Проблем със скоростите
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- dog9917
- Потребител
-
- Детайли за колата: BMW E90 320d pre lci N47
Проблем със скоростите
Здравейте, имам следния проблем с 320д Е90 N47: първа скорост на моменти влиза доста трудно - от 3ти или 4тия път, сякаш запецва по средата (дърпам към мен - окей е, бутам нагоре - засяда наполовина). Пробвам през 2ра да я вкарам, но не винаги става. Сякаш се случва като колата още не е загряла много, но се е случвало и след като е карана 20-30 Мин. Със задната няма проблем. Другите скорости влизат (освен 4та - малко запецва но все пак влиза от 1вия път), но сякаш се усеща леко стържене. Със съединителя не мисля че има проблем - отлепва където трябва, не подбутва, не вибрира, не шуми.
Сменихме маслото на кутията преди няколко дни, майстора каза че трябва да се покара колата някакво време за да се пораздвижи маслото. Карам я, сякаш е малко по добре от преди, 1ва още се усеща дървено, 4та поне по масло влиза сега. Стърженето продължава. Но не знам ако това с 1ва продължи какво да правя. Взех я наскоро, гледахме я при майстор, пробвахме я - нищо нямаше и сега това… не ми се иска да набивам 3к за ремонти, но на моменти е много изнервящо, особено по светофари. Казвам 3к, защото знам че само за да се разглоби кутията е доста пари + частите не са никак евтини
Сменихме маслото на кутията преди няколко дни, майстора каза че трябва да се покара колата някакво време за да се пораздвижи маслото. Карам я, сякаш е малко по добре от преди, 1ва още се усеща дървено, 4та поне по масло влиза сега. Стърженето продължава. Но не знам ако това с 1ва продължи какво да правя. Взех я наскоро, гледахме я при майстор, пробвахме я - нищо нямаше и сега това… не ми се иска да набивам 3к за ремонти, но на моменти е много изнервящо, особено по светофари. Казвам 3к, защото знам че само за да се разглоби кутията е доста пари + частите не са никак евтини
- Denislav7777
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: М57
- Мечтае да кара: По къра
Re: Проблем със скоростите
На моя N47 беше същата работа.Сменихме маслото и се пооправи вкарването на 1ва скорост
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Проблем със скоростите
Много важно е какво е маслото ,някои ръчни скоростни кутии на БМВ са с АТФ в тях не е препоръчително да се налива обикновено трансмисионно 

3 мнения
• Страница 1 от 1