Кутията рита когато е загряла

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар

Кутията рита когато е загряла

Мнение от Atanas_p » 16 Май 2024, 20:12

Здравейте имам следния проблем.Когато кутията е все още студено си сменя плавно и няма никакво ритане,но момента в който е покарам известно време започва да рита при спиране от 2към1 скорост.При потегляне го няма този проблем когато сменя от 1към2.Цялата кутия е рециклирана преди около 6 7 хиляди километра което означава,че не би трябвало да има проблем.Да не би проблема да е в компютъра на самата кутия,понеже майстора ми каза,че кутията след рециклажа и смяната на масло не е позволила да се направят адаптации.И стойностите са старите които са били преди ремонта.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Кутията рита когато е загряла

Мнение от vld » 17 Май 2024, 16:00

Atanas_p написа:...............майстора ми каза,че кутията след рециклажа и смяната на масло не е позволила да се направят адаптации.И стойностите са старите които са били преди ремонта.

Майстора те е подхлъзнал, точно след ремонт трябва да се изтрият адаптациите и да се направят на ново.
Няма такова нещо като "не позволява", адаптациите могат да се изтрият във всеки един момент.
Съвсем друг е въпроса, че това не е от значение, защото адаптациите са нещо което е динамично и се променя постоянно според състоянието на компонентите в кутията.
С други думи за 6-7к км. те със сигурност са станали такива каквито трябва да бъдат за състоянието на кутията.
Проблема е на друго място, обикновенно подритванията са от загуба на налягане, не добре работещ клапан малко масло ....
Връщай се при "Майстора" и му кажи че работата не е ОК, да я дооправи.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Сеат Толедо 1.8 20V AGN
Мечтае да кара: Елинор :)

Мнение от Ивайло Димов » 17 Май 2024, 19:11

Маслото в кутията по спецификация ли е точно ?

:OT: Повечето съвременни автомати се адаптират според стила на шофиране .

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E91 320A

Мнение от mirko0 » 18 Май 2024, 7:29

Преди време ми бяха попаднали някакви клипове в Youtube, че проблемът с превключването от 2-1 е в соленоидите, но дали е така....

Потребител
Аватар
Мечтае да кара: Blue М5 competition@1000hp

Мнение от sspeed » 20 Юни 2024, 21:13

Тези уплътнения смени ли ги? Към 30-40лв са. Под мехатроника са. Ако са спекли или са спукани,кутията не може да държи нужното налягане и се получава точно както описваш. Също така ,майстора ти изчака ли да изстине кутията преди да налива новото мало? Това се прави защото,ако е топла,при наливането маслото се загрява и се разширява,сътоветно количеството,което е влязло,ще намалее като изтине кутията. Тоест нивто на маслото няма да е колкото трябва,ако се налива на топла кутия. Моя майстор ,винаги чака няколко часа да се охлади кутията преди да ми смени маслото.

Screenshot (1168).png
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Назад към E90/E91/E92/E93