Вибрация в купето при въртене на волана
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
9 мнения
• Страница 1 от 1
- hus0
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91'07 325d
- Мечтае да кара: М3
Вибрация в купето при въртене на волана
Здравейте. Колата е е91 325д 197коня. Имам проблем с хидравликата който не мога да разбера от какво се случва. При въртене на волана в купето има вибрации. Примерно на място като съм подал газ до 1500 оборота и почна да въртя волана на ляво на дясно оборотите падат и като спра да въртя оборотите се стабилизират също така има вибрации по купето. Не знам дали има нещо общо но това го забелязах след като смених шайбата на алтернатора с шайба с свободен ход.
- DoesNot
- младши ентусиаст
-
- Кара: 330Ci
- Мечтае да кара: M3
- Детайли за колата: Mtech, Manual, Black Sapphire
- hus0
- младши ентусиаст
-
Re: Вибрация в купето при въртене на волана
Здравейте пак. Тампоните на двигателя са сменени с нови. Този проблем почна да го прави след като смених шайбата на алтернатора с шайба със свободен ход. Мисля че по някакъв начин хидравликата товари повече двигателя и за това се получва тази вибрация. Когато колата е студена нямам този проблем всичко започва като позагрее.
- h0r4ex
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
hus0 написа:Здравейте пак. Тампоните на двигателя са сменени с нови. Този проблем почна да го прави след като смених шайбата на алтернатора с шайба със свободен ход. Мисля че по някакъв начин хидравликата товари повече двигателя и за това се получва тази вибрация. Когато колата е студена нямам този проблем всичко започва като позагрее.
Абсолютно същия проблем имам и аз само, че в е60 525д 197 коня, просто се примирих с факта, че ще ги има тия вибраций и я оставих така. Говорих с други приятелчета който карат пре-фейс, нямали такива проблеми

Bayerische Motoren Werke AG
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
hus0 написа:Здравейте пак. Тампоните на двигателя са сменени с нови. Този проблем почна да го прави след като смених шайбата на алтернатора с шайба със свободен ход. Мисля че по някакъв начин хидравликата товари повече двигателя и за това се получва тази вибрация. Когато колата е студена нямам този проблем всичко започва като позагрее.
Не би трябвало да е по-зле, ако си с ролка със свободен ход. При мен значително се подобри всичко - работа на климатик, въртене на волан и т.н. Провери добре дали са ти сложили правилната ролка!
А, преди да я смениш, ролката със свободен ход ли беше или не? От написаното оставам с впечатление, че преди това ролката НЕ Е била със свободен ход? Както е написал колегата, провери дали си сложил правилната ролка!
- hus0
- младши ентусиаст
-
Оригинално алтернатора на колата не е с свободен ход и за това тогава се реших да сложа такава. Днеска обаче какво забелязах. В градско каране колата влезе в режим регенерация и таман се прибрах в гаража и при паркиране нямаше тези вибрации. Изчаках в колата с запален двигател да излезе от режим регенерация и веднага звука на двигателя се промени и като завъртях волана вибрацията се върна. Другата седмица мисля да си върна оригиналната ролка на алтернатора да видим дали този проблем ще се реши.
- h0r4ex
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW E39 M5
При вдигане на обороти(понеже нямам дпф) се премахва вибрацията и при мен. Аз сложих INA 535 0202 10 ролка, смених я пак със същата чисто нова, но без абсолютно никакво подобрение. С какви ролки карате вие ?
Bayerische Motoren Werke AG
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
Е46 '02 320D
E61 '08 525D
- NGneer4eto
- ентусиаст
-
- Кара: Е90 330d
- Мечтае да кара: по Аутобан
- Детайли за колата: снегорин
hus0 написа:Оригинално алтернатора на колата не е с свободен ход и за това тогава се реших да сложа такава. Днеска обаче какво забелязах. В градско каране колата влезе в режим регенерация и таман се прибрах в гаража и при паркиране нямаше тези вибрации. Изчаках в колата с запален двигател да излезе от режим регенерация и веднага звука на двигателя се промени и като завъртях волана вибрацията се върна. Другата седмица мисля да си върна оригиналната ролка на алтернатора да видим дали този проблем ще се реши.
При мен пък е точно обратното. Когато е в регенерация започва да работи малко по-неравномерно и ми попретриса, но слабо. В останалото време няма никакви проблеми. Аз дори и не помня как беше преди. Оригиналната шайба я смених след като купих клолата - преди около 110 000 км. Смених я точно поради това, че вобрираше, чак дрънчеше при въртене на волана. След смяната със свободен ход вибрацията намаля значително, не напълно, но на 20-30% остана. С течение на времето по колата съм сменял какво ли не - тампони, маховици, съединители, вериги, ремъци и като че ли се подобри още. Има и още нещо, което се сетих - имах един комплект гуми Мишелин ПС4 на които след 2 години каране предните грайфери се бяха понацепили все едно съм карал по стъкла. Питах гумаджийчето и той ми каза, че защото въртя много на място и с течение на времето гумите се нацепват. Препоръча като въртя на място да се движа съвсем леко дори и да е незначително. А аз съответно правя супер много маневри на място при паркиране всеки ден. Оттогава при всяко маневриране гледам при въртене на волана да пускам съвсем леко колата да се движи колкото гумата да не е на същата позиция. В началото е трудно, но се свиква. Разбира се има в случаи когато е невъзможно, но в повечето случаи може леко да се движиш и да въртиш волана. Оттогава изтърках два комплекта гуми, които нямаха нито една цепнатинка по грайфера. Също и вибрациите в купето са почти никакви когато въртиш волана и колата се движи дори със сантиметри. Затова и вече не ми прави впечатление тази вибрация. Да не говорим, че се удължава и живота на помпата. Знам, че много хора няма да го възприемат това, но който опита няма да сбърка!
П.С. Как разбираш, че си в регенерация? Много силно ме интересува, че имам тука едни съмнения при мен и искам да я следя, а няма никаква индикация, освен работещия вентилатор след като изгася колата.
9 мнения
• Страница 1 от 1