Видове навигация при Е90 ?

3-та серия ('06-'12)

Модератори: Dimitroff, Технически модератори

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Видове навигация при Е90 ?

Мнение от vld » 14 Май 2020, 13:21

Абсурдно е да ги заглеждате, има ЦИЦ комплекти на 700-800лв вече :idea:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E90 LCI 320D xDrive
Детайли за колата: N47/184 Hp

Мнение от nikola59 » 15 Май 2020, 0:37

vld написа:Абсурдно е да ги заглеждате, има ЦИЦ комплекти на 700-800лв вече :idea:

;) Напротив, има логика да ги заглежда защото съм имал един erisin на старата кола и iGO NextGen бях качил. Разликата със CIC която ми е в момента е несъизмерима в полза на iGO-то. Такива вариации с iGO се правят, че дори и пешеходните пътеки може да ти диктува. Лично за мен на BMW навигациите не струват.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 15 Май 2020, 9:10

Объркал си се нещо, да не съм ползвал IGO разбирам, ама нито IGO нито който и да е външен навигатор не е толкова прецизен колкото фабричните навигации, дори ЦЦЦ-то е по прецизно. И то не за друго, просто GPS приемниците на колите са с по силни антни, по точно се определя позицията на автомобила защото хващат сигнал от повече спътници едновременно, освен това в изминатото разтояние се взима предвид скоростта на втомобила според скоростомера и оборотите направени от гумите на колата, картата не изчезва когато влезеш в някой по дълъг тунел и тн.
Звука на Андроид навигациите е през AUX и това само по себеси е най големия недостатък. освен това има менюта които неможеш да управляваш с джойстика и трябва да ги цъкаш с пръст на екрана, което е недостатък когато караш. Специялно за Е90 и задна камера се подкарва лено и не много скъпо с ЦИЦ, така, че смисъла на китаеца клони към 0.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G01 X3 M40i
Мечтае да кара: BMW М3/M5

Мнение от Razor90 » 15 Май 2020, 11:14

vld написа:Объркал си се нещо, да не съм ползвал IGO разбирам, ама нито IGO нито който и да е външен навигатор не е толкова прецизен колкото фабричните навигации, дори ЦЦЦ-то е по прецизно. И то не за друго, просто GPS приемниците на колите са с по силни антни, по точно се определя позицията на автомобила защото хващат сигнал от повече спътници едновременно, освен това в изминатото разтояние се взима предвид скоростта на втомобила според скоростомера и оборотите направени от гумите на колата, картата не изчезва когато влезеш в някой по дълъг тунел и тн.
Звука на Андроид навигациите е през AUX и това само по себеси е най големия недостатък. освен това има менюта които неможеш да управляваш с джойстика и трябва да ги цъкаш с пръст на екрана, което е недостатък когато караш. Специялно за Е90 и задна камера се подкарва лено и не много скъпо с ЦИЦ, така, че смисъла на китаеца клони към 0.

CIC има ли youtube, spotify, 4G, трафик информация? Обновяването на картите е мъчение и занимавка, а за firmware-a да не говорим.
Позиционирането на GPS-а е прекрасно на Android-a, може да се закачи към оригиналната GPS антена с разклонител. И защо ти е да знаеш къде се намираш в тунел? Въвеждаш адреси директно изговаряйки адреса на български а не връткайки джойстик 100 часа ... Не губиш оригиналната навигация каквато и да е CCC, CIC ... Все още мога да си слушам MP3-ки от диск или през usb mulf 2 high, докато се навигирам с Waze и получавам команди от него. Само добавя отгоре.
Качеството на музиката е отлично, както казах със снапдрагон процесорите, нищо че е AUX. Ако някой не вярва мога да демонстрирам... Единствения минус е, когато четеш колата през инпа не открива дисплея и отнема повече време.
Даже имаш дашборд с обороти, скорост, оставащо количество гориво в литри което е по-точно от стрелката която е субективна.
Искам само да кажа, че CIC + Android> CIC ...
Да CIC е по-стоково, но не означава че навигация проектирана преди 12 години излязла с автомобил преди 10 е по-добра от последна вересия на Android, карти които се обновяват Live и приложения за масово използване. За мен е просто out dated.

П.П. CIC комплект не съм видял за 700-800лв, по-скоро 1к+ с лайсните, а да намериш същия цвят лайсна е по-скоро невъзможно. Отделно тези комплекти ще имат я драскотини по дисплея, я изтъркани копчета, голяма красота ще стане. Но съм съгласен, ако продадеш старото си CCC, CIC излиза по-евтино спрямо Андроид.

Старши ентусиаст
Аватар

Мнение от vld » 15 Май 2020, 18:55

Всички тия неща ги имам на телефона и не ги ползвам докато карам, и да са ми на диспея на навито, пак няма да гледам ютуб или пък да браузвам в нета, така, че за мен е все тая, просто едното е фабрично в комбинация с лоджик 7 направо кърти.
Пусни си лодика през анроида и после пак ще говорим.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i

Мнение от Leon » 18 Май 2020, 15:35

Хората ми се обиждат като им кажа, че умирам от смях, защото основния им критерии за покупка на Е90 е да има навигация, ама факт - напълно е безполезна, освен ако си в държава с много скъпи мобилни данни. :mhihi: Има и 1-2 полезни функции, които не са свързани с навигиране, но толкова.
Never mistake motion for action...

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 18 Май 2020, 15:50

@razor90 имам cic с комбокс и лоджик 7. Не мисля, че на китаеца можеш да подкараш лоджика. В този ред на мисли, звука няма как да е толкова добър. Да, имал съм андроид в е46цата си, не беше лошо за това което е, но cic-а не напразно го вграждат до 2015г. Тия от бмв не са будали, много по-лесно щеше да ѝм е да бухнат 1 китайски андроид, но като вземе да бъгва, да прегрява какво щяха да правят? Това, че тия китайци излизат с някаква версия на софтуер и от там насетне ъпдейти йок няма и да го коментирам.

Sent from my BLA-L09 using Tapatalk
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW G01 X3 M40i
Мечтае да кара: BMW М3/M5

Мнение от Razor90 » 18 Май 2020, 16:43

chris_barnes написа:@razor90 имам cic с комбокс и лоджик 7. Не мисля, че на китаеца можеш да подкараш лоджика. В този ред на мисли, звука няма как да е толкова добър. Да, имал съм андроид в е46цата си, не беше лошо за това което е, но cic-а не напразно го вграждат до 2015г. Тия от бмв не са будали, много по-лесно щеше да ѝм е да бухнат 1 китайски андроид, но като вземе да бъгва, да прегрява какво щяха да правят? Това, че тия китайци излизат с някаква версия на софтуер и от там насетне ъпдейти йок няма и да го коментирам.

Има ъпдейти! По-рано пратих линк към американския форум, оттам могат да се изтеглят. Ако искам мога да мина дори към андроид 10, но чакам да пооправят бъговете там.
Звука ще е същото качество, като да си вържеш телефона към aux-a. Предполагам ако го направиш няма да ти изреже бас-а или други честоти.

ентусиаст
Аватар
Кара: F11
Мечтае да кара: на безплатна нафта
Детайли за колата: 530xd

Мнение от chris_barnes » 18 Май 2020, 17:03

Да, за определена марка китайски андроид ще има, но не за всички. А за звука: мисля, че има съществена разлика между аукс който даже не преминава през външен усилвател и оптична инфотейнмънт система, каквато е cic с logic7 и комбокс. Качеството няма как да бъде същото нито на постъпилият, нито на усиленият сигнал.

Изображение

Предишна

Назад към E90/E91/E92/E93