. ,писах по-подробно за него в "Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е9х "
- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Честито колега! Да си я караш безаварийно
И един съвет - направи й каско колкото се може по-скоро 

- FE LIPE
- младши ентусиаст
-
Колеги още два въпроса,първия,предишната ми кола бе Бора,при заключване с бутона на дистанционното издаваше звук и премигваше с мигачите,ако не издаде звук,това означаваше ,че има врата ,която не се е заключила,как е решен този въпрос при Е90, защото при мен само мигат мигачите,звук не издава,и втория въпрос,бордовия ми показва средния разход така 10,3км/1л,как и дали може да се направи да показва литри за километър,което ми се струва по нормално.
Здравей колега, ще споделя опита си с моята кола, може при някой други коли да има различия.
Относно заключването само премигват мигачите, звук се чува само от щракането на ключалките. Ако не ти е затворена шофьорската врата колата не може да се заключи, ако шофьорската ти е затворена и има друга отворена може. Друго което съм забелязал е: че ако оставя колата отключена и се отдалеча на някакво по-голямо разстояние тя се заключва сама, дори и да има човек вътре. колата си е със заводска аларма.
Настройките за показанието на разхода на горивото може да стане през лоста на фаровете: ВС и нагоре-надолу. Другия вариант е през касетофона или навигацията, не знам как си оборудван, просто малко трябва да седнеш и се поровиш в менюто.
Поздрави
Относно заключването само премигват мигачите, звук се чува само от щракането на ключалките. Ако не ти е затворена шофьорската врата колата не може да се заключи, ако шофьорската ти е затворена и има друга отворена може. Друго което съм забелязал е: че ако оставя колата отключена и се отдалеча на някакво по-голямо разстояние тя се заключва сама, дори и да има човек вътре. колата си е със заводска аларма.
Настройките за показанието на разхода на горивото може да стане през лоста на фаровете: ВС и нагоре-надолу. Другия вариант е през касетофона или навигацията, не знам как си оборудван, просто малко трябва да седнеш и се поровиш в менюто.

Поздрави

- TSMT
- кандидат ентусиаст
-
Колегата е прав! През лостчето за BC става това. Отиваш на подменю "Set" /това с икона на ключ/ и разцъкай опциите. Тъкмо ще разбереш какво още можеш да променяш.
64 мнения
• Страница 1 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5