Пак ми разбиха колата - 4ти път
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Пак ми разбиха колата - 4ти път

4 не успешни опита до тук, за 4 години. Пълни аматьори

Действието се разви в Младост 4, за 2-та часа в които не беше в гараж. Пред голям магазин, който свети директно в нея. Отивам при колата, отключвам, и виждам че не се отключва - защото вече е отключена. После забелязвам двата задни прозореца - свалени. Патрона на шофьорската врата го няма, OBD буксата лекичко виси, и капачето на буксата е в педалите. Предният път ми бяха свили CAS модула и сега помислих, че пак го няма. Изненадах се обаче, като открих че има контакт, ток, двигателя запали, всичко все едно нищо не се е случвало. Върнах буксата, сложих капачето обратно и се прибрах.
Чудя се, може ли да са ми гепили някой друг модул? Няма грешки (уж) по колата, но в късното и не чак толкова тъмното, те първа да оглеждам навсякъде... Утре ще мина и една пълна диагностика..
М/у другото, след опит номер 3 има малко промени по колата, с цел сигурност, сигурно това е помогнало сега. А свалените задни прозорци, не бяха ли функция че гарда е свален?
Мислех да сменям за 335-ца, вече не мисля за нищо. Ако някой иска изгодна и много поддържана 320д, може да ми пише с предложения.
Последна промяна Shadowed на 25 Ное 2013, 23:32, променена общо 2 пъти
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Re: Пак ми разбиха колата - 4ти път
Много съжалявам за случилото ти се ,и искренно се надявам тези набези да спрат или поне намалеят.
Последна промяна Atsalov на 25 Ное 2013, 23:34, променена общо 1 път
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
Atsalov написа:...Все пак не знаеш кой чете коментара за хубаво и кой за лошо!Преопоръчвам да изтриеш част от него.И все пак ,много съжалявам за случилото ти се .
Прав си колега, и аз за това помислих но някак си ми беше все едно

- Nasko_
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е46 330i
Много неприятно! Добре, че не са успели да я запалят! Аман вече!
И моята онази вечер се опитаха да я откраднат. Наглостта им беше стигнала дотам, че бяха влезли в гаража и изкарали другата ми кола, с която затапвам БМВ-то. Ключалката беше разбита, но колата си беше заключена, явно нещо ги е стреснало и са я оставили! Как не съм ги усетил...
И аз, като колегата мисля да я продам, отколкото да я мисля постоянно!
И моята онази вечер се опитаха да я откраднат. Наглостта им беше стигнала дотам, че бяха влезли в гаража и изкарали другата ми кола, с която затапвам БМВ-то. Ключалката беше разбита, но колата си беше заключена, явно нещо ги е стреснало и са я оставили! Как не съм ги усетил...

И аз, като колегата мисля да я продам, отколкото да я мисля постоянно!
Не спори с глупак, защото ще те принизи до нивото си и ще те победи с опит!
- majstorapetkov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е90
Предварително се извинявам за офф-топика, но искам да излея и аз моята мъка. Онзи ден вечерта колата ми престоя за един час извън гараж, на друго място, не където живея и ми я надраха жестоко- цялата дясна страна и предния капак. Сега ще я вкарвам за оценка по каско и след това боя. Но първата мисъл тогава ми беше да я продавам, а не само да я мисля...
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
Извинявам се ама вие сериозно ли, надраха ми колата- ще я продам; разбиха я ще я продам. За всеки проблем си има решение. В момента има бум на кражбите на Ауди и тойота + някои Мазди и Хонда ако не ми вярвате допитайте се до местни брокер. От тази година крадат и Е класи с подобно устройство За ключ. Моята я откраднаха на морето, но аз съм си виновен. Иначе отидете до БМВ да ви направят безплатния ъпдейт за сигурността той премахва 98% от устройствата за дубликиране, а има няколко доста ефективни начини за защита, които работят, но няма да ги напиша в обща тема( просто след ремонт мен ме домързя да върна всичко в защитения вид и тръгнах за морето, за това казах, че съм си виновен)
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Shadowed написа:...
Много неприятно. При 4 опита, явно колата е набелязана и си я дебнат. В какъв период са тези опити? Хубаво е, че си направил промени по запалването, но те сега явно са ги разбрали и ще дойдат подготвени. Така че помисли пак за някакво леко изменение, не я карай известно време по обичайните маршрути, смени застрахователя или регистрационните табели. Знам ли какво може да има ефект... еба си и държавата.
Never mistake motion for action...
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
Неприятни истории, колеги.
@Leon, има доста смисъл в думите ти. Периода е, горе долу равномерно за 4 години. Преди снощният опит, имаше опит точно преди година - на 18 ноември' 12 - много паметна дата. В този ден карах родилка към болница, бях на концерт на J LO (ама не заради мен) и вечерта ми разбиха колата, та за това помня и датата. С последните ъпдейти съм. Преди това, опитите бяха в рамките на 2-3 седмици (тогава 100% е била набелязана).
@Taruno- и други коли съм имал, но ако всяка година поне по веднъж да мисля, да ходя и да се занимавам по сервизи и застрахователи, къде ми е смисъла. Разбирам един път, два пъти.. ама 4 пъти до сега, нямам време за такива неща. Предният път колата ми седя 25 дни в Камор заради липсващи модули, ключалки т.н а "пълното автокаско" не покрива липсващи модули.
М/у другото, миналата седмица, за половин час пред ТУ-София, ми изкъртиха единият бъбрек на Е46-цата. Отново супер некадърно, всички щипки на подложката бяха изкъртени и решетката стои на една страна..
Предполагам, че няма много смисъл от темата, но снощи ми се струваше добра идея. Поне да ни олекне малко
Поздрави на всички! И дано ни се случват по-малко такива неща.
@Leon, има доста смисъл в думите ти. Периода е, горе долу равномерно за 4 години. Преди снощният опит, имаше опит точно преди година - на 18 ноември' 12 - много паметна дата. В този ден карах родилка към болница, бях на концерт на J LO (ама не заради мен) и вечерта ми разбиха колата, та за това помня и датата. С последните ъпдейти съм. Преди това, опитите бяха в рамките на 2-3 седмици (тогава 100% е била набелязана).
@Taruno- и други коли съм имал, но ако всяка година поне по веднъж да мисля, да ходя и да се занимавам по сервизи и застрахователи, къде ми е смисъла. Разбирам един път, два пъти.. ама 4 пъти до сега, нямам време за такива неща. Предният път колата ми седя 25 дни в Камор заради липсващи модули, ключалки т.н а "пълното автокаско" не покрива липсващи модули.
М/у другото, миналата седмица, за половин час пред ТУ-София, ми изкъртиха единият бъбрек на Е46-цата. Отново супер некадърно, всички щипки на подложката бяха изкъртени и решетката стои на една страна..
Предполагам, че няма много смисъл от темата, но снощи ми се струваше добра идея. Поне да ни олекне малко

