Проблем с ниски обороти 325и 218к.с. (DME 2D06), богата смес
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: X5 3.0d 2007
Re: Проблем с ниски обороти 325и 218к.с. (DME 2D06), богата
Освен това изцяло липсва гарнитура на моторчето на валвтроника - сложено е директно. От там дали не може да дърпа въздух евентуално..?
Sent from my SNE-LX1 using Tapatalk
- pimpo
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
- Детайли за колата: N42B20
Аз съм гонил нарушен вакуум със малко компресорче от централно заключване, като използвам всмукателния канал, но на н42 мотор.
На загасен мотор вадиш филтърната кутия, залепяш с няколко ката яко тиско входа на дроселовата клапа, вадиш маркуча от картерната вентилация и на негово място слагаш маркуча към компресора за да направи вакуум в колектора. Ако смуче от някъде, то се чува ясно.
Но това е половината работа
Тя ще хване проблем само в смукателя и около него. Другата половина е откъм картера. Прехвърляш вакуума към вече извадения маркуч на картерната вентилация. И там по същия начин слушаш за съскане и евентуално го локализираш. Може да е гарнитура на картера, на капака наклапаните, на сензора за положението на вала. Възможности много.
А ако имаш как да си направиш приспособление за закрепяне директно към дроселовата клапа, ще стане всичко наведнъж. Но трябва да е доста здраво и самото то да не изпуска, защото вакуума трябва да е сериозен.
На загасен мотор вадиш филтърната кутия, залепяш с няколко ката яко тиско входа на дроселовата клапа, вадиш маркуча от картерната вентилация и на негово място слагаш маркуча към компресора за да направи вакуум в колектора. Ако смуче от някъде, то се чува ясно.
Но това е половината работа

А ако имаш как да си направиш приспособление за закрепяне директно към дроселовата клапа, ще стане всичко наведнъж. Но трябва да е доста здраво и самото то да не изпуска, защото вакуума трябва да е сериозен.
Кога се пише "И" и кога "Й"
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
1. В българския език няма дума, която в множествено число да завършва на "й"!!!
грешно --> правилно
- вибраций --> вибрациИ
- консултаций --> консултациИ
2. Думи в които може да има "и" или "й" според смисъла. Примери:
- моменТА в коЙто (ед.число)... / ...моментИТЕ в коИто... (мн. число)
- коЙ човек (ед. число) / коИ хора (мн. число)
- някоЙ човек (ед.число) / някоИ хора (мн.число)
- Моля не ме безпокоЙте! / Не, не ме безпокоИте
- един завоЙ (ед.ч.) / много завоИ (мн.ч.)
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
pimpo написа:Аз съм гонил нарушен вакуум със малко компресорче от централно заключване, като използвам всмукателния канал, но на н42 мотор.
Но това е половината работаТя ще хване проблем само в смукателя и около него. Другата половина е откъм картера. Прехвърляш вакуума към вече извадения маркуч на картерната вентилация. И там по същия начин слушаш за съскане и евентуално го локализираш. Може да е гарнитура на картера, на капака наклапаните, на сензора за положението на вала. Възможности много.
Филмът при мен е, че картерната вентилация е под колектора на майка си в дивия, трябва всичко да се сваля, иначе идеята ти е добра, и мисля, че директно на дросела е вариантът. Отделно - относно въпроса с липсата на уплътнение на моторчето на валвтроника, от там дали не може да смуче някакъв въздух? Масло доколкото видях не тече, което е интересно, предвид липсата на гарнитура, явно достатъчно добре си приляга, ама знам ли? Ще взема една гарнитура, ама никъде я нямат налична - трябва от М-Кар софия да я поръчвам.
- refractory1899
- кандидат ентусиаст
-
Ново 20 - като изключа датчика на валвтроника оборотите се стабилизират...?? При подаване и пускане на газта се държи малко странно, падат до 1000-1100, стоят 1-2 секунди така и след това де нормализират.
0,9волта ми се струва ленива ламбда сонда преди катализатора.
- Djaniko0o
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 325i N52
- Мечтае да кара: Самолет
Здравейте! Каква беше причината тъй като имам същите симптоми и същата грешка а няма изтичане на вакуум.
"Бавно" е субективно понятие, което само ти си знаеш какво означава 

36 мнения
• Страница 3 от 3 • 1, 2, 3