Проблем с притрисане\прекъсване на празен ход N52b25a

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: e46 ci, е92 325
Мечтае да кара: 2002 - ка :)
Детайли за колата: BMW 318 (E46) CI

Проблем с притрисане\прекъсване на празен ход N52b25a

Мнение от dimitar.hri » 15 Май 2020, 20:03

Здравейте,

Търсих подобна тема, но не успях да открия, може би тази на колегата с ДИСА клапите се доближава, но не беше писано отдавна в нея, затова реших да пусна нова.
Колата е E92 325xi, N52B25, 2006 година.

Проблемът е следния - след като загрее колата на светофари или ако спра някъде и мотора работи на празен ход оборотите се менят, което води до тресене на мотора. Усеща се като прекъсване или притрисане, като потегля има едно замисляне, след което колата тръгва доста мудно и след това върви горе-долу нормално докато не спра пак някъде. Сега в топлото време като пусна климатика на максимум се проявява още повече, а като го спра - намалява. Имам Carly и грешките, които показват за мотора са: 002DED, 0029F4, 0029F5. Четох доста за последните две грешки и се оказва, че проблема може да е от дебитомера и да стигнеш до чистене на катализатори.
Това което съм сменил по-колата за момента е и може би е свързано с проблема:

Диса клапите - като смених и двете преди 2 месеца сложил съм оригинални поръчани от Германия,ако не бъркам са Mahle
Двата Ваноса
Капак на клапаните
2 бубини изгърмяха след като смених Диса клапите и тях съм ги сменил на 4 и 6 цилиндър
Свещите
Пълна ревизия на Алтернатор, така че изключвам да е проблема в ролката му, както и нов акумулатор и IBS сензор
Обтегач, ролка и пистов ремък също са сменени

Надявам се да не забравям нещо :D

Забравих да добавя, че колата беше на метан като я взех, но съм махнал всичко и би трябвало да е запушено всичко по колектора.

Това, което мисля сега да направя е да купя МАП сензор и да пробвам с него, но ще е някой евтин само за теста, защото започвам да се вкарвам в страшни филми с ламбда сонди, чистене на катализатори, ексцентричен датчик на колянов вал и валветроник. Ако някой е имал подобен проблем или идея, ще съм много благодарен да сподели.

Потребител
Аватар
Кара: e46 ci, е92 325
Мечтае да кара: 2002 - ка :)
Детайли за колата: BMW 318 (E46) CI

Re: Проблем с притрисане\прекъсване на празен ход N52b25a

Мнение от dimitar.hri » 21 Май 2020, 15:19

Проблема се оправи. Администратор може да изтрие темата.

Потребител
Аватар

Re: Проблем с притрисане\прекъсване на празен ход N52b25a

Мнение от Йозджан » 05 Юли 2020, 17:29

Какъв се оказа проблема колега?

Назад към E90/E91/E92/E93