Поздрави на всички! И дано ни се случват по-малко такива неща.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Колега едното за сметка на другото, преди година като си продадох е46цата камък ми падна .. Засилих се да гледам е 60 и е90 като в същото време се мотая уж временно с полицейска астра даже е и бяла
е да ти кажа не я мисля изобщо и спокойно спя
, но не е БМВ няма нищо общо с любимата марка. Няма едно нещо освен ниския разход, за което да се хвана като положително... От година всеки ден съм в мобиле и гледам бмв-тата. Като за момента разума надделява да ми подтиска желанията... Че в този ред на мисли незнам и аз вече кое е по-добре евтин кокошарник дето да не го мислиш или кола в която като седнеш да ти кеф, НО..... Това ти го казвам да знаеш какво те очаква без БМВ
от личния ми опит иначе, пробвах е класи, пробвах 4 поколение лексус ИС все коли със задно, но не са заместител на БМВ повярвай ми....

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- Dimitroff
- Фен на тройките
-
- Кара: Колите да палят и работят!
- Мечтае да кара: ;)
- Детайли за колата: Лачени, в добро здраве и сериозен ремап ;)
Shadowed написа: С последните ъпдейти съм.
Ето тука ти е ключа от палатката

Сладурите дето обикалят по нощите са с "бързата машинка", но след ъпдейт...вече не е толкова бърза - отнема им тройно повече време да я запалят и в 80% от случаите се отказват!
Миналата вечер и моята я разбиха - от година и половина - за първи път нощува извън гаража...и патрона го няма, капачето на буксата в краката...и те така

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
Dimitroff написа:Shadowed написа: С последните ъпдейти съм.
Ето тука ти е ключа от палатката![]()
Сладурите дето обикалят по нощите са с "бързата машинка", но след ъпдейт...вече не е толкова бърза - отнема им тройно повече време да я запалят и в 80% от случаите се отказват!
Миналата вечер и моята я разбиха - от година и половина - за първи път нощува извън гаража...и патрона го няма, капачето на буксата в краката...и те така... да ги шият манафите...3 БМВ-та и на 3те посегателства за цяла кола...отделно колко елементи от тях са ми пипали...заедно с цяла М предна броня
1:1 като при мен

- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Shadowed написа:Dimitroff написа:Shadowed написа: С последните ъпдейти съм.
Ето тука ти е ключа от палатката![]()
Миналата вечер и моята я разбиха - от година и половина - за първи път нощува извън гаража...и патрона го няма, капачето на буксата в краката...и те така... да ги шият манафите...3 БМВ-та и на 3те посегателства за цяла кола...отделно колко елементи от тях са ми пипали...заедно с цяла М предна броня
1:1 като при менМоже дори да са същите. Явно е значи от ъпдейта предпазването, но вероятно е въпрос да време да имат още по-бърза машинка
Не е проблема в машинката или както я наричате там, просто са били или аматьори или нещо ги е притеснило и отказало, няма ъпдеити няма ала бала решат ли колата си заминава, има всякаква техника която ще запише ключ за всеки CAS или евс, та нима тези новите Ф-ки не са ъбдеятнати или със защитен софтуер и те заминават, зависи от това този който се занимава с това с какво разполага.
Преди време на една кола и бяха гепили CAS-а, явно за да могат да запишат директно чип и да се върнат, колко са нагли само, да не говорим, че има случай в които идват с комплект компютър, cas и ключ направо комплект щракат ги на буксите и палят.
- Taruno
- старши ентусиаст
-
- Кара: BMW F10 530d 12'
- Мечтае да кара: G30 530d
За това премахваш буксата и я прекарваш на други място слагат се dummy букси и т.н.
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Сега ако споделите и за кой точно "секюрити" ъпдейт става дума, че аз нещо не съм чувал за такъв. Че и да забавя хакването...
Only dead fish follow the stream...
- Atsalov
- Ацалов
-
- Кара: Колело
- Мечтае да кара: Лодка в морето
Може би не буди каса ?! И аз съм чувал от м кар пловдив че има такъв ъпдейт,но дали е мит или просто причина да ти оправдаят взимането на пари ...
22 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2