Резервна гума патерица в багажника на Е90?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E90 320D '06

Резервна гума патерица в багажника на Е90?

Мнение от dreamcatchermx » 24 Сеп 2011, 10:13

Наскоро си взех резервна гума патерица 115/90/16. Малко по-малка е от 17-ката, която дават за Е90, но е оригинална BMW и става за колата (пробвано). Дали някой е успял да сложи такава в легена под кората в багажника след демонтаж на пластмасовото корито, че да се мъча и аз? Иначе заема доста място в малкия багажник, пък и шава при движение :driving:

Dicky Wolf
Аватар
Кара: Z4M Roadster

Re: Резервна гума патерица в багажника на Е90?

Мнение от TsvetanVR » 24 Сеп 2011, 11:25

Има много изписано по чуждите форуми - доколкото си спомням нямаше начин да влезе. Може и за 17-ка да е ставало на въпрос, не знам. Иначе аз добарах една 17-ка от Е60 (по-малък цолаж не влиза от спирачките при мен) и си ми седи в багажника без да се лашка кооой знае колко много :)
Изображение

I wanna leave you far behind....

Потребител
Аватар
Кара: 2006 Z4 3.0si Coupe

Мнение от Arxangel » 25 Сеп 2011, 10:38

Попринцип, идеята е да имаш пяна за да не возиш резервна гума. Аз предпочитам Runflat гумите защото не се налага да нося резервна, и тези гуми правят колата по-стабилна в завой с висока скорост. Попринцип не знам защо хората предпочитат да си дундуркат неудобна патерица из багажника, само да заема място, вместо да карат с Runflat.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от dreamcatchermx » 25 Сеп 2011, 14:04

Arxangel написа:Попринцип, идеята е да имаш пяна за да не возиш резервна гума. Аз предпочитам Runflat гумите защото не се налага да нося резервна, и тези гуми правят колата по-стабилна в завой с висока скорост. Попринцип не знам защо хората предпочитат да си дундуркат неудобна патерица из багажника, само да заема място, вместо да карат с Runflat.

Като станат пътищата тук като в Швейцария, ще си взема runflat. До тогава бъбреците и пломбите ще ми трябват :mhihi: Разбира се това си е личен избор и аз предпочитам обикновените. Някой друг да я е наместил? И един друг въпрос, разбрах че яко не дай си боже се наложи да се ползва трябва да я слагам на предната ос, тъй като на задната ако съм с летните 17-ки и сложа резервната 16-ка ще прецакам дифа. Но на предните не е ли забранено?

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 26 Сеп 2011, 10:15

Arxangel написа:Попринцип, идеята е да имаш пяна за да не возиш резервна гума. Аз предпочитам Runflat гумите защото не се налага да нося резервна, и тези гуми правят колата по-стабилна в завой с висока скорост. Попринцип не знам защо хората предпочитат да си дундуркат неудобна патерица из багажника, само да заема място, вместо да карат с Runflat.

Много ми е интересно като цъфне гумата к'во ще направиш с тая пяна?
А Runflat гумите са по-скъпи, по-тежки и доста по-твърди. По-трудно се намират втора ръка хубави гуми, перформънса страда от т'ва тегло, а ходовата част поема всичко заради ужасяващо твърдия борд, вместо да споделят това "бреме" :lol: Сцеплението в завои, освен това, е по-ниско от идентична гума не-рънфлат. Цъфват и по-лесно като удариш в някоя дупка по-силно (тествано :banghead: ) Просто 225/45 гума не е за нашите пътища, к'во остава пък за рънфлет..направо джанти и ходова част стават на попара...
Иначе са супер и ги предпочитам заради сигурноста, но просто няма условия тук.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от jeki_tdi » 27 Сеп 2011, 7:26

ще споделя с вас едно преживяване е тия рън флати тръгвам за германия и в унгария в 2 ч през ноща си карам аз с 130 км и по едно време дрън но таблото индикатора за гуми спирам аз и гледам задната гума съска. Викам си нали е рън флан ще върви почнах да я карам с 80 км и след 20 кв се скъса цялата

Dicky Wolf
Аватар

Мнение от TsvetanVR » 27 Сеп 2011, 10:42

Аз пък съм карал доста с цъфнала гума...
Изображение

Потребител
Аватар
Кара: bmw f10 535
Мечтае да кара: bmw 550 d

Мнение от kochaaa » 27 Сеп 2011, 18:48

братле 16 ска не става на е90 днес пробвах опира в предните апарати на гумите :)))

Потребител
Аватар
Кара: 2006 Z4 3.0si Coupe

Мнение от Arxangel » 28 Сеп 2011, 0:18

jeki_tdi написа:ще споделя с вас едно преживяване е тия рън флати тръгвам за германия и в унгария в 2 ч през ноща си карам аз с 130 км и по едно време дрън но таблото индикатора за гуми спирам аз и гледам задната гума съска. Викам си нали е рън флан ще върви почнах да я карам с 80 км и след 20 кв се скъса цялата

Майка ми с нейното Мини веднъж беше ходила до морето и обратно, общо около 750-800км със спукана runflat и нямаше проблеми.
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: MB w212 AMG
Мечтае да кара: по пътища без дупки

Мнение от kronos » 01 Окт 2011, 21:52

не става под кората, завари си една шпилка горе и си я завърташ без проблем

Потребител
Аватар

Мнение от dreamcatchermx » 04 Окт 2011, 22:33

kronos написа:не става под кората, завари си една шпилка горе и си я завърташ без проблем

Къде горе? Гледах едни ластици с куки за фиксиране на товари по бензинстанциите. Мисля, че с правилната дължина ще мога да фиксирам патерицата в багажника, като ги закача за двете панти от вътрешната страна на багажника. Ще пиша дали ще стане.

Потребител
Аватар

Мнение от damien » 10 Фев 2013, 21:27

какъв размер трябва да е патерицата ? аз съм с 16ки 225.. :)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 320д
Мечтае да кара: hibrid

Мнение от 90e90e » 11 Фев 2013, 8:30

kronos написа:не става под кората, завари си една шпилка горе и си я завърташ без проблем

Идеята е прекрасна. Заварката обаче не е добро решение, защото унищожава пространството. По добре е шпилката да бъде на панта и да се ползва при необходимост - т.е. винаги. :lol:

Прекрасна идея - поздрави!

Това ще допринесе и за стабилността в задната част на автомобила, а и по всяко време при необходимост от габаритни товари - гумата с чохъла може да се мести назадна или дори и на предна пасажерска седалка. За съжаление обаче комбитата няма да могат да се възползват от тази опция...
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 11 Фев 2013, 22:08

Днес ми пристигана "патерицата"! Взех си 17-ка, от един колега от форума, ма нещо много голяма ми се вижда! Сега незнам, калъф ли да и шия или черен чувал? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 12 Фев 2013, 9:23

kochaaa написа:братле 16 ска не става на е90 днес пробвах опира в предните апарати на гумите :)))

Това твърдение не е напълно вярно, да не се подведе някой. Зависи от патерицата. При мен с ЕТ32 си влезе, други колеги тук също ползват 16'' патерици...

baga написа:Днес ми пристигана "патерицата"! Взех си 17-ка, от един колега от форума, ма нещо много голяма ми се вижда! Сега незнам, калъф ли да и шия или черен чувал? :mhihi: :mhihi: :mhihi:

И аз ползвам черен чувал засега, но като остане малко време, ще поръчам калъф. Митака7 има хубав калъф, ако иска може да сподели една снимка как му се е получило.
Never mistake motion for action...

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93