Демпферна шайба
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
2 мнения
• Страница 1 от 1
Демпферна шайба
Здравейте! На някой от Вас дето кара e90 с N46B20B, 150 к.с. налагало ли му се е да си сменя демпферната шайба? Моята е понацепена, но и нещо друго ме тласка към решението да я сменям, а именно: Като си пусна климатика и се появяват вибрации особено осезаеми на празен ход. Като го изключа и вибрациите съответно изчезват. По оста на ремъка е сменен самия ремък, обтяжната и паразитната ролка, шайбата на компресора на климатика както и целия алтернатор, всичко с чисто ново. Оказва се обаче демпферна шайба афтърмаркет за този двигател не намирам никъде, предлага се само оригинала която е дооста скъпичка 330 Евро... Или по точно намирам афтърмаркет, но са с 4 болта, а моята е с 3. Та въпроса ми възможно ли е описаните вибрации да са породени от шайбата, защото хич не ми се мисли да е от компресора нещо т.к. сигурно ще е два пъти по - скъп 
- Jordana
- старши ентусиаст
-
- Кара: през просото
- Мечтае да кара: леговището на смог
- Детайли за колата: баничарка
Re: Демпферна шайба
Възможно да е от демпфера , макар да не ми се вярва на бензинов мотор да е толкова капризна работа като при дизелите само от едно напукване на гумата . Ако е унищожена шайбата че да прави чак вибрации това ще го има и без климатик . Обикновено причината е компресора на климатика , причините да товари повече ремъка са много . Най често е останал без масло компресор . Проверката става при откачен пистов ремък като се върти на ръка , компресора трябва да превърта леко и "мазно" без да затяга . При заминал компресор обикновено е трудно дори да се превърти или се върти с огромно усилие . Шайбата ако е съмнителна може да се бележи с маркер , или да се погледне докато работи на празен ход дали има някакво биене и разместване при включване на компресора което е неизбежно ако е скъсана дори с изправен компресор .
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...
2 мнения
• Страница 1 от 1