Проблем с ключ

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Проблем с ключ

Мнение от baga » 22 Яну 2022, 14:51

Здравейте!
Както си работеше и изведнъж ме остави на паркинга - не отключи колата. Колата е Е90 2006 година /не е кейлес/ с допълнително поставена аларма - нищо не направих с металният ключ. Взех резервният ключ и оправих нещата. Реших, че се е скапала батерията и тръгнах да я сменям. Гледах клипчета, поръчах батерия, срязах ключа и когато я премерих с мултицета - 3.3 V. Батерията си е ок, но ключа не работи. Резервният си бачка, значи имам проблем с платката на ключа. Търсих и четох доста теми във форума, ако някой е минал през това или се сети нещо, ще съм благодарен.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E 91 325d
Мечтае да кара: Z8

Re: Проблем с ключ

Мнение от laary » 24 Яну 2022, 15:06

Направи си копие при ключар докато работи резервният, че един приятел даде бая пари за ключ след като отказа и вторият - за Мерседес беше, но мисля че цините са близки. Твоя воля, както предцениш...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 01 Фев 2022, 18:05

Понякога просто се скапва нещо по платката. И аз имам един такъв ключ - подава сигнал веднъж на 30-40 натискания, а видимо е ок. Просто си направи нов при oci, Kordoff или някой от колегите във фейса, че останеш ли без ключ става двойна цената и оставаш без кола докато пристигне ключа от БМВ.
Never mistake motion for action...

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e90 320d 163hp 2006

Мнение от baga » 02 Фев 2022, 3:13

Оказа се, че просто батерията е за смяна. Въпреки, че я мерих и изглеждаше ок. Смених батерията и заработи. Залепих кутийката и го оставих за резервен. Дано темата да е полезна на някой.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 02 Фев 2022, 19:14

baga написа:Оказа се, че просто батерията е за смяна. Въпреки, че я мерих и изглеждаше ок. Смених батерията и заработи. Залепих кутийката и го оставих за резервен. Дано темата да е полезна на някой.

Не е трябвало да се занимаваш с лепене. Преди време купувах една кутиика със заготовка за приятел от олх-а и беше перфектна. Не се лепи, а захваща със щифчета и винаги може да се разглоби. Наистина беше много добра изработка.
Някой в това студено време ( или кара малко), ако му пада батерията да знае, че може да се зареди с безжично зарядно за телефон - лично пробвано :D
Изважда се металният ключ и се поставя на зарядното в центъра за една нощ.

Назад към E90/E91/E92/E93