Вибрации при 140км/ч 330хд
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
3 мнения
• Страница 1 от 1
- m.dimitrov1992
- младши ентусиаст
-
- Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+
Вибрации при 140км/ч 330хд
Карам е91 330хд ръчка, колата започна да има сериозни вибрации при 140км/ч и нагоре, след 180км/ч може би изчезват
.
-Ходих на гумаджия 3 джанти били криви, изправи ги.
- Ходих на майстор и той останови лек луфт в карето на предния кардан и сериозен шум в маховика при гасене. Задния кардан и висящия лагер били ОК
-Купих чисто нов преден кардан, сложих го и нямаше никаква разлика. Пак има вибрации
- Маховика също ще бъде сменен следващия месец, НО според мен вибрациите не са от него. Колата я пробвах със 150км/ч изключвам от скорост, оборотите на мотора падат но вибрацията ОСТАВА. Раздатката е рециклирана преди 3 години
Въпросът ми е как да установя от къде идва проблема, без да сменям наред докато уцеля

-Ходих на гумаджия 3 джанти били криви, изправи ги.
- Ходих на майстор и той останови лек луфт в карето на предния кардан и сериозен шум в маховика при гасене. Задния кардан и висящия лагер били ОК
-Купих чисто нов преден кардан, сложих го и нямаше никаква разлика. Пак има вибрации
- Маховика също ще бъде сменен следващия месец, НО според мен вибрациите не са от него. Колата я пробвах със 150км/ч изключвам от скорост, оборотите на мотора падат но вибрацията ОСТАВА. Раздатката е рециклирана преди 3 години
Въпросът ми е как да установя от къде идва проблема, без да сменям наред докато уцеля

Re: Вибрации при 140км/ч 330хд
При мен вибрациите от маховика изчезваха при натиснат до край педал за смяна на скоростите. Така, че него може да го тестваш по този начин. Ако колата е на повече години и километри, при мен 240к км и 16г, на него му се разтягат пружините и започва да тресе, най-осезаемо като се запали двигателя, при студен старт.
- Ивайло Димов
- младши ентусиаст
-
- Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
- Мечтае да кара: Елинор :)
Re: Вибрации при 140км/ч 330хд
Маховика ,дори на свободен ход се усещат по-силно .Да се видат тампоните на двигателя и кутията задължително,при много разбити демпфери на маховика цялата какафония отива в тампоните.
3 мнения
• Страница 1 от 1