Теч в купето

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Теч в купето

Мнение от nikolay.mitkov1 » 24 Дек 2024, 18:36

Привет колеги. Забелязах че в краката на шофьора и зад него също в краката е доста мокро. Особено сега покрай дъждовете си беше локва отзад. Помислих първо да не е от радиаторчето на парното но от неговата страна е сухо. Прилагам снимка от къде според мен идва теча. Някой сблъсквал ли се е с този проблем и евентуални решение на проблема. Колата е Е90 без шибидах. Благодаря предварително и весели и успешни празници пожелавам
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Re: Теч в купето

Мнение от Ивайло Димов » 26 Дек 2024, 8:51

Дренажните отвори на вратите си почисти ,също и тези под кората на чистачките,подкалниците ако никога не са сваляни там се трупат боклуци ,листа ,прах ,кал.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N46b20
Мечтае да кара: BMW F10 M550i V8 TT

Мнение от Guberkov » 26 Дек 2024, 10:15

Или ако е с люк колата, дренажните отвори в канала на люка в двата края са се запушили, поне при мен беше така и имаше отзад зад шофьорското място вода около 30см.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E46XI / W164

Мнение от Драгослав » 27 Дек 2024, 9:17

Подобен проблем има при Е46, като влиза вода през изолацията на вратите. Може и при Е 90 да е наличен този проблем.
Трябва да се свали кората на вратата и да се провери дали не е разлепшена изолацията.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: N46b20
Мечтае да кара: BMW F10 M550i V8 TT

Мнение от Guberkov » 27 Дек 2024, 10:39

Драгослав написа:Подобен проблем има при Е46, като влиза вода през изолацията на вратите. Може и при Е 90 да е наличен този проблем.
Трябва да се свали кората на вратата и да се провери дали не е разлепшена изолацията.

Аз съм с напълно-свалена изолация и кора на задна лява врата от края на лятото , и дори и при свалена напълно минаха много дъждове сега и много мокър сняг и на мивки съм ходил вода и влага няма-грам, а и като гледам как е направена вратата според мен е изключено да може да влезе каквато и да било влага или вода от там , още повече че дори и да влезе доло на вратата има дупки от които да се отече навън а не в купето.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е90 330d
Мечтае да кара: по Аутобан
Детайли за колата: снегорин

Мнение от NGneer4eto » 08 Яну 2025, 9:56

Понеже съм имал подобен проблем ето възможните причини:
1.(най-честата) Разлепено уплътнение на кората на вратата - оправя се лесно. Само ти трябва пистолет за горещ въздух. Сваляш кората. нагряваш уплътнението да стане пак лепкаво и слагаш обратно да залепне! Прави се с ръкавици задължително! Това е 99% причината, ако последните месеци си имал ремонт по вратите - машинки за стъкла, ключалки, аларми и т.н. При мен мокреше шофьорския мокет от там
2. Външните и вътрешните уплътнения по периферията на вратите - последния път като мих колата на автомивка забелязах капки по задната седалка, след като изпръсках колата с водоструйката. Уплътненията стареят.
3. Вдигни капака и си почисти двете отводнявания от двете страни на въздушния филтър на купето! Ако досега не си ги чистил, значи е от там. Пълни се с листа и клечки и кал, решетките се запушват и водата се вдига и влиза през филтъра в купето. Това обикновено се случва есен-зима, след листопада.
Това покрива около 99% от случаите на наводняване.

Назад към E90/E91/E92/E93