Проблем с отоплението
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
4 мнения
• Страница 1 от 1
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
Проблем с отоплението
В момента ползвам Е91-цата , която карам рядко . Обаче се оказва ,че парното и работи само когато външната температура е под 5 градуса , показва ли повече външна на таблото , от дюзите духа студено
. По логика изключвам термостат , понеже под 5 градуса външна почва почти веднага да духа топло ...Сина ми казва ,че предната зима парното си било ОК . Колата е с климатроник като на единичката на жена ми и настройвам по един и същ начин , а при нея веднага прави жега 
Някой датчик ли
,термостат ли , някакви идеи?

Някой датчик ли

- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Проблем с отоплението
Закачи я на диагностика ,напълно е възможно датчика за външна температура да не отчита правилно .Модула на климатика взима от него информация ,за да управлява клапите топло/студено.Щом под 5 градуса идва топлина .Пробвай да зададеш възможно най-високата температура .
- wladio
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
Колкото и странно да е, имах същия проблем със еденичката в нас-смених филтъра на купето и всичко се оправи. Преди да го сменя духаше си силно но студено, топло духаше и то не много топло на максимална температура когато се настрои.
Къде е логиката не знам.Мислех да не е проблема в клапите, но не беше.
Можеш също да провериш в скритото меню как и до колко загрява колата и дали я поддържа температурата.
Успех.
Къде е логиката не знам.Мислех да не е проблема в клапите, но не беше.
Можеш също да провериш в скритото меню как и до колко загрява колата и дали я поддържа температурата.
Успех.
- mr_petroff
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: HYMER,ix35,116i,320d,Toyota и ски
- Мечтае да кара: BMW 2002 tii
За 8 км. при 5 градуса външна направи 77 градуса през скритото меню . Предполагам , че трябва да изключа термостат като проблем
Някой датчик се еВава , обаче с моята диагностика и още една уж по хай нищо не показва . На каква диагностика трябва да се закачи , че да излезе проблема?

4 мнения
• Страница 1 от 1