Светеща лампа за антифриза.

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: е90 325d

Светеща лампа за антифриза.

Мнение от geraldo » 29 Ное 2020, 11:56

Здравейте колеги,

предполагам за вас това са идиотски въпроси, но все пак: Днес запалих колата и ми светна лампата за антифриза, на навигацията ми изписа, че нивото е ниско. Преди 2 години съм сменял термостатите и тогава купих 3 бутилко от ето това:

https://www.leebmann24.de/bmw-kuhlerfro ... escription

Преди да се шашкам и да тръгна по сервизи искам да долея и да карам известно време. Ако забележа, че губи течност...

Въпроса е как да избера какъв да сложа и трябва или не трябва да го разреждам? Когато напиша 83192211191 в гугъл ми излизат сайтове, в които се предлагат антифризи на различни фрими. Мога ли да взема кайто и да е било от тях? Не ми се ходи до БМВ дилъра за оригинален, а и в неделя май и не работат. Какво количество да долея?
Благодаря

ентусиаст
Аватар

Re: Светеща лампа за антифриза.

Мнение от pinko_23 » 01 Дек 2020, 9:21

geraldo написа:Здравейте колеги,

предполагам за вас това са идиотски въпроси, но все пак: Днес запалих колата и ми светна лампата за антифриза, на навигацията ми изписа, че нивото е ниско. Преди 2 години съм сменял термостатите и тогава купих 3 бутилко от ето това:

Преди да се шашкам и да тръгна по сервизи искам да долея и да карам известно време. Ако забележа, че губи течност...

Въпроса е как да избера какъв да сложа и трябва или не трябва да го разреждам? Когато напиша 83192211191 в гугъл ми излизат сайтове, в които се предлагат антифризи на различни фрими. Мога ли да взема кайто и да е било от тях? Не ми се ходи до БМВ дилъра за оригинален, а и в неделя май и не работат. Какво количество да долея?
Благодаря

Колега щом ти е светнала лампата 100% имаш теч. Трябва да се провери системата добре може да е маркуч, може да е радиатор абе мно неща може да са. По отношение на антифриза най добре оригинален зелен, не се занимавай с други. Налей и следи нивото ако пак ти пад значи губиш течност.
Няма начин да няма начин

Потребител
Аватар
Кара: е90 325d

Мнение от geraldo » 01 Дек 2020, 13:12

Да налея,но в какво съотношение. Бтв така се случи,че я карам вече 3 дни и не е светнала лампа повече.... Дано да не стане някой голям гаф

ентусиаст
Аватар
Кара: F11 530xD LCI 2014
Мечтае да кара: само BMW
Детайли за колата: 1 - E91 320D 07, 2 - е91 LCI 318d

Мнение от awful » 04 Дек 2020, 15:18

pinko_23 написа:
geraldo написа:Здравейте колеги,

Благодаря

Колега щом ти е светнала лампата 100% имаш теч. Трябва да се провери системата добре може да е маркуч, може да е радиатор абе мно неща може да са. По отношение на антифриза най добре оригинален зелен, не се занимавай с други. Налей и следи нивото ако пак ти пад значи губиш течност.

Оригиналния е син не зелен ;) колега налеи си син антифриз и следи нивото, като цяло оригиналния антифриз на бмв спрямо другите марки автомобили не е скъп.
Изображение

Назад към E90/E91/E92/E93