Нов член на клуба с BMW E90.Yahooo! :)

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E90

Нов член на клуба с BMW E90.Yahooo! :)

Мнение от alex0001 » 25 Май 2011, 18:38

Сърдечни поздрави от Русе!
Вчера купих едно BMW 320d E90 и много се радвам.През 5 минути ходя, гледам си я, не мога да ѝ се насладя. :)
За съжаление имам няколко въпроса.
Най-много се нуждая от ръководство за автомобила.Ако го имах, сигурно нямаше да ви отегчавам с въпросите си.Някой може ли да ми изпрати ръководство за колата на български?Ръководството може да е на руски или английски, но най-добре е да е на български.Аз намерих едно на български, но не мога да го изтегля.
Това, което ме притеснява е този удивителен, който ми свети постоянно на километража.Той какво сигнализира?Изображение

Uploaded with ImageShack.us
Другото неприятно нещо в колата, което открих е, че като я закарам на автомивка или вали дъжд, след това предните фарове се запотяват адски много и са нужни часове, за да се оправят.Някой имал ли е същият проблем?Как сте го решили?
Също така колата няма поставка за чаши.Видях, че на някои коли от лайсната над жабката излизат 2 поставки за чаши, но на моята няма.Може ли да се купи такава лайсна и да се постави и дали ще е много трудоемко?Знам, че е глезотийка, но съм свикнал като тръгна на дълъг път да спра на някое OMV, да си купя кафенце и така ... :oops:
Имам и още въпроси, но дано някой да ми изпрати ръководство и там да намеря отговорите на въпросите си.
Благодаря предварително за отделеното време!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.

Re: Нов член на клуба с BMW E90.Yahooo! :)

Мнение от Shadowed » 25 Май 2011, 22:18

Здравей,

Със здраве да си я караш! Много удоволствие на пътя!

Този символ обикновено се появява при спукана гума. Може да се появи и след скорошна смяна на гума, ако системата за следене на налягането в гумите не е рестартирана (това трябва да се прави като сменяш гумите, или след напомпване на някоя от тях). С няколко думи - тази система следи скоростта с която се въртят гумите (по-точно, ъгловата скорост). След рестарт, "запомня" скоростите с които се въртят, и при промяна в някоя сигнализира. Промяната идва от там че при спадане в гумата, радиусът и намалява а от там и ъгловата скорост.

За съжаление не съм сигурен как се прави рестарт на тази система на кола без iDrive (предполагам че нямаш, след като не си го споменал). Ако имаш, това става от i -> Car Settings -> RDC -> Set type preasure.

Относно ръководствата, имам всички за тази кола на български, в pdf формат. Пусни ми на ЛС и-мейла си, за да ги изпратя - има супер полезни неща и определено ще са ти от полза.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше: E46 320d

Мнение от gold_1 » 25 Май 2011, 23:00

alex0001 написа:....

Май означава проблем с налягането в гумите. Ето къде можеш да провериш кои грешки, какво означават: viewtopic.php?f=112&t=208203
Ръководството на автомобила го има качено във важните теми ето тук: viewtopic.php?f=112&t=206698&start=15
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от en4o » 25 Май 2011, 23:26

Честито колега и много безаварийни км !!!
В началото бе самолетен двигател..... и Господ каза: ''Нека бъде BMW''

Потребител
Аватар

Мнение от alex0001 » 26 Май 2011, 5:30

Много ви благодаря, колеги!

