Притрисане сутрин Е90 320д 2005г!
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2
- ивчо
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е34 с ... ръжда
Re: Притрисане сутрин Е90 320д 2005г!
Fulgrum написа: която да оказва влияние на корекциите на студено?
Да, ако има неработеща свещ има корекции по горивото .
Дизела на почти всички места е еднакъв, не пречи да смениш обаче .
Механджията написа:е, пример, аз снощи клатих здраво мойта, сутринта с кеф станах, кафенце, после вместо обичайните 15мин до бачкането пътувах близо 25... лежерно така, кефаджийско.... а тия дет бързат, дали са ебали?
The night is dark and full of lo6o

Нямах предвид изцяло неработеща, защото тя ще даде веднага грешка, а такава на която и се е изменило съпротивлението по някаква причина и все още е в допуск, но в резултат да не грее достатъчно.
Дали има такъв вариант на свещи на една година?
Дали има такъв вариант на свещи на една година?
- turbonetic
- ентусиаст
-
- Кара: w202 C180 Vw golf 4 SDI,Vw PassatB5
- Мечтае да кара: W212 E400 biturbo E63 w213 biturbo stage 3
- Детайли за колата: Турбинирана
Освен ,че притриса оборотите играят ли ти ?
turbonetic написа:Освен ,че притриса оборотите играят ли ти ?
Ами не съм забелязал да играят, то става за секунди и се оправя веднага и само когато температурата е под нула градуса!
- turbonetic
- ентусиаст
-
Нищо,и няма смени само бензиностанцията,и би трябвало да се оправи.
- ceco_kd
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е36 318i
- Мечтае да кара: На челна стойка.
- Детайли за колата: И умишлено надрана пак е красива.
Не бях видял, че си ме питал дали съм имал грешка.... Имах записана и поради тази причина я смених. Наистина беше свършила за година.
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A725F с помощта на Tapatalk
Карам бавно! Стигам Бързо!
Да ви попитам теста с колби на дюзите освен, че показва състоянието на клапана на дюзата, може ли по него да се съди и за състоянието на разпръсквача на дюзата, т.е ако примерно количеството върнато гориво е в рамките на 15мл за една минута, означава ли, че и разпръсквача е наред и не е запушен?
- turbonetic
- ентусиаст
-
Добре де какво ги мислиш тези дюзи.Смени релето на подгревните свещи ,и самите свещи,и ще се оправи,а също и нафтата
.Според мен ,не е дюза,ако беше дюза щеше да мени оборотите и да тресе да мирише на сурова нафта,и щеше да пуши..

Днес правих теста с колбите и резултата е следния:
Първи цилиндър- 10мл
Втори цилиндър- 10мл
Трети цилиндър- 10мл
Четвърти цилиндър- 10мл
Теста е направен за една минута на не загрята кола!
Мисля, че нормата беше от 7.5мл до 10мл
Дюзите изглеждат наред според теста.
Първи цилиндър- 10мл
Втори цилиндър- 10мл
Трети цилиндър- 10мл
Четвърти цилиндър- 10мл
Теста е направен за една минута на не загрята кола!
Мисля, че нормата беше от 7.5мл до 10мл
Дюзите изглеждат наред според теста.
- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Абе ти вземи да намажеш леко с тампонче отгоре по пиновете на релето, с малко течност от контактен спрей и вкарай и изкарай конектора на кабела, процедурата е безплатна и е рутинна.Fulgrum написа:SpeedyMan написа:Дава 5 грешки, за релето, и 4те свещи. За 6 цилиндъра 7 грешки.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk[/quote
Хубаво е, че при теб се е проявило със записване на грешки, но при мен няма никакви записани грешки и вече се чудя какво да проверя.Все се надявам да излезе някаква грешка за да ме насочи, но засега няма никаква такава!
Мери ли с волтметър дали има напрежение по подгревните свещи?
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
SpeedyMan написа:Абе ти вземи да намажеш леко с тампонче отгоре по пиновете на релето, с малко течност от контактен спрей и вкарай и изкарай конектора на кабела, процедурата е безплатна и е рутинна.Fulgrum написа:SpeedyMan написа:Дава 5 грешки, за релето, и 4те свещи. За 6 цилиндъра 7 грешки.
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk[/quote
Хубаво е, че при теб се е проявило със записване на грешки, но при мен няма никакви записани грешки и вече се чудя какво да проверя.Все се надявам да излезе някаква грешка за да ме насочи, но засега няма никаква такава!
Мери ли с волтметър дали има напрежение по подгревните свещи?
Изпратено от моят Redmi Note 8 Pro с помощта на Tapatalk
Не съм мерил напрежението на буксите на свещите, но смятам и това да проверя. Ако не се подава напрежение към някоя свещ няма ли да излезе грешка ?
Ще напръскам и буксата с контактен спрей за всеки случай.
Имам съмнение, че свещта на първи цилиндър не може да се затегне както трябва. Това ми съмнение се породи от това, че като сменях старата преди време я развъртях без никакво усилие, даже имах чувството, че можех да я развъртя без тресчотката, толкова лесно тръгна и си мисля да не се е развъртяла пак. Може да има някакъв проблем с резбата и да не може да се стегне както трябва. Както се вижда на първи цилиндър е висока положителна корекция и си мисля, че там е проблема за това претрисане. Нали ако не е добре затегната добре свещта, ще се получи точно такава висока положителна корекция? Ще има ли визуално признаци примерно на опушване около свещта ако изпуска компресия?
Колеги, при мен се оказа проблем с резбата на подгревната свещ на първи цилиндър. След преглед от човек койото се занимава с резби на подгревни свещи, се установи, че цялата резба е с много нагар, т.е не е могла да се стегне както трябва и е изпускала компресия.
Затова е и плюсовата корекция на студено.След почистване на резбата с метчик, свещта се зави с необходимите нютони и след това се пробва за изпускне и вече всичко беше точно, вече няма притрисане сутрин
Затова е и плюсовата корекция на студено.След почистване на резбата с метчик, свещта се зави с необходимите нютони и след това се пробва за изпускне и вече всичко беше точно, вече няма притрисане сутрин

- SpeedyMan
- ентусиаст
-
- Кара: BMW 320 Touring
Супер, благодаря че сподели първопричината и решението!
29 мнения
• Страница 2 от 2 • 1, 2