Бял пушек при палене

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Бял пушек при палене

Мнение от k1b3r » 20 Яну 2025, 9:49

Здравейте колеги колата е БМВ е90 163кс дизел 2005г. На всяко палене на колата в началото изпуска силно бял пушек независимо дали е студена или топла колата след няколко секунди се очиства и няма проблем от какво може да е? Дюзите са рециклирани турбото е чисто ново преди да сменя турбото колата харчеше доста масло и пак си пушеше по същия начин сега харча на масло спря но пушека си остана. Антифриза ми го пипа малко ако има значение примерно на месец доливам 300-400гр така и не намирам време да я откарам на майстор да види теча че доста ремонти се събраха. Колата си дърпа прилично няма проблеми във вървежа и си е стокова или поне аз нищо не съм и пипал по нея.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Re: Бял пушек при палене

Мнение от zvetiko » 20 Яну 2025, 12:12

Колега, провери на какво мирише пушека.

Потребител
Аватар

Мнение от k1b3r » 20 Яну 2025, 12:15

Според мен си мирише нормално защото знам как миришеше преди да рециклирам дюзите имам съмнение че няма катализатор нз дали и дпфа си е там

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от indocile » 21 Яну 2025, 0:08

Спукан охладител на ЕГР - при което антифриза влиза в въздушния кръг към смукателния колектор и го издухва през цилиндри-аспух.Този филм вече го играх.Губеше ми антифриз около година и не можех да го хвана от къде.Когато изкара бял пушек ми беше ясно от къде е проблема.
Когато EGR охладител започне да се поврежда, той прехвърля охлаждащата течност от EGR охладителя във вашата изпускателна система . Когато това се случи, отработените газове взаимодействат с охлаждащата течност и я превръщат в пара. Този "бял дим" се отделя през вашата изпускателна система.

12.png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от k1b3r » 21 Яну 2025, 9:38

Благодаря братле най-вероятно ще е от него преди време говорих с един майстор да ми надува системата да видим от къде ще е теча и той каза че ако не протече от никъде ще е от този охладител и ще го сменим

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325d
Детайли за колата: BMW FOREVER

Мнение от BOBO BAVARIA » 09 Фев 2025, 8:04

Здравей колега ,и аз имам изпушване при палене на студен мотор,несъм обърнал внимание дали губи антифриза.Обаче когато загрее колата ,сякаш нещо променя звука ,дали и при теб е така ?м57
бмв-то е болест за която няма лек

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 320d
Мечтае да кара: M5 E60,F90

Мнение от iNfoster` » 22 Фев 2025, 9:45

BOBO BAVARIA написа:Здравей колега ,и аз имам изпушване при палене на студен мотор,несъм обърнал внимание дали губи антифриза.Обаче когато загрее колата ,сякаш нещо променя звука ,дали и при теб е така ?м57

Подгревните свещи и релето здрави ли са при теб? Закачал ли си е на диагностика.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325d
Детайли за колата: BMW FOREVER

Мнение от BOBO BAVARIA » 23 Фев 2025, 10:06

Всичко е ново и реле и свещи .оригинал бмв
бмв-то е болест за която няма лек

Назад към E90/E91/E92/E93