Потребител
Аватар
Кара: E90 330d

Мнение от itafraji » 26 Май 2011, 9:43

Честито колега. Със здраве да си я караш.
За чашите поставки и аз нямам до жапката, но ако вдигнеш подлакътника има дупка за чаша. Пробвай да видиш, на мен ми е удобно мястото ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е90 320d

Мнение от jeki_tdi » 26 Май 2011, 10:29

честито колега много км да я караш някоя гума ти е спаднала или не и занулен индикатора - на тия км ри тва 320д трябва само до магазина за хляб да са ходили -

Д-р Хаос
Аватар
Кара: само шестцилиндрови БМВ-та :)

Мнение от cww » 26 Май 2011, 14:07

Да ти е честита и със здраве да си я караш.
Относно User manual-а ползвай този линк:
Цък
Само си попълваш формата и след 2-3 дена DHL ти го носят вкъщи. Готиното е, че е на диск и можеш да си го четеш на компа по всяко време.
NOTHING IS GAINED WITHOUT SACRIFICES AND FREEDOM WITHOUT BLOOD

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tzveto » 26 Май 2011, 20:03

cww написа:Да ти е честита и със здраве да си я караш.
Относно User manual-а ползвай този линк:
Цък
Само си попълваш формата и след 2-3 дена DHL ти го носят вкъщи. Готиното е, че е на диск и можеш да си го четеш на компа по всяко време.

Честито колега! Много безаварийни километри :)

пс: Евала колега за линкчето, не знаех , че предлагат такава опция дилърите. :) :bowdown:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Мнение от stankata777 » 27 Май 2011, 1:13

[quote="jeki_tdi"на тия км ри тва 320д трябва само до магазина за хляб да са ходили -[/quote]

:nono: Ти сериозно ли? :banghead: Твоята като е на 300к км,това не значи,че всяка втора е на толкова!Въпреки,че е премиум автомобил е все пак малък седан и много хора си я купуват за да ходят до офиса и 1-2 пъти годишно на почивка.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

Потребител
Аватар

Мнение от alex0001 » 27 Май 2011, 2:33

Приятели сме с жената от която купих колата.Тя използваше колата само, за да кара детето си на градина и да ходи на работа.А когато пътува извън града, пътува с колата на мъжа си. :) Тя е сменила run-flat гумите с обикновени гуми.Сигурно това е причината да ми свети този удивителен ...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 27 Май 2011, 6:27

Честито, колега! Купил си си страхотен автомобил. Много да те радва, да я пазиш, и само хубави преживявания по пътищата.

Потребител
Аватар

Мнение от alex0001 » 29 Май 2011, 20:40

Привет на всички!
Вече навъртях 700км на автомобила и смело мога да заявя, че е страхотен.Невероятно е колко е стабилен в завоите и колко меко вози.
За съжаление не успях да оправя проблема със сигнализацията за промяна в налягането на гумите.В книжката пише как да се оправи, но само ако колата е оборудване с iDrive, а моята няма iDrive.Опитах се да го наглася по този начин http://www.youtube.com/watch?v=zLA4_ZbZxV4 , но на моята кола не ми излиза "Reset", а само "Set", от където мога да си глася часовника, датата и т.н.Някой може ли да ми помогне с решаването на този проблем? :help:
И не знам аз ли разбазиках нещо колата или нещо друго стана, но когато дам мигач, мигачът сам се изклчва след 2-3 секунди.А аз обичам да си давам мигач от по-рано, за да разберат намерението ми останлите участници в движението.Някой сблъсквал ли се е със същия проблем?
На колата до сега май никога не е update-ван софтуера.Според вас има ли смисъл да се update-ва и някой може ли да ми каже колко струва и дали ще има някаква видима промяна в колата след ъпдейта?Колата е произведена август 2007-ма.

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от Tzveto » 30 Май 2011, 16:24

Относно мигача , колега , твърде леко натискаш лостчето.В твоя случай просто като го цъкнеш и той мига 3 пъти и сам се изключва , а ако го натиснеш както си трябва ще видиш , че ще мига докато не го изключиш или съответно не завъртиш волана. :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 320
Мечтае да кара: m5 e60 edition race
Детайли за колата: дата на производство 1994 автоматик с абс, ел. стъкла, шибедах, климатик, парктроник и др ..

Мнение от niki_524TD » 30 Май 2011, 16:31

честито колега със здраве да си я караш и най-важното безаварийно
Бог прощава притежателите на БМВ не

Следваща

Назад към E90/E91/E92/E93